Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  255
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

268 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

1535 profielweergaven
 1. Leuk, die Peter de Vries! 😁 Piet.
 2. RNI zat alleen op 1610 kHz, niet op 1605 of 1607 kHz. Er was daarom geen storing met de Bayerische Rundfunk op 1602 kHz. Daarna zat RNI voor de Engelse kust kortstondig op 1578 kHz.
 3. Zoals ik al eerder op dit forum heb laten weten heb ik 's nachts niets gehoord op 963 kHz, maar het zou natuurlijk kunnen dat de bewuste testuitzending overdag heeft plaatsgevonden. Geen van de artikelen noemt echter een tijd. Piet.
 4. Hoi Vincent, Het is onzeker of er op 23-11-1978 wel een testuitzending heeft plaatsgevonden. Die dag is om 00.01 uur GMT het Plan van Genève voor de middengolf van kracht geworden, en heb ik in ieder geval de hele nacht de gehele middengolf gescand omdat ik benieuwd was naar de wijze waarop zenders dit zouden implementeren. Ik heb daar al eerder over bericht in dit forum. Door mij is die nacht in ieder geval geen uitzending vanaf de Mi Amigo waargenomen. Anderen beweren dat er een test zou hebben plaatsgevonden met een korte tekst dat Caroline zou terugkomen, maar ik heb van nog niemand vernomen dat deze uitzending ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Laat staan dat er opnamen van zouden zijn. Maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen als er echt opnamen van zijn. Piet.
 5. De reden dat ik dit topic gestart ben is de volgende. Lex las wekelijks in een van zijn shows de Engelse top 10 voor. Die werd op zondag uitgezonden door de BBC, en in de week daarna (volgens mij op vrijdag) zat-ie bij Lex in de show. Lex liep dus achter de BBC aan. Op een gegeven moment begon BBC Radio 1 met het voorlezen van de nieuwe top 10 in de uitzending op dinsdag om 13.00 uur. De top 10 was dan net samengesteld en werd alvast voorgelezen, maar weinigen wisten dat. De officiële uitzending was dan de zondag daarna. Ik heb toen aan Veronica laten weten dat ik die top 10 dus al enkele dagen voordat de BBC die officieel uitzond aan hen kon doorgeven. Daar was men blij mee. Ik belde dan op dinsdag omstreeks 13.30 uur naar Veronica (tel. 02150-51045, dat vergeet ik nooit meer...), en gaf de nieuwe Engelse top 10 dan door aan een van de dames van de discotheek. En dan werd die nieuwe top 10 ook door Lex voorgelezen in zijn show. Nogmaals: volgens mij was dat op vrijdag. Lex liep daarmee dan vóór op de officiële uitzending van de BBC. Als dank kreeg ik van de dames van de discotheek zo af en toe een LP toegestuurd, meestal van één of andere onbekende band waarmee door Veronica verder toch niets gedaan werd... 😄 Is altijd een leuke herinnering. Piet.
 6. En dat kan ik me dan weer niet herinneren... 😉 Piet.
 7. Het gaat mij om de zeezenderperiode, Dave. Waarschijnlijk de periode 71 t/m 73. Piet.
 8. Hadden jullie geen vast schema voor het opnemen van de programma's, Juul? Piet.
 9. Piet van der Vooren

  Radio 5 op FM

  Mijn contactpersoon bij Ziggo heeft aangegeven dat er intern rekening mee wordt gehouden dat de FM via de kabel zal worden afgeschakeld in de periode maart 2020 tot januari 2021. Of dat landelijk in één keer gebeurt of ook per regio, is nog niet bekend. Men wil eerst alle analoge tv hebben uitgeschakeld en gaat pas daarna kijken naar de analoge FM. Piet.
 10. Poeh, ik denk ergens in de jaren 71 t/m 73... 🤔 Kan het zijn op vrijdag in de Lex Harding Show? Op welke dag van de week werd deze in de studio opgenomen? Dan weet ik wellicht iets meer. Piet.
 11. Ik heb die eerste testuitzending op FM 102 MHz gehoord. De ontvangst alhier (net iets ten noorden van Leiden) was prima. Ook de bussen van de toenmalige busmaatschappij West Nederland hadden via hun mobilofoon een prima ontvangst... 😁 Piet.
 12. Als ik me niet vergis gaf Lex in een van zijn programma's wekelijks een overzicht van de nieuwste Engelse top 10. Daarbij werd de nummer 1 gedraaid. Wie weet op welke dag en tijd dit werd uitgezonden? Piet.
 13. Zolang Radio Bloemendaal de vergunning voor de 1116 kHz niet inlevert bij Agentschap Telecom, zal deze frequentie in ieder geval niet in gebruik kunnen worden genomen voor LPAM. Die vergunning heeft nog een looptijd tot en met 31 augustus 2021. Piet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.