Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  242
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

252 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

1410 profielweergaven
 1. Piet van der Vooren

  Engelse top 10 bij Lex

  Als ik me niet vergis gaf Lex in een van zijn programma's wekelijks een overzicht van de nieuwste Engelse top 10. Daarbij werd de nummer 1 gedraaid. Wie weet op welke dag en tijd dit werd uitgezonden? Piet.
 2. Piet van der Vooren

  Zendmasten worden opgeblazen......of toch niet ?

  Zolang Radio Bloemendaal de vergunning voor de 1116 kHz niet inlevert bij Agentschap Telecom, zal deze frequentie in ieder geval niet in gebruik kunnen worden genomen voor LPAM. Die vergunning heeft nog een looptijd tot en met 31 augustus 2021. Piet.
 3. Piet van der Vooren

  Zendmasten worden opgeblazen......of toch niet ?

  Piraat... 😉
 4. Piet van der Vooren

  Zendmasten worden opgeblazen......of toch niet ?

  Ze zijn vlak voor half een vanmiddag alsnog opgeblazen. Piet.
 5. Piet van der Vooren

  Einde 1008 kHz

  De tijden kloppen niet, Vincent. Je loopt een uur voor. De mededeling stopte om 22.30 uur, gevolgd door een plaat en alleen een draaggolf. Om 23.57 uur werd de zender uitgeschakeld. In het Frequentieregister op de website van Agentschap Telecom was te zien dat Groot Nieuws Radio per vandaag (4 januari) de vergunning inleverde. Piet.
 6. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Bart Serlie van Groeistad zei eerder dat op de 675 kHz vooralsnog hetzelfde programma als op 747 kHz zou worden uitgezonden. Later zou er aparte programmering komen, een soort toegangsradio voor de regio Den Haag/Wassenaar. Na enige tijd luisteren meen ik op de 675 kHz heel zacht op de achtergrond ook een andere modulatie te horen? Wellicht hebben ze last van instraling van de 747 kHz op de 675 kHz? Dan zou het signaal dus inderdaad weleens uit Wassenaar kunnen komen. Piet.
 7. Piet van der Vooren

  Einde 1008 kHz

  Volgens het Frequentieregister van Agentschap Telecom loopt de vergunning voor de 1008 kHz van Groot Nieuws Radio af op 3 januari 2019. Piet.
 8. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Als Wassenaar op 675 kHz in de lucht is wordt vooralsnog hetzelfde programma uitgezonden als op 747 kHz (Groeistad Radio). Dat signaal kwam dus niet uit Wassenaar. Piet.
 9. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Dan heb je iets gemist... Maar even goede vrienden. Zolang ze me maar bij EZK en AT kennen. ☺️ Piet.
 10. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Jammer dat je zegt dat ik maar wat schrijf, Theo. Ik zeg tenminste eerlijk dat ik daar niet technisch genoeg voor ben, maar de mensen achter Groeistad en Impact weten echt wel wat ze doen. Dat hebben ze in de loop der tijd wel bewezen. Ik houd me zelf meer bezig met de regelgeving-kant van het geheel. Zo heeft iedereen z'n kwaliteiten. Piet.
 11. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Ikzelf niet, Theo. Daar ben ik niet technisch genoeg voor. 😊 Maar de techneuten die daar actief zijn weten precies wat ze doen. Klein voorbeeldje: http://impactam.nl/?p=534 Piet.
 12. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Ik denk dat deze zendlocatie als een van de weinige LPAM-ers ruim voldoende radialen in de grond heeft zitten... Piet.
 13. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Dat is inderdaad de boerderij op het adres Raaphorstlaan 4 in Wassenaar, de officiële locatie van de zenders. Maar er liggen op het betreffende perceel ook nogal wat weilanden omheen, met de nodige ruimte voor het plaatsen van antennes... 😉 Piet.
 14. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  De juiste zendlocatie van 675, 747 en 1332 kHz is het adres Raaphorstlaan 4 in Wassenaar. Ik ben daar op bezoek geweest, en daar stonden toen twee antennes: een voor 747 en een voor 1332 kHz. De antenne voor 747 kHz staat vanuit de richting Leiden gezien achter de boerderij die daar staat, dus er is niet echt een vrije afstraling in die richting. Ik vermoed dat voor 675 kHz ook de antenne voor 747 wordt gebruikt, met uiteraard de nodige aanpassingen en filters. Daar heb ik echter geen bevestiging van. Het zou ook kunnen verklaren dat het signaal op beide frequenties nu zwakker is. Men zal eerst de boel willen uittesten met lager vermogen. Overigens heeft Bart Serlie (Groeistad) de vergunning voor 675 kHz al enkele maanden geleden aangevraagd, samen met een kennis van hem. Door allerlei fouten en misverstanden is deze frequentie echter onverwacht in eerste instantie toegewezen aan Stichting Haags Radio Erfgoed. Deze heeft de frequentie alleen aangevraagd voor gebruik 's avonds een paar uur in het weekend. Voor de overige uren is de vergunning toegewezen aan Bart. De locatie van beide antennes in het Antenneregister is overigens niet geheel juist. Er is een afwijking van enkele tientallen meters ten opzichte van de exacte locatie. Wat 1485 kHz betreft: je maakt mij niet wijs dat er met 1 watt wordt uitgezonden vanuit Alphen aan den Rijn... Piet.
 15. Piet van der Vooren

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Ik zal er in de auto ook eens naar luisteren 'when I'm driving home for christmas'... 😀 De antenne voor 747 staat wel vlak naast bebouwing, wat wellicht van invloed is op het signaal richting noord. De antenne voor 1332 heeft vrije afstraling richting noord. Piet.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.