Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  177
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

189 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

1121 profielweergaven
 1. Piet van der Vooren

  Capitol 01 09 1970 Nonstop 0902 0934 Openingsdag

  Lijkt me thuis te horen in het Zeezenderforum.
 2. Piet van der Vooren

  Radio5 op FM

  Heren, Weleens gedacht aan het plaatsen van een DAB+-adapter in de auto? Kan je gewoon via de bestaande FM-autoradio naar de zenders op DAB+ luisteren. Ik heb zelf de Albrecht DR 56, en die bevalt me prima. Hetgeen overigens onverlet laat dat Radio 5 wat mij betreft op FM mag komen. Piet.
 3. Piet van der Vooren

  Op zoek naar....

  Radio Condor heeft nooit uitgezonden...: https://radiopedia.nl/wiki/Radio_Condor Toen Gerard van Dam in opdracht van Adriaan van Landschoot het schip kocht, waren er geen zendfaciliteiten aan boord. Die zijn daarna pas in Cuxhaven aan boord gebracht en geïnstalleerd. Piet.
 4. Piet van der Vooren

  Op zoek naar....

  Als jij indertijd Radio Condor hebt gehoord, ben je waarschijnlijk de enige, René...
 5. Piet van der Vooren

  Mast Hoogezand

  Er zijn twee zaken die spelen. 1. Radio Bloemendaal heeft eerder met de gemeente Bloemendaal en omwonenden van de zendmast afgesproken dat uiterlijk in 2019 de uitzendingen op de middengolf gestaakt zouden worden. Dit nadat omwonenden hadden geklaagd over de overlast van de uitzendingen ('pratende' broodroosters, spontaal rinkelende telefoons, en meer van dat soort dingen. Maar ook het niet in hun tuin kunnen graven als gevolg van het aardnet). Als gevolg van deze afspraak had de gemeente Bloemendaal aan de kerkzender een omgevingsvergunning afgegeven tot en met uiterlijk 2019. 2. Nadat begin dit jaar een van de twee zendmasten tijdens een storm was geknakt moest Radio Bloemendaal de uitzendingen via de middengolf tijdelijk staken. Een terugkeer was onzeker, omdat herstel van de mast nogal in de papieren dreigde te gaan lopen. KPN, die de zendmast ook gebruikt voor mobiele telefonie en -internet, heeft echter onverwacht snel de mast provisorisch hersteld. Daardoor kon de kerkzender de uitzendingen toch hervatten. In de Bloemendaalse gemeentepolitiek had men echter verwacht dat Radio Bloemendaal na het knakken van de mast de uitzendingen op de middengolf al zou staken, en dat leidde in de gemeentepolitiek tot vragen en een motie. Nu de mast toch is hersteld kan Radio Bloemendaal nog even blijven uitzenden. Zelf heeft de kerkzender echter besloten om na de zomer toch de middengolf te gaan verlaten. Het signaal is nu wat minder dan voorheen, en het blijkt dat veel luisteraars toch zijn uitgeweken naar het luisteren via internet. Dat betekent dat men een jaar eerder dan aanvankelijk de bedoeling was zal stoppen op de middengolf. Piet.
 6. Piet van der Vooren

  Mast Hoogezand

  De mast werd sinds 1950 gebruikt voor uitzendingen op 1593 kHz (vermogen 2,5 kW) van de regionale omroep RONO (Regionale Omroep Noord en Oost) en ter ondersteuning van de uitzendingen van Hilversum 2 en later 3. De hoofdzenders van Hilversum 2 en 3 in Lopik waren te zwak om het noorden, oosten en zuiden van ons land goed te kunnen bedienen. Vanaf 23 november 1978, toen het Plan van Genève van kracht werd, wijzigde de frequentie in 1395 kHz. Omdat zowel Hilversum 3 als de regionale omroep een betere dekking kreeg, o.a. op FM, werden de middengolfuitzendingen vanuit Hoogezand in 1985 gestaakt.
 7. Piet van der Vooren

  Populariteitspoll 1967 Muziekexpress - Nieuwe Leidsche Courant 14-12-1967

  Ach, dat waren nog eens tijden... En dan bedoel ik dat er in 1967 maar liefst drie regionale dagbladen waren in de Leidse regio. Naast de Nieuwe Leidse Courant (protestants-christelijk) waren dat het Leidsch Dagblad (neutraal) en de Leidse Courant (katholiek). Later kwam daar ook nog de Leidse editie van de Haagsche Courant bij. En dan mogen de Leidse edities van Het Vaderland (liberaal) en Het Vrije Volk (socialistisch) niet vergeten worden, maar die waren volgens mij in 1967 net opgeheven. Maar ik dwaal (nogal) af... Piet.
 8. Piet van der Vooren

