Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  297
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

328 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

2,031 profile views
 1. Ik houd het vooralsnog op 4 augustus 1970, Juul. Dit was namelijk de enige dag dat RNI gelijktijdig uitzond op 217 meter, 6205 kHz en 96,0 MHz. Een dag eerder was de FM niet in de lucht, en een dag later werd de tweede kortegolfzender in de 31 meterband in gebruik genomen en die frequentie (9940 kHz) wordt nog niet genoemd. Piet.
 2. Ik bewaar dierbare herinneringen aan zijn 'Radio Drama' op zeezender Radio Veronica. Als jochie stiekem 's avonds vanaf 23.00 uur onder de dekens met een transistorradio naar zijn programma luisteren. Piet.
 3. Die Engelsen toch ('Jeaniene')... 😉 Overigens verbaast het me dat de frequentie 962 kHz wordt genoemd op 6 januari. Op die dag testte Atlantis namelijk op 1115 kHz. Op 7 januari begonnen de reguliere uitzendingen. Pas op 16 april werd de frequentie 962 kHz gebruikt, na een kort uitstapje naar 1331 kHz. Op die laatste frequentie werd Atlantis echter zwaar gestoord vanuit Italië. Dus ik vraag me af of dit een originele QSL is? 🤔 Piet.
 4. Dat hadden dus die Engelse deejays gedaan... 😁 Piet.
 5. Dat 'Jeanine' was altijd al duidelijk, ook al toen ik in 1974 op het schip was. Dat sommige anderen die schrijfwijze verbasterden (waaronder de Engelse deejays aan boord...) dient geheel voor hun rekening gelaten te worden... Piet.
 6. Hallo Douwe, Voordat ik 'm download: zit daar die link-up 's avonds met RNI ook bij? Piet.
 7. In het Frequentieregister is bij de vergunning van 'Serlie' de niet-gebruikte frequentie 846 kHz veranderd in 675 kHz: http://nfr.agentschaptelecom.nl/nfr/content/freqPortal.do 'Serlie' heeft daarnaast dus ook nog een vergunning voor de frequentie 1224 kHz, waarop Groeistad momenteel nog uitzendt.
 8. De Stichting Vooren Media heeft de vergunning voor 675 kHz ingeleverd bij AT, en dat kenbaar gemaakt op o.a. dit forum. Het staat andere partijen uiteraard vrij om deze frequentie dan aan te vragen bij AT. Groeistad was klaarblijkelijk de eerste die dat heeft gedaan.
 9. Per vandaag mag de 675 kHz vanuit Wassenaar worden gebruikt. De frequentie 846 kHz is daarvoor ingeleverd bij AT. Aanstaande zondag rond 11.45 uur gaat de 1224 kHz van Groeistad Radio uit de lucht, en na een aantal minuten gaat de 675 kHz aan om vervolgens rond 12.00 uur live te starten met 'Broodje Groeistad 675'. Aldus laat Bart Serlie van Groeistad weten.
 10. @Eric Stichting Vooren Media heeft de frequentie 675 kHz ingeleverd bij Agentschap Telecom.
 11. Vanaf dat moment kon Casema ook de Waalse RTBF-tv niet meer ontvangen in de regio's Den Haag en Leiden. Dat betekende dus een leeg kanaal op het kabelnet. Piet.
 12. Studio Brussel is pas op 1 april 1983 gestart, Theo: https://nl.wikipedia.org/wiki/Studio_Brussel Piet.
 13. @Leendert Vingerling Over AKG-microfoons gesproken: je hebt vast weleens gekeken naar de debatten in het Britse Lagerhuis (Brexit!). Heb je gezien dat voor de woordvoerders van beide kampen (regering en oppositie) nog steeds die AKG-microfoons worden gebruikt? Dat zijn volgens mij al vele jaren dezelfde microfoons. In de boordstudio van Radio Atlantis op de Jeanine werden die ook gebruikt, in de zeventiger jaren nota bene (zie foto). Die microfoons zijn al vele jaren niet meer leverbaar, maar het Britse Lagerhuis gebruikt ze nog steeds! Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.