Jump to content

SternRadio

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

About SternRadio

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat betreft de vraag/opmerking over Mi Amigo en Monique: als luisteraar herinner ik me van die laatste eigenlijk niets meer terwijl het geluid van Mi Amigo nog vers in mijn geheugen ligt. Van de zeezenders leeft Mi Amigo nog altijd het meest, zie alleen al de jaarlijkse revivals. Van Monique moet de eerste revival nog komen.
 2. Een echte zeezender, het radiosignaal deint mee met de golven
 3. Mi Amigo, I love you so, Mi Amigo, don't go...
 4. Leuk zo'n eerbetoon, maar mis toch een beetje de sfeer en de dynamiek van het echte Radio Mi Amigo.
 5. Wat me opviel na het horen van de Jukebox: met een studio in Spanje en een schip op de Noordzee stond Mi Amigo dichter bij de luisteraars dan andere zenders ooit zullen komen.
 6. Waarmee Mi Amigo in ieder geval bewijst een echt internationaal station te zijn met Nederlands-, Vlaams-, Engels- en Franstalige uitzendingen. Jammer dat zoiets nu niet meer bestaat.
 7. Het intro van Ds Toornvliet over de jeugd is nog steeds actueel. En die 'hippe plaat' was behoorlijk gewaagd voor de radiogemeente. 😎
 8. Het blijft bijzonder dat er nog zoveel programma's van Mi Amigo bewaard zijn, terwijl er van bijvoorbeeld Veronica blijkbaar niet veel meer is.
 9. En de Mi Amigo als achterbuurman
 10. De opname van Mi Amigo is volgens mij uit augustus 1974. Ik hoor voor het eerst dat Mi Amigo ook reclame voor MacDonalds heeft uitgezonden.
 11. Ok, ik laat het idee maar varen . Het leek me een manier om op een idealistische maar toch kostendekkende manier het zeezendergevoel levendig te houden. Maar het meeste is blijkbaar al geprobeerd. De echt geïnteresseerde doelgroep is vermoedelijk maar klein en heeft er niet veel geld voor over…
 12. Volgens mij is er wel een manier om aan piraten/zeezenders te verdienen. Dit in de vorm van een 'levend' museum. Een zendschip - bijvoorbeeld het voormalige radio Waddenzee - zou ergens op zee verankerd moeten worden en vandaar ook echt (legaal) uitzenden. Het verdienmodel zou kunnen bestaan uit: Tochtjes naar het schip Aanbieden van overnachtingsmogelijkheid op het schip Verhuren van zendtijd - eventueel losse uurtjes - aan belangstellenden voor het maken van een eigen programma. Ik denk dat heel wat zeezenderfans en aanhang daar best de portemonnee voor willen trekken.
 13. Bij het doorbladeren van het boek Geschiedenis van Zeeland : de canon van ons Zeeuws verleden (2009) door Jan J.B. Kuipers viel mijn oog ineens op een foto van Bert Bennett in een radiostudio. Deze foto staat op pagina 185 bij het hoofdstuk De televisietoren in Goes. Bij de foto staat: 'Radiostudio van de Belgische zender Atlantis in de Nieuwstraat in Oostburg. Foto O. de Milliano, 1970, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland.' In het hoofdstuk wordt Radio Atlantis verder helemaal niet genoemd. Je vraagt je af hoe deze foto in dit boek komt. Was de schrijver op zoek naar een foto van radio in Zeeland en vond hij dit? Had hij enig idee waar het hierover ging? Zo te vermoeden aan het bijschrift en de onjuiste datering niet. Feit is wel dat de korte periode dat Radio Atlantis haar studio in Zeeland had nu is vereeuwigd in de canon van de provinciale geschiedenis.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.