Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

283 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

1,723 profile views
 1. Legendarisch: de aankondiging van Tony Allan van de "uitzendtestingen" van RNI op de 192 meter nadat Radio Veronica deze golflengte in september 1972 had verlaten. Piet.
 2. Dit zou 'm weleens kunnen zijn...: https://www.radiofreak.nl/herman-van-der-velde-neemt-afscheid-van-de-nos/ Klopt dat, Juul? Piet.
 3. Veronica zat op 192 meter (1562 kHz) en Noordzee toen op 190 meter (1578 kHz). Dus niet op 199 meter. Manx ging pas na 23 november 1978 de frequentie 1368 kHz gebruiken: https://www.manxradio.com/about-us/about-us/ Piet.
 4. In het Antenneregister worden alleen antenne-installaties vermeld waarmee met meer dan 10 dB watt ERP mag worden uitgezonden. Dat is bij de LPAM'ers op de 1485 kHz niet het geval, al lijkt het erop dat Jong Europa die voorwaarde uit de vergunning overtreedt.
 5. Ik had er even niet bij stilgestaan dat niet-abonnees van het Leidsch Dagblad het artikel op de website niet kunnen lezen. Daarom hierbij de tekst van het In Memoriam dat morgen (zaterdag) in deze krant verschijnt: Hans Walenkamp bergde Herald of Free Enterprise onder oog van de wereld Daadkrachtig, vriendelijk en een grote persoonlijkheid, zo omschrijft voorzitter Alfred Pop van de Stichting Oud Sassenheim zijn woensdag op bijna 82-jarige leeftijd overleden voorganger Hans Walenkamp. Water liep als een blauwe draad door het leven van de Warmondse huisartsenzoon. Opgegroeid bij de Kagerplassen ging hij na de HBS in Leiden naar de Kweekschool voor de Scheepvaart in Amsterdam en belandde daarna bij de Rotterdamse Lloyd. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar Smit Internationale, waar hij tot zijn pensionering in 2000 zou blijven. In de jaren bij Smit deed hij vele bergingen van scheepswrakken, waarbij die van de Herald of Free Enterprise de bekendste is. Onder toeziend oog van de hele wereld leidde hij de berging van de ferry en de bijna tweehonderd mensen die verdronken toen het schip kapseisde als gevolg van een nog open staande laadklep. Vooral de verhalen van de duikers die de lichamen moesten bergen hebben hem toen erg aangegrepen, zegt zijn zwager Johannes de Muinck Keizer. Voor de berging kreeg hij het jaar daarop de De Ruyter-medaille, de koninklijke onderscheiding speciaal voor de scheepvaart. Bij zijn afscheid in 2000 werd hij Officier in de Orde van Oranje Nassau. Na zijn pensionering werd hij actief in de Stichting Oud Sassenheim, waarvan hij voorzitter was van 2004 tot 2016. Het straatnamenboek van Sassenheim kwam onder zijn voorzitterschap tot stand, daarnaast lobbyde hij jarenlang voor een eigen onderkomen voor de stichting. Een paar maanden voor zijn afscheid - waarbij hij ook de gemeentelijke Zilveren Barensteel kreeg - kon de stichting voor een euro het gebouw De Coy van de gemeente kopen. Minstens zo belangrijk: tijdens zijn voorzitterschap groeide het ledental van de stichting van nog geen 400 naar ruim 900. ,,Ik ben nog altijd benieuwd hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen’’, zegt Pop, die door Walenkamp werd gevraagd om hem op te volgen. Walenkamp was getrouwd met de uit Lisse afkomstige Elle-Mieke Schrama en het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Het afscheid van Walenkamp is komende donderdag in het crematorium Duin- en Bollenstreek aan de Lissese Achterweg. De dienst begint om 16.00 uur.
 6. Afgelopen woensdag is Hans Walenkamp op bijna 82-jarige leeftijd overleden. Walenkamp was op 18 april 1973 verantwoordelijk voor het van het Scheveningse strand lostrekken van de Norderney, het zendschip van Radio Veronica. Dat was op 2 april van dat jaar tijdens een zware storm op het strand gelopen. Voor meer informatie: een in memoriam dat morgen in het Leidsch Dagblad verschijnt: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190531_50914628/hans-walenkamp-bergde-herald-of-free-enterprise-onder-oog-van-de-wereld?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Bijgaand nog een keer het interview dat ik in 2009 met Walenkamp had over het lostrekken van de Norderney. Piet van der Vooren. Walenkamp Smit-Tak Teylinger 27082009 kopie.pdf
 7. Jong Europa zendt vanuit Alphen aan den Rijn uit met veel meer vermogen dan de volgens de vergunning toegestane 1 watt. Daardoor wordt nogal wat storing veroorzaakt bij andere zenders die van de frequentie 1485 kHz gebruik maken. Tot nu is daar nog niet tegen opgetreden door Agentschap Telecom.
 8. Hoi Leendert, Van RNI weet ik dat de twee minuten stilte van 1971 tot en met 1974 altijd netjes in acht werden genomen, ook door de Engelsen. Van Caroline zou ik het niet weten. Piet.
 9. Hoi Juul, Voor de liefhebbers (zie hieronder). Hans Walenkamp woont tegenwoordig om gezondheidsredenen in een woonzorgcentrum in Warmond, wat ook zijn geboorteplaats is. Zo af en toe kom ik hem nog weleens tegen en herinner hem dan aan zijn tijd bij Smit-Tak. En hoewel zijn geheugen minder wordt, heeft hij gelukkig ook wel goede momenten waarop hij nog steeds enthousiast over zijn bergingsactiviteiten kan vertellen. Overigens had hij indertijd ook de leiding over de berging van de bij Zeebrugge gezonken veerboot Herald of Free Enterprise. Piet. Walenkamp Smit-Tak Teylinger 27082009 kopie.pdf
 10. Deze posting hoort volgens mij ook zeker thuis in de rubriek Zeezenders: Piet.
 11. Leuk, die Peter de Vries! 😁 Piet.
 12. RNI zat alleen op 1610 kHz, niet op 1605 of 1607 kHz. Er was daarom geen storing met de Bayerische Rundfunk op 1602 kHz. Daarna zat RNI voor de Engelse kust kortstondig op 1578 kHz.
 13. Zoals ik al eerder op dit forum heb laten weten heb ik 's nachts niets gehoord op 963 kHz, maar het zou natuurlijk kunnen dat de bewuste testuitzending overdag heeft plaatsgevonden. Geen van de artikelen noemt echter een tijd. Piet.
 14. Hoi Vincent, Het is onzeker of er op 23-11-1978 wel een testuitzending heeft plaatsgevonden. Die dag is om 00.01 uur GMT het Plan van Genève voor de middengolf van kracht geworden, en heb ik in ieder geval de hele nacht de gehele middengolf gescand omdat ik benieuwd was naar de wijze waarop zenders dit zouden implementeren. Ik heb daar al eerder over bericht in dit forum. Door mij is die nacht in ieder geval geen uitzending vanaf de Mi Amigo waargenomen. Anderen beweren dat er een test zou hebben plaatsgevonden met een korte tekst dat Caroline zou terugkomen, maar ik heb van nog niemand vernomen dat deze uitzending ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Laat staan dat er opnamen van zouden zijn. Maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen als er echt opnamen van zijn. Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.