Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Posts

  343
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

3,303 profile views

Piet van der Vooren's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

405

Reputation

 1. Volgens mij bestond Veronica formeel uit slechts 1 bedrijf: een commanditaire vennootschap (CV) die uiteraard ook gewoon ingeschreven stond in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De naam ben ik even kwijt, maar die weet Juul vast wel... (Sonora?) 😉 Piet.
 2. Dat kan niet, want de gebruikte antenne is een rondstraler. Daar verandert niets aan. Piet.
 3. Volgens de website www.mediumwave.info gaat het vermogen van Radio Caroline voor het eind van het jaar naar 25 kW: United Kingdom – Ydun's Medium Wave Info Piet.
 4. Verdrietig om te lezen dat deze "Grote Rookworst" er niet meer is. Er is ons weer een zeezender-icoon ontvallen. Piet.
 5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zo'n fan ben geweest van Herman Stok. Hij had een goede (radio)stem, maar om nou te zeggen dat hij zo'n goede diskjockey was... Zeker na 1965, toen Radio Veronica meer de 'poptoer' opging, vond ik hem toch een beetje tweede keus. En mijn mening is niet gebaseerd op het feit dat hij mij begin zeventiger jaren afwees voor een baan bij de VARA... 😉 Piet.
 6. Om het wat duidelijker te maken: vanaf 18 april 1960 werd uitgezonden op de frequentie 1620 kHz (185 meter). Op 17 mei 1960 werd overgeschakeld op de frequentie 1562 kHz (192 meter). Piet.
 7. Dan kan het ook uit de Rijn en Gouwe komen, Thijs. Dat was namelijk een zogenaamd kopblad van het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat het algemene nieuws in beide kranten hetzelfde was, maar dat in de Rijn en Gouwe ook regionaal nieuws werd opgenomen uit de regio's Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden. Overigens heet de Rijn en Gouwe tegenwoordig AD Groene Hart. Piet.
 8. Is het krantenknipsel uit het dagblad Rijn en Gouwe (RG), Jan-Fre? De opmaak en het lettertype lijken van de Telegraaf. Overigens sta je er niet bij stil, maar het is vandaag alweer 50 jaar geleden. Desondanks weet ik nog precies wat ik die betreffende avond deed. Dat zal vast komen door die aanslag op de Mebo 2. Piet.
 9. Daar dacht de Britse rechter in 1967 toch anders over... Piet.
 10. Hier in de Bollenstreek doen we bloemen in een fust... 😉
 11. Het meest irritante dat er voor de radioluisteraar bestaat. Piet.
 12. Je hebt gelijk. Weer een bewijs dat ik een dagje ouder word... 😉
 13. Ik wil hieraan Alan West en Stevie Merike toevoegen. Beslist een genot om naar te luisteren tijdens de roemruchte uitzendingen van RNI in 1970. Later helaas allebei 'in disgrace' gevallen... Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.