  Hans Knot: 1970 bijzondere mensen

  Geen Magda, maar Marga Klompé.
 9. Piet van der Vooren

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  KPN heeft een persbericht verstuurd naar de lokale media in Bloemendaal dat door het afbreken van de mast op de zendlocatie van Radio Bloemendaal er inderdaad problemen zijn met het mobiele netwerk ter plaatse. Er wordt door KPN nu op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor hun antenne, omdat de plaatsing van een nieuwe mast op dezelfde locatie onzeker is en in ieder geval enige tijd kan duren. Radio Bloemendaal heeft nog geen besluit genomen over het al dan niet plaatsen van een nieuwe mast voor hun eigen zendinstallatie. Zie mijn eerdere posting. Piet.
 10. Piet van der Vooren

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Op de omgewaaide mast van Radio Bloemendaal was ook een antenne van KPN gemonteerd voor het mobiele netwerk. Deze is momenteel dus ook uit de lucht. KPN heeft nu op het eigen forum laten weten dat men verwacht dat uiterlijk 31 januari deze zender weer in de lucht is. Of dat betekent dat er een nieuwe mast komt is niet duidelijk. Zo ja, dan zou wellicht ook Radio Bloemendaal weer kunnen uitzenden vanaf die datum. Afwachten maar. Piet.
 11. Piet van der Vooren

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Bij Radio Bloemendaal zijn ze momenteel aan het bekijken wat er verder moet gebeuren met de mast en de antenne. Daarbij speelt mee dat de omroep een convenant heeft afgesloten met de gemeente Bloemendaal en omwonenden van de zendlocatie dat de middengolfzender in 2019 zal worden uitgeschakeld en de zendlocatie zal worden ontmanteld. Dit convenant is al een aantal jaren geleden afgesloten, nadat omwonenden klaagden over de nodige overlast van de zender, zoals hf-instraling op apparatuur en het grondnet in hun tuinen. Herstel van mast en antenne zal het nodige gaan kosten, dus het is de vraag of het voor Radio Bloemendaal nog wel interessant is om deze kosten te maken voor deze relatief korte periode. Het is daarom best mogelijk dat de kerkradio-omroep op korte termijn - eerder dan de bedoeling was - terugkeert op FM of DAB+, en niet op de middengolf. Binnenkort zal daarover meer duidelijkheid komen. Piet.
 12. Piet van der Vooren

  Radio Atlantis - einde Nederlandse service

  Zie de video! Meteen daarna werd er beslag gelegd op de Jeanine, omdat Arie Swaneveld geen geld van Adriaan van Landschoot had ontvangen voor de huur van de 1 kW-middengolfzender. Piet.
 13. Piet van der Vooren

  adriaan van landschoot,

  Mijn Atlantis-naam was 'Peter de Vries'. Tja, zo hebben we allemaal onze jeugdzonden... Piet.
 14. Piet van der Vooren

  adriaan van landschoot,

  De brand in de zender is hiervoor al uitgebreid beschreven. Daardoor was het zendkristal voor 962 kHz (312 meter) niet meer bruikbaar. De laatste weken zond Atlantis daarom uit op 225/227/229 meter. Ook op de laatste dag, zaterdag 31 augustus 1974, werd op deze golflengte uitgezonden. Piet.
 15. Piet van der Vooren

  adriaan van landschoot,

  Adriaan van Landschoot heeft Atlantica BV al vrij snel na 1 september 1974 opgeheven. Van die kant zou betaling van de liggelden van de Jeanine in de haven van Vlissingen dus zeker niet te verwachten zijn. Als Arie Swaneveld zijn REM-zender van boord heeft gehaald zouden dus alleen nog de gedemonteerde oude 10 kW-zender van Radio 270 en Capital Radio - en waarschijnlijk ook een zwakke kortegolf-zender - aan boord zijn geweest. De 270/Capital-zender was 'geplunderd' voor onderdelen voor de 1 kW-REM-zender. Dat die REM-zender zwartgeblakerd was kan kloppen. Zoals bekend is daar brand in ontstaan, waardoor ook het zendkristal voor 962 kHz (312 meter) de geest gaf. Vandaar dat Atlantis de laatste periode weer terug moest keren naar de 225/227 meter. Dat de zender in brand vloog was mede te danken aan het feit dat deze 1 kW-zender 'opgepimpt' was naar zo'n 3 kW. Dat kon het beestje na enige tijd niet meer aan. Piet.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.