Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

374 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

2,800 profile views
 1. Gé Hofenk was een begrip in Leiden en omgeving. Zo'n beetje m'n hele platenverzameling kwam daar indertijd vandaan. Dat was nog in de tijd dat een single 3,95 kostte. Guldens welteverstaan... 🎵 Piet.
 2. Indertijd bij platenzaak Gé Hofenk in Leiden voor 19,95... 🙂 Piet.
 3. Zie de reactie van Helmut hierboven. Deze Philips-radio is in het Oostblok geproduceerd. Piet.
 4. Deze discussie is vele jaren geleden ook al eens in een nieuwsgroep gevoerd. Een oud-medewerker van Philips heeft zich daar toen ook in gemengd. Uitkomst van die discussie was dat Philips radio's produceerde voor de gehele Europese markt, en dat onder andere daarom Veronica niet op de afstemschaal werd vermeld. Veronica was naar verhouding een 'kleine' zender, en ook andere kleine (lees: zwakke) zenders werden vaak niet op de schaal vermeld, alleen de 'grote jongens'. De in de DDR geproduceerde radio's werden vaak in opdracht van westerse importeurs gemaakt. Daardoor konden deze impo
 5. Het klopt toch wel, Juul. Want met Noordzee wordt in dit geval Radio Noordzee vanaf het REM-eiland bedoeld, niet vanaf de Mebo 2. Ik heb overigens een paar correcties op het artikel naar Omroep West gestuurd, en een aantal daarvan is nu ook in het artikel verwerkt. Piet.
 6. Op 1124 kHz was ook nog een zender van de RTBF in Wallonië actief. Die ondervond toen de nodige storing van London. Wellicht dat daarom al snel naar 1133 kHz werd overgegaan.
 7. Je hebt gelijk. De eerste testuitzending was op 17 december 1964. Dat was overigens dezelfde dag dat Radio Noordzee vanaf het REM-eiland uit de lucht werd gehaald. Piet.
 8. Ik zie mezelf bijna weer als 10-jarige met m'n hoofd tegen de luidspreker van de Philips-radio van mijn ouders zitten... 🔈📻 En elke keer switchen tussen London en Caroline, op zoek naar de beste Britse hits. Maar als Pat Boone op London was, ging ik gegarandeerd naar Caroline. En andersom natuurlijk... 😉 Overigens bestond op die dag London precies een jaar, maar daarover geen woord in de show van Dave Dennis. Piet.
 9. Jong Europa zendt vanuit Alphen aan den Rijn ook uit op de 1 watt-frequentie 1485 kHz. Het signaal daarvan is echter in een groot deel van Zuid-Holland-noord te ontvangen, zodat er zeker met meer dan 1 watt wordt uitgezonden. Agentschap Telecom hanteert echter de beleidslijn dat er in principe pas wordt opgetreden als er klachten binnenkomen.
 10. I learned that the transmitters from the Mebo 2 were indeed put in storage, not in Tripoli but in Benghazi. One of the old 10 kW Veronica-transmitters has been used from Benghazi on 675 kHz. This info was given to me by the embassy of Libya in The Hague many years ago.
 11. Op de Norderney stonden twee 10 kW-zenders van Continental Electronics: een in bedrijf en een stand-by. Maar ik denk dat Juul hier nog meer over kan vertellen. Piet.
 12. Wellicht dat iemand gewoon bij Agentschap Telecom een aanvraag moet doen voor een vergunning voor de 171 kHz. Dan wordt duidelijk hoe daarmee omgegaan wordt. Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.