Jump to content

Leendert Vingerling

Donate
 • Posts

  1,117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Posts posted by Leendert Vingerling

 1. Ziet er fraai uit.

   

  Wat zijn de maten? Op een foto is het moeilijk inschatten. Komt het schip  in een stofvrije  glazen kast of op het 'nachtkastje'  ?

   

  Had ooit een model laten maken van de Martina van Delmare. Stond in 1981 nog op de TV met daar achter de bekende Dijkstra lampen. Foto genomen op een zondagochtend, toen Marjo net wakker was.

   

  Toen ik naar Frankrijk verhuisde en daar ook al drie keer van plek veranderde heb ik het model maar weggegooid. 

   

  anno 2021:Iets over haren en spijt... 

   

  Salut

  Leendert

  917FFCFB-37EE-4B16-9801-C6FA25E3CA75_1_201_a.jpeg

  • Like 3
 2. 22 uur geleden zei jan:

  Blijven mooie foto's Leendert! Heeft hij begin jaren 90, laten we zeggen 1992/1993 ook niet iets incidenteels gedaan op Stadsradio Rotterdam bij ons aller Nico Volker? Daar staat mij iets van bij nl. Al dan niet samen met Ron West?

  Dag Jan,

   

  Daar staat  me inderdaad iets van bij.  Nico Volker had de uitzendrechten van Europoort Radio in Hoek van Holland overgenomen. De badplaats valt onder het bestuur van de gemeente Rotterdam en Nico begon toen met dezelfde vergunning aan Stadsradio in Rotterdam.(corrigeer me als het anders is gegaan)

   

  Hoe Kees 'Kaas' Mulder(KKM) bij Stadsradio terecht is gekomen zou ik niet meer weten. Er moet een 'lijntje'(geen wit spul) zijn geweest met Ron West, want niet veel later versterkte KKM(Johan van Dijk) de redactie bij het streekradio station WOS. Ron was de commerciële uitbater daarvan.

   

   

  Salut

  Leendert

   

  • Like 4
 3. Dank voor de opname. Door mijn residentie in Frankrijk kon ik niet bij alle evenementen in Nederland zijn. Dank aan Ben voor het delen en het weer doen herleven.

   

  Valt me op dat Bart als een ‘ketter’ rookt. Lijkt me niet prettig voor de aanwezigen, maar het rookverbod was toen nog niet ingevoerd.

   

  Bart zat in een bus die uit Groningen kwam. Waarschijnlijk met de ‘Goeroe uit het Hooghe Noorden’ aan het stuur…..?

   

  Mooi tijdsbeeld van de aanwezigen. Ik zie Harm ten Brink met een enorm groot fototoestel ,Will Reijs, John de Goede uit IJmuiden, en Rini Lokerse die heel dapper een vraag stelt.


  Salut

  Leendert

   

  • Like 2
 4. Op de veilingsite Catawiki  kwam ik een getekende poster tegen van de Norderney, het schip van radio Veronica .De poster is gemaakt door de organisatie  Free Radio Campaign en stamt uit 1970. 
   

  De bieding duurt nog een kleine week en het eerste bod is 1 euro 

   

  Please login or register to see this link.

   

  Salut

  Leendert

  • Like 4
 5. Volgens de advertentie kost een pakje sigaretten 1 gulden, terwijl op de zegel van het pakje van de foto 80 cent staat.

   

  Was het wel in de winkel verkrijgbaar of uitsluitend op bestelling(winstmarge dus 20% voor verkoper) ?

   

  Ik kan  tot op heden niet ontdekken wie de fabrikant was, wanneer het merk op de markt kwam en weer verdween. Was het meeliften op de naam Veronica of heeft de directie van  Radio Veronica misschien dit zelf op de markt gebracht?

   

  Kortom veel vragen. Op de website van de Stichting Norderney staat wel een advertentie van het merk, maar verder geen enkele informatie. 

   

   Wie iets weet mag het zeggen...

   

   

  Salut

  Leendert

   

   

   

  • Like 1
 6. Cor,

   

  Weer een uniek stukje  Veronica historie uit  je vergeelde' bananendoos' op zolder. Prachtig. 

   

  Ik denk niet dat Joost Prinsen dit gedicht zal voordragen in het programma van' Matthijs gaat door', maar het is het proberen waard. Jammer dat de naam van de dichter ontbreekt.

   

  Het gedicht typeert mooi de tijdgeest. De kennismaking van een' huwelijk' van reclame en muziek en de constante dreiging van de huidige omroepen en hun politieke vrienden om Veronica tot stoppen te dwingen. In 1962 ging een liberale minister over het mediabeleid en die bood tegenstand en ging niet mee in het voorstel om Veronica te verbieden. 

  Zou  ' liberaal'  Rutte zich  in een vergelijkbare situatie ook hard hebben gemaakt voor het behoud van Veronica...?

   

  De eerste regel  van het gedicht heeft een dubbele lading, want er waren ook sigaretten die Veronica heetten. Heb nooit iemand gezien die ze rookten. Weet dus niet of  ze ook de zachtste waren...

   

   

  Salut

  Leendert

   

   

  • Like 4
 7. 53 minuten geleden zei Alex:

  Ad Bouman had z’n filmcamera meegenomen, hij en boord techn. Ruud Doets maakten opnamen.

  Ad en Juul deden samen met de technici van de Norderney de techniek.

  Aan boord waren de dj’s Lex Harding, Rob Out en Klaas Vaak (Tom Mulder).

   

  Mooie beelden, met de nadruk op de techniek. Zie ik daar Juul met een speciale ring om zijn vinger?

   

  Het moet dan wel een spiegelgladde Noordzee zijn geweest, want Juul had toch niet zo'n 'deining bestendige maag'. In mijn herinnering zit de foto van Juul die zijn maag leegt onderweg naar de Norderney voor het laatste uur.

   

  Ik heb destijds ook de uitzendingen beluisterd, maar vond er eigenlijk niet zo veel aan. Het zei mij niet zo veel. Ik zag er de meerwaarde niet van in. Een live uitzending voor 37 zeilbootjes?

   

  Waarom heeft Veronica zo laat de toegevoegde waarde van live uitzendingen ingezien? Waarom was er geen Veronica Driemaster(zoals bij radio Noordzee?)

   

  Na bijna 50 jaar zijn er nog steeds vragen.

   

  Salut

  Leendert

   

   

   

   

  • Like 2
×
×
 • Create New...