Jump to content

Leendert Vingerling

Donate
 • Posts

  1,132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Posts posted by Leendert Vingerling

 1. 15 minuten geleden zei Juul:

  Over Jane Birkin weet ik helemaal niks.

  Dag Juul,  

   

  Je hebt helaas mijn vraag niet goed begrepen.Ik vroeg of ‘Ik doe wat ik doe ‘van Astrid Nijgh nog problemen heeft opgeleverd of deze plaat gedraaid zou kunnen worden.  

   

  Er was in 1969 namelijk een plaat van Serge Gainsbourg en Jane Birkin , Je T’aime’ ..moi non plus ,waarbij het gesteun en gekreun moest worden weggedraaid. 
   

  Salut

  Leendert

  • Like 1
 2. 30 minuten geleden zei Juul:

  En nu is het duidelijk. Er is dus een link met Noordzee over Astrid Nijgh ?

  Klopt. Heb mijn tekst verduidelijkt.


  De vraag is of Veronica aanvankelijk ook moeilijk deed over de tekst van het liedje. ( vergelijkbaar met het kaliber Je t’aime van Jane Birkin.)
   

  Salut

  Leendert 

  • Like 1
 3. 5 minuten geleden zei Juul:

  "De plaat werd door hem getipt en dus gedraaid. De leiding was niet gecharmeerd van de tekst en riep Bouwens op het matje, zonder gevolgen overigens voor hem"

   

  Oh ?  Bron ?

   

  Dag Juul,

   

  Komt van Wikipedia:

  Please login or register to see this link.

   

  Astrid Nijgh schreef zelf de muziek, aan boord van hun schip 'De Jonge Jacob'. Het werd in opdracht van televisieregisseur Rob Touber geschreven en aanvankelijk uitgevoerd door Jenny Arean. Die uitvoering was eenmalig, en na de scheiding van Astrid en Lennaert besloot Astrid Nijgh het nummer zelf op te nemen. Mede door haar zware stem (een contra-alt) en de openheid over prostitutie deed het nummer nogal wat stof opwaaien.

   

  De single werd aanvankelijk niet gedraaid, maar Ted Bouwens van Radio Noordzee tipte hem. Hij werd ervoor op het matje geroepen, maar bleef standvastig. Het nummer bleef in de tipparade en werd terstond een hit. De single bereikte de zesde positie in de Nederlandse top veertig. Astrid Nijgh werd er in één klap beroemd mee in Nederland. 

   

  Salut

  Leendert

  • Like 3
  • Thanks 1
 4.  

  Op 16-2-2022 om 20:27 zei Charissa:

  ook was mij vraag als volgt leendert er is toen der tijd iemand geweest dirk pitt hij heeft nogal uitspraken gedaan die ons nooit medegedeeld zijn en ik zou graag in contact met hem komen zie artikel wat ik bedoel graag hoor ik meer en wil ik daar in contact met u overkomen 

  alle informatie is welkom 

   

  Het is opvallend dat zowel de Politie  die zich met 'Cold Cases' bezighoudt als TV Vermist  zich via de mail met dezelfde vragen bij me zijn gekomen.  Waarschijnlijk hebben jullie elkaar gesproken, maar ik kan helaas geen nieuwe feiten over de verdwijning van de Hosanna melden. 

   

  Dirk Pitt is een synoniem van een Engelsman., die in nieuwsgroepen over zeezenders berichten schreef. Ik heb navraag gedaan bij de beheerder , maar niemand weet wie hij is. 

   

  Zo af en toe komt er wel iets boven water, als getuigen zich bij toeval melden in deze nieuwsgroep, zoals Luc en Ben deden in januari 2021 :

  Please login or register to see this link.

   

  "Luc en Ben , wij waren aanwezig op de kade in Scheveningen toen de Hosana uitvoer. Wij hebben de trossen losgegooid.

  Germain zou naar Guernessy varen om een andere vlag te krijgen.Gevolg van meerdere financiele problemen.

  Wij hebben de 5 mannen ,zij die rechtop konden staan ,uitgewuifd. De avond voordien waren meerdere pilsjes geledigd.

  Met de oudere piet erbij.Het schip moet op terugweg uit Guernessey overvaren zijn.Misschien lag iedereen gewoon te slapen.

  Dat Germain ladingen aan boord van zendschip Caroline bracht kunnen wij bevestigen.

  Ook dat ze regelmatig flink beschonken op zee waren.

  Ik(luc) heb daarom destijds zo snel ik kon, boeken bestudeerd om enigszins zelf de boot te sturen als ik aan boord was.

  Dat Germain wapens of drugs zou smokkelen houd ik voor onmogelijk.

  Germain was allesbehalve een zware crimineel. Wat radiopiraterij was toch meer een hobby."

