Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  207
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

228 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

1283 profielweergaven
 1. Piet van der Vooren

  foto's Radio Nordsee

  Als dat het geval zou zijn, dan zouden de Engelse deejays verschillende keren 'de boel hebben besodemieterd' toen ik aan boord van de Jeanine verbleef. Staat me daarnaast bij dat er een Big L-sticker op het apparaat zat. Bovendien hebben verschillende Engelse deejays ook naderhand dit verteld. Overigens lijken de apparaten op zowel de foto's van de boordstudio van Atlantis als van de studio aan boord van de Galaxy verdacht veel op elkaar... Piet (aka Peter de Vries).
 2. Piet van der Vooren

  foto's Radio Nordsee

  That's the one! Later is daarboven nog een kastje gemaakt om de carts in op te bergen. Piet.
 3. Piet van der Vooren

  foto's Radio Nordsee

  Een van de RCA-cartridge-spelers van de Galaxy is in 1974 in de Atlantis-studio aan boord van de Jeanine geïnstalleerd. Was indertijd van de Galaxy gehaald. Piet.
 4. Piet van der Vooren

  Westcoast AM

  Stichting Vooren Media heeft de vergunning voor het gebruik van de frequentie 1395 kHz vanuit Katwijk overgedragen aan V. Remmelzwaal. Deze verzorgt uitzendingen onder de naam Westcoast AM. Agentschap Telecom heeft de overdracht van de vergunning per heden officieel verwerkt in het Nationaal Frequentieregister.
 5. Piet van der Vooren

  eerste (proef)uitzending Veronica op 185 meter

  Volgens mij is er een opname van. Met de aankondiging van Ellen van Eck dat er wordt uitgezonden op de 198 meter, FM en korte golf. Daadwerkelijk werd er dus alleen uitgezonden op 185 meter. Omdat er storing plaatsvond op de visserijband werd al na een paar weken uitgeweken naar de 192 meter (1562 kHz).
 6. Piet van der Vooren

