Spring naar bijdragen

Danny Van Vlaanderen

Leden
 • Aantal bijdragen

  260
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

549 Excellent

Over Danny Van Vlaanderen

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Woonplaats
  Geraardsbergen (België)
 • Interesses
  radio / muziek (liefst periode 60's, 70's en 80's ... maar er zijn altijd wel uitzonderingen) / DJ's van vroeger en nu / vinylplaten (liefst 7 inch) / jullie (achtergrond-)verhalen lezen ivm de zeezenderperiode / en zoveel meer ...

Contactmethoden

 • Website
  geen
 • Facebook
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100006720379561
 • Twitter
  niet

Recente profielbezoeken

1050 profielweergaven

Over mij

Ik ben dus Danny, geboren in the summer of '69 (zoals Bryan Adams zong).

Al van kleinsaf geboeid door muziek. Ik weet nog dat ik als klein ventje geluisterd heb naar Mi Amigo. De andere zeezenders was eigenlijk voor mijn tijd. Toen die moesten stoppen was ik amper 5 jaar ... en daar kan ik me niets van herinneren. Qua muziek is mijn eerste herinnering "Kung fu fighting" van Carl Douglas op Toppop.

Niet alleen de radio stond constant aan ... ook maakte ik graag tijd voor Toppop, Countdown en ook nog de Tros Top 50 op TV. Er werd toen veel afgestemd op Hilversum 3 omdat er in Vlaanderen niets deftig op de radio was. Dat veranderde in het begin van de jaren '80 met de komst van de talrijke "vrije radio's".

In maart 1982 begon er in de gemeente waar ik woonde ook een radiozender. Mijn nonkel maakte deel uit van de DJ's en ik mocht iedere zaterdag met hem mee naar de studio. Als klein ventje van amper 12 jaar in een "echte radiostudio" ... wat een belevenis ! En het was, op de koop toe, nog verboden ook :)

De radiomicrobe heb ik daar opgedaan en 2 jaar later mocht ik zelf mijn eerste programma maken (januari 1984). Het is sindsdien niet meer gestopt.

Heb er nooit een Frank mee verdiend ... maar dat hoefde ook niet. Voor mij was (en is) het nog altijd een hobby.

Heb wel in de jaren '90 een ganse tijd in een danscafé DJ gedraaid maar omwille van de zelfstandige activiteit die ik begon in 2005 (brood- en banketbakker) ben ik daarmee gestopt. Toch denk ik, na 12 jaar, af en toe nog eens terug aan die leuke tijd. Maar ja, een mens moet nu eenmaal keuzes maken.

×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.