Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

273 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

1,642 profile views
 1. Jong Europa zendt vanuit Alphen aan den Rijn uit met veel meer vermogen dan de volgens de vergunning toegestane 1 watt. Daardoor wordt nogal wat storing veroorzaakt bij andere zenders die van de frequentie 1485 kHz gebruik maken. Tot nu is daar nog niet tegen opgetreden door Agentschap Telecom.
 2. Hoi Leendert, Van RNI weet ik dat de twee minuten stilte van 1971 tot en met 1974 altijd netjes in acht werden genomen, ook door de Engelsen. Van Caroline zou ik het niet weten. Piet.
 3. Hoi Juul, Voor de liefhebbers (zie hieronder). Hans Walenkamp woont tegenwoordig om gezondheidsredenen in een woonzorgcentrum in Warmond, wat ook zijn geboorteplaats is. Zo af en toe kom ik hem nog weleens tegen en herinner hem dan aan zijn tijd bij Smit-Tak. En hoewel zijn geheugen minder wordt, heeft hij gelukkig ook wel goede momenten waarop hij nog steeds enthousiast over zijn bergingsactiviteiten kan vertellen. Overigens had hij indertijd ook de leiding over de berging van de bij Zeebrugge gezonken veerboot Herald of Free Enterprise. Piet. Walenkamp Smit-Tak Teylinger 27082009 kopie.pdf
 4. Deze posting hoort volgens mij ook zeker thuis in de rubriek Zeezenders: Piet.
 5. Leuk, die Peter de Vries! 😁 Piet.
 6. RNI zat alleen op 1610 kHz, niet op 1605 of 1607 kHz. Er was daarom geen storing met de Bayerische Rundfunk op 1602 kHz. Daarna zat RNI voor de Engelse kust kortstondig op 1578 kHz.
 7. Zoals ik al eerder op dit forum heb laten weten heb ik 's nachts niets gehoord op 963 kHz, maar het zou natuurlijk kunnen dat de bewuste testuitzending overdag heeft plaatsgevonden. Geen van de artikelen noemt echter een tijd. Piet.
 8. Hoi Vincent, Het is onzeker of er op 23-11-1978 wel een testuitzending heeft plaatsgevonden. Die dag is om 00.01 uur GMT het Plan van Genève voor de middengolf van kracht geworden, en heb ik in ieder geval de hele nacht de gehele middengolf gescand omdat ik benieuwd was naar de wijze waarop zenders dit zouden implementeren. Ik heb daar al eerder over bericht in dit forum. Door mij is die nacht in ieder geval geen uitzending vanaf de Mi Amigo waargenomen. Anderen beweren dat er een test zou hebben plaatsgevonden met een korte tekst dat Caroline zou terugkomen, maar ik heb van nog niemand vernomen dat deze uitzending ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Laat staan dat er opnamen van zouden zijn. Maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen als er echt opnamen van zijn. Piet.
 9. De reden dat ik dit topic gestart ben is de volgende. Lex las wekelijks in een van zijn shows de Engelse top 10 voor. Die werd op zondag uitgezonden door de BBC, en in de week daarna (volgens mij op vrijdag) zat-ie bij Lex in de show. Lex liep dus achter de BBC aan. Op een gegeven moment begon BBC Radio 1 met het voorlezen van de nieuwe top 10 in de uitzending op dinsdag om 13.00 uur. De top 10 was dan net samengesteld en werd alvast voorgelezen, maar weinigen wisten dat. De officiële uitzending was dan de zondag daarna. Ik heb toen aan Veronica laten weten dat ik die top 10 dus al enkele dagen voordat de BBC die officieel uitzond aan hen kon doorgeven. Daar was men blij mee. Ik belde dan op dinsdag omstreeks 13.30 uur naar Veronica (tel. 02150-51045, dat vergeet ik nooit meer...), en gaf de nieuwe Engelse top 10 dan door aan een van de dames van de discotheek. En dan werd die nieuwe top 10 ook door Lex voorgelezen in zijn show. Nogmaals: volgens mij was dat op vrijdag. Lex liep daarmee dan vóór op de officiële uitzending van de BBC. Als dank kreeg ik van de dames van de discotheek zo af en toe een LP toegestuurd, meestal van één of andere onbekende band waarmee door Veronica verder toch niets gedaan werd... 😄 Is altijd een leuke herinnering. Piet.
 10. En dat kan ik me dan weer niet herinneren... 😉 Piet.
 11. Het gaat mij om de zeezenderperiode, Dave. Waarschijnlijk de periode 71 t/m 73. Piet.
 12. Hadden jullie geen vast schema voor het opnemen van de programma's, Juul? Piet.
 13. Mijn contactpersoon bij Ziggo heeft aangegeven dat er intern rekening mee wordt gehouden dat de FM via de kabel zal worden afgeschakeld in de periode maart 2020 tot januari 2021. Of dat landelijk in één keer gebeurt of ook per regio, is nog niet bekend. Men wil eerst alle analoge tv hebben uitgeschakeld en gaat pas daarna kijken naar de analoge FM. Piet.
 14. Poeh, ik denk ergens in de jaren 71 t/m 73... 🤔 Kan het zijn op vrijdag in de Lex Harding Show? Op welke dag van de week werd deze in de studio opgenomen? Dan weet ik wellicht iets meer. Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.