   

   

  Er blijven daarom twee opties over die de snelle verdwijning  van de Hosanna kunnen verklaren:

   

  1)Overvaren in dichte mist door een grote tanker. Zoals wel vaker gebeurde,was het roer vastgezet dmv een touw  om de koers vast te houden en zat de bemanning beneden  te 'pimpelen' . Dit was niet ongebruikelijk. Ackx vertelde ook dat ze dit vaker deden. Bij een aanvaring loopt het schip vol water en heb je hooguit 20 seconden om je te redden in het ijskoude Noordzee water. Onmogelijk dus.

   

  2)Getorpedeerd door ofwel de Russische ofwel de Franse marine. De Koude oorlog was nog aanwezig en de Hosanna is wellicht voor een spionageboot aangezien en door een onderzeeboot met een raket getorpedeerd.

   

  Dat er onderzeeboten door het Kanaal voeren is bekend en ik heb daar een visserman uit Arnemuiden over gesproken. Die vertelde me dat de Fransen ooit een schip uit Breskens  om dezelfde reden hadden laten zinken. In die tijd ging dat allemaal in de doofpot. Misschien is het met de Hosanna ook zo vergaan.

   

   

  Salut

  Leendert

   

   

   

   

   

  • Like 1
  • Thanks 2
 5. Op 25-1-2022 om 12:48 zei Piet van der Vooren:

  Ach, bij Radio Atlantis hanteerde Adriaan van Landschoot dat 'mogelijk' ook al vóór 31 augustus 1974...

  Piet.

  Piet,

   

  Dus als ik het goed begrijp heb jij voor een 'appel en ei' aan boord gezeten?

   

  Salut

  Leendert

  20 uur geleden zei Albatrosstudio:

  Toen moest onze gezamenlijk vriend Theo R. nog komen.................. 🙂

  Die had niets met de zeezenders te maken, maar hij heeft zowel jou als mij veel centjes gekost.

   

  In mijn geval 42.000 euro.

  Tel daar bij op de donaties voor levensonderhoud aan Delmare voorman Gerard van Dam in Hongarije en een niet terugbetaalde lening voor de start van een toeristenbedrijfje in Senegal dan kom ik uit op gederfde inkomsten van 90.000 euro.

   

  Ik zou dat nu heel goed kunnen gebruiken, maar het leven gaat nu eenmaal zoals het gaat.  Er zijn mensen die het slechter hebben, dus ik tel mijn zegeningen.

   

  Salut

  Leendert

   

   

  • Like 4
 6. Ziet er fraai uit.

   

  Wat zijn de maten? Op een foto is het moeilijk inschatten. Komt het schip  in een stofvrije  glazen kast of op het 'nachtkastje'  ?

   

  Had ooit een model laten maken van de Martina van Delmare. Stond in 1981 nog op de TV met daar achter de bekende Dijkstra lampen. Foto genomen op een zondagochtend, toen Marjo net wakker was.

   

  Toen ik naar Frankrijk verhuisde en daar ook al drie keer van plek veranderde heb ik het model maar weggegooid. 

   

  anno 2021:Iets over haren en spijt... 

   

  Salut

  Leendert

  917FFCFB-37EE-4B16-9801-C6FA25E3CA75_1_201_a.jpeg

  • Like 3
 7. Dank voor de opname. Door mijn residentie in Frankrijk kon ik niet bij alle evenementen in Nederland zijn. Dank aan Ben voor het delen en het weer doen herleven.

   

  Valt me op dat Bart als een ‘ketter’ rookt. Lijkt me niet prettig voor de aanwezigen, maar het rookverbod was toen nog niet ingevoerd.

   

  Bart zat in een bus die uit Groningen kwam. Waarschijnlijk met de ‘Goeroe uit het Hooghe Noorden’ aan het stuur…..?

   

  Mooi tijdsbeeld van de aanwezigen. Ik zie Harm ten Brink met een enorm groot fototoestel ,Will Reijs, John de Goede uit IJmuiden, en Rini Lokerse die heel dapper een vraag stelt.


  Salut

  Leendert

   

  • Like 2
 8. Op de veilingsite Catawiki  kwam ik een getekende poster tegen van de Norderney, het schip van radio Veronica .De poster is gemaakt door de organisatie  Free Radio Campaign en stamt uit 1970. 
   

  De bieding duurt nog een kleine week en het eerste bod is 1 euro 

   

  Please login or register to see this link.

   

  Salut

  Leendert

  • Like 4
 9. Volgens de advertentie kost een pakje sigaretten 1 gulden, terwijl op de zegel van het pakje van de foto 80 cent staat.

   

  Was het wel in de winkel verkrijgbaar of uitsluitend op bestelling(winstmarge dus 20% voor verkoper) ?

   

  Ik kan  tot op heden niet ontdekken wie de fabrikant was, wanneer het merk op de markt kwam en weer verdween. Was het meeliften op de naam Veronica of heeft de directie van  Radio Veronica misschien dit zelf op de markt gebracht?

   

  Kortom veel vragen. Op de website van de Stichting Norderney staat wel een advertentie van het merk, maar verder geen enkele informatie. 

   

   Wie iets weet mag het zeggen...

   

   

  Salut

  Leendert

   

   

   

  • Like 1
×
×
 • Create New...