Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

313 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

1,907 profile views
 1. Vanaf dat moment kon Casema ook de Waalse RTBF-tv niet meer ontvangen in de regio's Den Haag en Leiden. Dat betekende dus een leeg kanaal op het kabelnet. Piet.
 2. Studio Brussel is pas op 1 april 1983 gestart, Theo: https://nl.wikipedia.org/wiki/Studio_Brussel Piet.
 3. @Leendert Vingerling Over AKG-microfoons gesproken: je hebt vast weleens gekeken naar de debatten in het Britse Lagerhuis (Brexit!). Heb je gezien dat voor de woordvoerders van beide kampen (regering en oppositie) nog steeds die AKG-microfoons worden gebruikt? Dat zijn volgens mij al vele jaren dezelfde microfoons. In de boordstudio van Radio Atlantis op de Jeanine werden die ook gebruikt, in de zeventiger jaren nota bene (zie foto). Die microfoons zijn al vele jaren niet meer leverbaar, maar het Britse Lagerhuis gebruikt ze nog steeds! Piet.
 4. Hoi Leendert, Ik denk dat 'Piet Pit' als gevolg van de advertentie juist wel naar Veronica ging luisteren. Niet zo gek, want waarschijnlijk had 'Opoe' een plaat aangevraagd in het verzoekplatenprogramma de Jukebox... Piet.
 5. Dat is inderdaad aan boord van de Mi Amigo, Juul. Piet.
 6. Ik heb begrepen dat aan de verschillende gesprekken momenteel deelnemen de landelijke commerciële omroepen, de niet-landelijke commerciële (FM-)omroepen, en partijen die zich bij het ministerie en AT hebben gemeld dat ze graag een (regionale of lokale FM-)frequentie zouden willen gebruiken. De gesprekken staan onder leiding van oud-staatssecretaris Medy van der Laan. Op dit moment onderzoekt AT de door met name de laatstgenoemde partijen aangedragen FM-frequenties die naar hun mening nog 'vrij' zouden zijn voor regionaal en lokaal gebruik.
 7. Leuk! Die sticker heb ik indertijd ook nog gehad. Ik zie dat de sticker is gemaakt door het bedrijf Imprano in Voorhout. Dat heb ik nooit geweten. Voorhout ligt in de huidige gemeente Teylingen, waarin ik zelf ook woonachtig ben. Een beetje speurwerk: op het adres Teylingerlaan 2 in Voorhout, waar Imprano gevestigd was, is nu een soort bedrijfsverzamelgebouw. Imprano zelf is vele jaren geleden verhuisd naar het winkelpand Herenstraat 12, ook in Voorhout. Daar was het een copyshop. Later is de winkel opgeheven, en verhuisde het bedrijf Imprano naar Baarn. Daar was men actief als groothandel in papier- en kartonwaren. Het bedrijf is alweer enige tijd geleden opgeheven. Piet.
 8. De in de motie genoemde gesprekken over "een dialoog tussen de relevante marktpartijen in de radiosector" zijn momenteel gaande. Ik heb er zelf onlangs een bijgewoond en binnenkort is er weer een. Voor zover ik weet hebben er ook al gesprekken met andere partijen plaatsgevonden. Piet.
 9. Ik ben toch wel benieuwd hoe door Agentschap Telecom omgegaan zal worden met de frequentie 819 kHz. Deze frequentie zou in heel Nederland beschikbaar zijn, maar dat geeft uiteraard problemen met de frequentie 828 kHz. Piet.
 10. Zullen we politieke discussies die in principe niets met radio te maken hebben maar in andere fora voeren?
 11. In de regionale dagbladen van de Holland Media Combinatie (o.a. Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad en Gooi & Eemlander) van donderdag 22 augustus staat een groot artikel over de biografie, met onder andere een interview met Bert van der Veer. Kop van het artikel: 'Rob Out maakte tv-hit van radiopiraat'. Piet.
 12. Op de Jeanine bij Radio Atlantis geen last van gehad. En het was best warm... ☀️ Piet.
 13. Van december 1965 tot in 1975 zond Hilversum 3 op de middengolf uit op 1250 kHz. In dat jaar verhuisde de zender naar 674 kHz, om op 23 november 1978 op te schuiven naar 675 kHz. Piet.
 14. Wat een topic 'Maanlanding op Hilversum 3' al niet te weeg kan brengen... 😉 Piet.
 15. Het loopt allemaal weer met een sisser af: https://mediamagazine.nl/ruud-poeze-verliest-kort-geding-van-agentschap-telecom/ Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.