Spring naar bijdragen

Arjan2

Leden
 • Aantal bijdragen

  66
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

27 Excellent

Over Arjan2

 • Rang
  Gevorderd lid
 • Verjaardag 24-07-1980

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Theddlethorpe
 • Interesses
  Zeezenders, oude techniek en machines

Recente profielbezoeken

1098 profielweergaven
 1. Voor de lol eigenlijk een solicitatie er in gegooid voor de maand op zee. Of het project van de grond afkomt of niet, het kan wel eens mijn enigste kans zijn om het werken van een zendschip waar te maken. Mijn zeehengels staan al klaar.
 2. Zonder ballast, met zijdeuren.. is dit een project om het af te laten zinken op de oude plek? Gewoon een vraag.
 3. Heel erg bedankt, ik luisterde er vaak naar als ik op de noord pier bij Wijk aan Zee zat te vissen. Als je meer 538 uit die tijd heb, ik ben er blij mee.
 4. De steiger die we hadden om die toren bewoog ook, tussen 80 en 100 meter stonden de staanders 20 cm bol, dus de top was aan het inzakken. Het uitzicht was geweldig, ik kon Amsterdam, Utrecht en Almere zien bij helder weer, ook de kerstboom in de zendmast bij lopik. Bij storm moesten we de planken zekeren aan de 30 meter steiger binnen bij de galmgaten. Als het echt onder 0 kwam hadden we soms windchil van -25 en toch naar boven, stenen uithakken en weer verder. Nergens kon je even uit de wind staan en even naar het toilet gaan was een 10 minuten trip om er te komen via het trappenhuis. In de kap vonden we erg veel playboys en penthouse boeken, soms stond er een advertentie in van Radio Caroline of we vonden WW2 materiaal zoals een brief van Mussert dat we moeten samen werken met Hitler omdat hij niet zo slecht is (1941). Ergens mis ik mijn werk, smerig en gevaarlijk... maar leuk om te doen en het gaf een erg goed loon.
 5. Hee, de Vitus kerk toren op de achtergrond, dat is mijn werk verleden geweest met de restauratie van de toren en later de rest van de kerk. Maar goed, even terug over boeien, in de rivier Humber heeft men inplaats van ronde boeien om de vaargeul aan te merken nu boeien in de vorm van een schip om minder stress op de ketting te geven. Geen idee of ze met een betonblok, anker of schroef anker vast liggen. Mijn vader, toen hij op zijn praatstoel zat, had het er over dat de ketting het schip vasthield, het anker hield de ketting op zijn plek zolang het niet ging krabben. De kracht van de zee is enorm, op de zuid pier van IJmuiden kwam een storm opzetten, de mannen renden de pier af en lieten de teer vrachtwagens staan omdat dat langzamer ging als rennen. Twee wagens sloegen van de pier af, nooit meer gevonden, blokken beton waren ook van plek veranderd. De zee is iets waar ik een groot respect voor heb.
 6. Voor ponton of boei doeleinden is het er al een tijd, hoe groret het schip, hoe zwaarder he het beton blok kan maken en eventueel ook wig vormig zodat het zich ingraven zal voor een schip wat niet snel van positie hoeft te veranderen kan dit werken.
 7. Het dreggen naar ankers door gebroken kettingen of verloren ankers door verkeerd ankeren (doorslaan van de rem op de lier) gebeurd vaak. Maar waarom niet een blok beton gebruiken als anker? Gewoon een vraag.
 8. Arjan2

  zeezender T-shirts

  Dit is in Lincolnshire UK. Slechte wegen en rijden kan men niet.
 9. Arjan2

  zeezender T-shirts

  Ik maak me er niet druk over. Mijn vrouw kan een Nederlands paspoort aanvragen en we kunnen dan richting Hongarije of Canada, spullen in een zee container en gaan.
 10. Arjan2

  zeezender T-shirts

  We wonen in een armoede regio, geen geld voor reparaties van wegen en vorig jaar besloten ze dat de straat verlichting in het dorp te duur was.
 11. Arjan2

  zeezender T-shirts

  Ik heb nooit tijd om te strijken, een wals heb ik ook al een tijd niet gezien. Als je echt een probleem er mee heb, dan haal ik het wel weg.
 12. Arjan2

  zeezender T-shirts

  Colin Dale stuurde mij dit shirt in een laag punt van mijn leven. Ik draag het graag ondanks dat wit niet mijn kleur is. En de achterkant, ik kon maar 1 foto oploaden.
 13. Arjan2

  Radio M - Bull Verwey interview

  Bedankt voor het delen van de opnames. Mvg Arjan.
 14. Als een Juli 1980 baby zijn mijn herrinneringen vooral de stickers aan mijn bed van de Norderney die mijn vader nog had en de cassettes die hij wel eens draaide in de auto en later in de bestel bus. Met zijn modelbouw hoek op zolder waar hij hoodzakelijk sleepboten bouwde stond tot de raid Caroline op. Zijn herrinneringen aan Veronica kan ik niet meer vragen, wel had hij spijt dat niet veel bewaard was gebleven van de zeezender spullen die hij had, ik vermoed dat hij nooit had verwacht een zoon te krijgen die zo'n hang naar de jaren 60 heeft.
 15. Arjan2

  19 August 1989

  Het was een actie tegen de Nederlandse zender, die hielden Caroline overeind. Als de mast niet instorte had de actie al eerder plaats gevonden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.