Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Posts

  410
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

3,803 profile views

Piet van der Vooren's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator Rare

Recent Badges

630

Reputation

 1. Het pand waarin in 1973 en 1974 het kantoor en de landstudio van Radio Atlantis gevestigd was (Nieuwstraat 73 in Oostburg) bestaat nog steeds en is nu een woonhuis. Piet.
 2. Dat is twee dagen voordat de Mebo 2 in 1970 vertrok van de Nederlandse naar de Engelse kust. Als ik me niet vergis ging RNI daar in eerste instantie de frequentie 96 MHz gebruiken. Overigens hadden we hier in de Leidse regio soms last van storing op het signaal van RNI op 102 MHz. Die frequentie werd namelijk ook gebruikt door het toenmalige busbedrijf West Nederland voor hun mobilofoonnet. Daar hadden ze ook nogal last van het signaal van RNI op hun mobilofooncommunicatie. Toen de Mebo 2 later terugkeerde naar de Nederlandse kust werd 102 MHz dan ook niet meer door RNI gebruikt. Piet.
 3. Ik kan me nog herinneren dat ik programma's van drie uur toen wel erg lang vond. Volgens mij duurden de programma's op Veronica toen maximaal twee uur. Piet.
 4. Dat was voor mij indertijd de belangrijkste reden om meer naar 227 dan naar Veronica te luisteren. Het swingde veel meer. Piet.
 5. Dat was de Nederlander Theo Klinkenberg, die een kennis van Lion Keezer was en volgens mij net als Lion ook uit Leiden kwam. Hij werd op 28 november 1973 dood in de haven van Cuxhaven aangetroffen. Volgens sommige bronnen zou hij vanaf de loopplank dronken in het water zijn gevallen en vervolgens verdronken, maar het is niet geheel zeker dat het zo gebeurd is.
 6. Is that the same Tony Meehan who played the drums with several bands in the sixties?
 7. Toen ik aan boord van de Jeanine van Radio Atlantis zat werd mij door de Engelse deejays verteld dat er pas in Cuxhaven een 'echte' zender aan boord is gekomen. Radio Condor zou een zelfbouw-dingetje hebben gehad, dat meteen de geest gaf toen hij werd ingeschakeld. Die zou dus nooit in de lucht zijn geweest. Piet.
 8. Volgens mij heeft die testuitzending nooit daadwerkelijk plaatsgevonden.
 9. Als Vahon de vergunning voor 1566 kHz wil verlengen kan dat zonder problemen. Er zijn vanuit de overheid geen plannen om deze enige nog bestaande frequentie voor een hoogvermogen middengolfzender in te trekken. Mocht Vahon besluiten om de huidige vergunning in te leveren of niet te verlengen, dan wordt het inderdaad een LPAM-frequentie. Piet.
 10. Als ik me goed herinner werd de stationname Radio Caroline International (zonder de toevoeging South) vanaf de Mi Amigo gebruikt met ingang van 16 augustus 1967. Caroline North ging volgens mij deze stationname gebruiken vanaf 1 september 1967.
 11. Als ze de MG-vergunning inleveren moeten ze ook van DAB 8A af. Die twee zijn gekoppeld. Piet.
 12. Weet iemand wat de stand van zaken is rond de terugkeer van Impact AM op de middengolffrequentie 1008 kHz? De eigen zender van Impact AM is nu al bijna twee maanden uit de lucht sinds de antenne werd beschadigd tijdens een storm. Piet.
 13. Weet iemand wat de stand van zaken is rond de terugkeer van Vahon op de middengolffrequentie 1566 kHz? De zender is nu al bijna twee maanden uit de lucht sinds de antenne werd beschadigd tijdens een storm. Piet.
 14. @RuudOp 1403 kHz (214 meter) zat toen ook een Frans station, en dat zou zonder enige twijfel storing hebben ondervonden van RNI. Piet.
 15. RNI heeft twee periodes uitgezonden op 1385 kHz (217 meter): van 30 april tot 12 mei 1970 (voor de Engelse kust) en van 3 augustus tot 23 augustus 1970 (voor de Nederlandse kust). Omdat Radio Moskou daar 's avonds sterk doorheen zat werd deze frequentie echter weer verlaten. Piet.
×
×
 • Create New...