Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  281
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

304 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

1,841 profile views
 1. Dat is inderdaad aan boord van de Mi Amigo, Juul. Piet.
 2. Ik heb begrepen dat aan de verschillende gesprekken momenteel deelnemen de landelijke commerciële omroepen, de niet-landelijke commerciële (FM-)omroepen, en partijen die zich bij het ministerie en AT hebben gemeld dat ze graag een (regionale of lokale FM-)frequentie zouden willen gebruiken. De gesprekken staan onder leiding van oud-staatssecretaris Medy van der Laan. Op dit moment onderzoekt AT de door met name de laatstgenoemde partijen aangedragen FM-frequenties die naar hun mening nog 'vrij' zouden zijn voor regionaal en lokaal gebruik.
 3. Leuk! Die sticker heb ik indertijd ook nog gehad. Ik zie dat de sticker is gemaakt door het bedrijf Imprano in Voorhout. Dat heb ik nooit geweten. Voorhout ligt in de huidige gemeente Teylingen, waarin ik zelf ook woonachtig ben. Een beetje speurwerk: op het adres Teylingerlaan 2 in Voorhout, waar Imprano gevestigd was, is nu een soort bedrijfsverzamelgebouw. Imprano zelf is vele jaren geleden verhuisd naar het winkelpand Herenstraat 12, ook in Voorhout. Daar was het een copyshop. Later is de winkel opgeheven, en verhuisde het bedrijf Imprano naar Baarn. Daar was men actief als groothandel in papier- en kartonwaren. Het bedrijf is alweer enige tijd geleden opgeheven. Piet.
 4. De in de motie genoemde gesprekken over "een dialoog tussen de relevante marktpartijen in de radiosector" zijn momenteel gaande. Ik heb er zelf onlangs een bijgewoond en binnenkort is er weer een. Voor zover ik weet hebben er ook al gesprekken met andere partijen plaatsgevonden. Piet.
 5. Ik ben toch wel benieuwd hoe door Agentschap Telecom omgegaan zal worden met de frequentie 819 kHz. Deze frequentie zou in heel Nederland beschikbaar zijn, maar dat geeft uiteraard problemen met de frequentie 828 kHz. Piet.
 6. Ik vind het jammer dat enkele leden in dit forum het nodig vinden om af te wijken van het eigenlijke onderwerp, en hun persoonlijke algemene politieke opvattingen menen te moeten ventileren. Behalve dat de meeste lezers daar waarschijnlijk geheel niet in geïnteresseerd zijn, is het ook storend.
 7. Zullen we politieke discussies die in principe niets met radio te maken hebben maar in andere fora voeren?
 8. In de regionale dagbladen van de Holland Media Combinatie (o.a. Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad en Gooi & Eemlander) van donderdag 22 augustus staat een groot artikel over de biografie, met onder andere een interview met Bert van der Veer. Kop van het artikel: 'Rob Out maakte tv-hit van radiopiraat'. Piet.
 9. Op de Jeanine bij Radio Atlantis geen last van gehad. En het was best warm... ☀️ Piet.
 10. Van december 1965 tot in 1975 zond Hilversum 3 op de middengolf uit op 1250 kHz. In dat jaar verhuisde de zender naar 674 kHz, om op 23 november 1978 op te schuiven naar 675 kHz. Piet.
 11. Wat een topic 'Maanlanding op Hilversum 3' al niet te weeg kan brengen... 😉 Piet.
 12. Het loopt allemaal weer met een sisser af: https://mediamagazine.nl/ruud-poeze-verliest-kort-geding-van-agentschap-telecom/ Piet.
 13. Nederland kon de frequentie 1250 kHz (240 meter) voor Hilversum 3 met 10 kW gebruiken op de volgende tijden: - november t/m februari: 9.00-15.30 uur - maart-april en september-oktober: 9.00-17.00 uur - mei t/m augustus: 7.00-19.00 uur Dit was overeengekomen met Ierland en Hongarije, de andere gebruikers van deze frequentie. Door het gebruik te beperken tot de daguren werd storing in deze twee landen voorkomen. Hilversum 3 zond op de FM-kanalen wel uit van 9.00 tot 18.00 uur (behalve via de regionale kanalen). Piet.
 14. Het is pertinent onjuist dat de andere deelnemers aan de vorig jaar gehouden veiling van kavel B05 geen interesse meer zouden hebben. Een van de partijen die vorig jaar heeft deelgenomen aan de veiling overweegt namelijk om dat ook deze keer weer te gaan doen. Door Ruud Poeze is ook geen contact opgenomen met alle deelnemers aan de veiling van vorig jaar of zij wel of geen belangstelling zouden hebben. De vraag is zelfs of hij wel weet wie de andere twee deelnemers aan de veiling waren. Deze hebben zich namelijk niet zelf bekend gemaakt. Piet.
 15. Ik heb via de site van Erfgoed Leiden de Leidse Courant van 19 juli 1969 ingekeken, en op de rtv-pagina staat warempel bij het radio-overzicht van Hilversum 3 vermeld dat de uitzending duurde van 18.00 uur tot de volgende ochtend 9.00 uur. Hierbij een link, al weet ik niet of je dan op de bewuste pagina komt: https://leiden.courant.nu/issue/LLC/1969-07-19/edition/0/page/2?period=19/07/1969&sort=relevance&query= Het Leidsch Dagblad van dezelfde datum meldt het ook: https://leiden.courant.nu/issue/LD/1969-07-19/edition/0/page/5?period=19/07/1969&sort=relevance&query= Ik ga er dus vanuit dat het ook in de andere dagbladen aangekondigd heeft gestaan. Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.