  eerste (proef)uitzending Veronica op 185 meter

  Was het niet zo dat deze uitzending daadwerkelijk op 185 meter (1620 kHz) plaatsvond, en niet op 198 meter? Piet.
 7. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Nog even terugkomen op de vraag of de frequentie 1116 kHz van Radio Bloemendaal wel of niet internationaal gecoördineerd is: in de vergunning die Agentschap Telecom aan Radio Bloemendaal heeft afgegeven voor het gebruik van de frequentie 1116 kHz staat vermeld dat deze frequentie wel internationaal gecoördineerd is. Zie overigens ook hier: https://www.radiobloemendaal.nl/nieuws/01-10-2018/De-zender-gaat-uit-voorgoed-/17723083 Piet.
 8. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Het verschil tussen Radio Bloemendaal en de andere middengolfgebruikers was dat deze laatste allemaal 'gewone' omroepzenders waren. Radio Bloemendaal was geen 'gewone' omroepzender, maar werd - als kerkzender - beschouwd als een radio-omroepdienst voor een bijzonder doel. Zie ook het betreffende besluit van het Commissariaat voor de Media. Daarin staat dat Radio Bloemendaal de toestemming op grond van een ander artikel van de Mediawet heeft gekregen dan de publieke en commerciële stations. Overigens zou de toestemming van het Commissariaat per 1 januari aanstaande aflopen. Mocht Radio Bloemendaal geen nieuwe toestemming aanvragen, dan zou dit formeel betekenen dat ook Agentschap Telecom de toestemming voor de etheruitzendingen per deze datum zou moeten intrekken en niet pas per 31 augustus 2021, de datum waarop de zendvergunning van Agentschap Telecom zou aflopen. Dat zou wellicht mogelijkheden voor LPAM per deze datum kunnen bieden, Harm. Piet.
 9. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Kan iemand vandaag de laatste uitzending van Radio Bloemendaal op de middengolf (1116 kHz) ontvangen? Hier is deze frequentie helemaal 'stil', dus geen Bloemendaal. Piet.
 10. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Volgens mij stond Radio Bloemendaal wel in de officiële lijsten van de ITU, zeker na 1979. Piet.
 11. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Dank, Thijs. Dit geeft wat meer duidelijkheid over het gebruik van de middengolffrequenties door Radio Bloemendaal. In november 1978 heb ik op verzoek van toenmalig hoofdredacteur Robert Briel in het Veronica-blad een artikel geschreven over de inwerkingtreding van het Plan van Genève. Toen werd ook duidelijk dat de Nederlandse vertegenwoordiging in 1975 tijdens de besprekingen voor dit plan geen rekening had gehouden met Radio Bloemendaal. Toen op 23 november 1978 het Plan in werking trad bleef Radio Bloemendaal dan ook uitzenden op 1223 kHz, want dat was immers de frequentie waarvoor door de Nederlandse autoriteiten een vergunning was afgegeven. Dat leverde in de winterperiode wel een irritante 1000 Herz-fluittoon op, omdat andere zenders op 23 november 1978 netjes van 1223 naar 1224 kHz waren gegaan, conform het Plan. Onmiddellijk na inwerkingtreding van het Plan van Genève is door de PTT echter wel een procedure opgestart om een andere frequentie voor de kerkzender in de wacht te slepen. Deze procedure is opgenomen in het Plan, en behelst overleg met buitenlandse administraties die eveneens gebruik maken van de beoogde frequentie. Dat overleg duurde een aantal maanden en uiteindelijk werd gekozen voor de frequentie 1116 kHz, waarna Radio Bloemendaal van de Nederlandse autoriteiten een nieuwe vergunning kreeg en per 19 augustus 1979 gebruik ging maken van de huidige frequentie. Radio Bloemendaal maakt dus weliswaar geen gebruik van een in 1975 in het kader van het Plan van Genève internationaal gecoördineerde frequentie, maar wel van een frequentie die conform de daarvoor in het Plan opgenomen procedure na inwerkingtreding van het Plan in gebruik kon worden genomen. Piet.
 12. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Of 1116 kHz ook beschikbaar komt voor LPAM is nu nog niet te zeggen. De vergunning van Radio Bloemendaal voor het gebruik van deze frequentie loopt tot 31 augustus 2021, en pas wanneer de kerkzender de vergunning formeel heeft teruggegeven aan de overheid zal daarover waarschijnlijk meer duidelijkheid komen. Ik sluit niet uit dat Radio Bloemendaal de vergunning nog even aanhoudt, om straks wellicht sterker te staan richting diezelfde overheid als ze op DAB+ willen gaan uitzenden. Daarnaast is 1116 kHz in ons land nooit een echte 'omroepfrequentie' geweest, dus het is de vraag of de overheid de frequentie überhaupt voor LPAM zou willen vrijgeven. Als dat wel zou gebeuren, zou de frequentie overigens alleen in Bloemendaal en (ruime) omgeving gebruikt mogen worden. Ongeveer in het gebied waar nu een goede ontvangst van Radio Bloemendaal mogelijk is. Piet.
 13. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  De zendinstallatie van Radio Bloemendaal zorgt voor wat overlast in de omgeving van de zendmasten. Zo hebben omwonenden last van instraling op onder andere audioapparatuur, en kan er door het aardnet niet in tuinen gegraven worden. Vandaar dat Radio Bloemendaal al enkele jaren geleden met de gemeente Bloemendaal en de omwonenden had afgesproken dat de middengolfuitzendingen uiterlijk in 2019 zouden worden beëindigd en de zendinstallatie zou worden ontmanteld. Dat gaat dus nu gebeuren, en heeft niets te maken met eventuele financiële perikelen. Dat is niet aan de orde. Sterker nog: Radio Bloemendaal onderzoekt momenteel of het op korte termijn mogelijk is om de uitzendingen via DAB+ voort te zetten. Blijft staan dat het natuurlijk wel mooi zou zijn als de kerkzender op zondag 30 september het middengolftijdperk zou kunnen afsluiten met ongestoorde uitzendingen op de 1116 kHz. Piet.
 14. Piet van der Vooren

  Radio Atlantis vanaf gunfleet?

  Al voordat er uitzendingen konden plaatsvinden is alle apparatuur verwijderd door de Engelse autoriteiten. Dat was mogelijk, omdat Gun Fleet Tower staatseigendom was en binnen de territoriale wateren lag.
 15. Piet van der Vooren

  Vergunningen van SB Radio ingetrokken

  Van de website van Agentschap Telecom: Vergunningen van SB Radio ingetrokken De Staatssecretaris heeft de vergunningen van Stichting SB Radio voor FM kavel B05 ingetrokken. Met ingang van 17 september 2018 mag SB Radio de frequenties niet meer gebruiken. Het gaat om de vergunning voor FM kavel B05 en de daaraan gekoppelde vergunning voor digitale radio-omroep (DAB+). Deze vergunningen waren aan SB Radio verleend nadat deze stichting de veiling van kavel B05 op 25 juni 2018 had gewonnen. Omdat het veilingbod niet is betaald, heeft de Staatssecretaris op 14 september 2018 de vergunningen met ingang van 17 september 2018 ingetrokken. De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zal conform het Nationaal Frequentieplan 2014 besluiten of en wanneer de vergunning voor kavel B05 wordt geveild. https://www.agentschaptelecom.nl/actueel/nieuws/2018/september/19/vergunningen-van-sb-radio-ingetrokken
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.