Jump to content

SternRadio

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

About SternRadio

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De jingle is wat onduidelijk, er wordt volgens mij gezegd: 'Dit is Koffie' maar het zou ook kunnen zijn: Er is koffie'. Zelf zegt ze inderdaad 'Koffie', meer kan ik er niet van maken. Het lijkt trouwens of ze zelf iets anders dan koffie heeft gedronken 😀.
 2. Momenteel zijn op Marktplaats (ik ben niet de verkoper) kleine am-zendertjes te koop. Hiermee kun je zelf op een eenvoudige manier een middengolfsignaal naar je radio sturen. Met de kleine schakelaartjes kun je eenvoudig de frequentie regelen, je krijgt er een tabel bij voor de juiste instelling. Voor input van het geluid kun je bijvoorbeeld een laptop aansluiten. Zo beluister ik de oude programma's van Mi Amigo weer op de vertrouwde 259 meter (of naar keuze de 192, 319 meter enz.). Het vermogen van het zendertje is net voldoende om in je huis en stukje tuin goede ontvangst te hebben. En al is dit in principe illegaal (ja, ja, inbrekers worden nauwelijks gepakt maar op vrije radio staan enorme boetes), je hoeft door het geringe bereik niet zo snel bang te zijn dat de Radiocontroledienst op je stoep staat. Het zendertje geeft een mooi helder geluid (natuurlijk afhankelijk van je input) en heeft een stabiel signaal. Het enige waar je wel om moet denken is een goed gestabiliseerde voeding, anders krijg je een brom. Ik heb hem zelf aangesloten op een 12 volt startbatterij voor de auto, dat werkt prima.
 3. Wat betreft de vraag/opmerking over Mi Amigo en Monique: als luisteraar herinner ik me van die laatste eigenlijk niets meer terwijl het geluid van Mi Amigo nog vers in mijn geheugen ligt. Van de zeezenders leeft Mi Amigo nog altijd het meest, zie alleen al de jaarlijkse revivals. Van Monique moet de eerste revival nog komen.
 4. Een echte zeezender, het radiosignaal deint mee met de golven
 5. Mi Amigo, I love you so, Mi Amigo, don't go...
 6. Leuk zo'n eerbetoon, maar mis toch een beetje de sfeer en de dynamiek van het echte Radio Mi Amigo.
 7. Wat me opviel na het horen van de Jukebox: met een studio in Spanje en een schip op de Noordzee stond Mi Amigo dichter bij de luisteraars dan andere zenders ooit zullen komen.
 8. Waarmee Mi Amigo in ieder geval bewijst een echt internationaal station te zijn met Nederlands-, Vlaams-, Engels- en Franstalige uitzendingen. Jammer dat zoiets nu niet meer bestaat.
 9. Het intro van Ds Toornvliet over de jeugd is nog steeds actueel. En die 'hippe plaat' was behoorlijk gewaagd voor de radiogemeente. 😎
 10. Het blijft bijzonder dat er nog zoveel programma's van Mi Amigo bewaard zijn, terwijl er van bijvoorbeeld Veronica blijkbaar niet veel meer is.
 11. En de Mi Amigo als achterbuurman
 12. De opname van Mi Amigo is volgens mij uit augustus 1974. Ik hoor voor het eerst dat Mi Amigo ook reclame voor MacDonalds heeft uitgezonden.
 13. Ok, ik laat het idee maar varen . Het leek me een manier om op een idealistische maar toch kostendekkende manier het zeezendergevoel levendig te houden. Maar het meeste is blijkbaar al geprobeerd. De echt geïnteresseerde doelgroep is vermoedelijk maar klein en heeft er niet veel geld voor over…
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.