Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  194
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

217 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

1227 profielweergaven
 1. Piet van der Vooren

  Radio Atlantis vanaf gunfleet?

  Al voordat er uitzendingen konden plaatsvinden is alle apparatuur verwijderd door de Engelse autoriteiten. Dat was mogelijk, omdat Gun Fleet Tower staatseigendom was en binnen de territoriale wateren lag.
 2. Piet van der Vooren

  Vergunningen van SB Radio ingetrokken

  Van de website van Agentschap Telecom: Vergunningen van SB Radio ingetrokken De Staatssecretaris heeft de vergunningen van Stichting SB Radio voor FM kavel B05 ingetrokken. Met ingang van 17 september 2018 mag SB Radio de frequenties niet meer gebruiken. Het gaat om de vergunning voor FM kavel B05 en de daaraan gekoppelde vergunning voor digitale radio-omroep (DAB+). Deze vergunningen waren aan SB Radio verleend nadat deze stichting de veiling van kavel B05 op 25 juni 2018 had gewonnen. Omdat het veilingbod niet is betaald, heeft de Staatssecretaris op 14 september 2018 de vergunningen met ingang van 17 september 2018 ingetrokken. De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zal conform het Nationaal Frequentieplan 2014 besluiten of en wanneer de vergunning voor kavel B05 wordt geveild. https://www.agentschaptelecom.nl/actueel/nieuws/2018/september/19/vergunningen-van-sb-radio-ingetrokken
 3. Piet van der Vooren

  Norderney ombouw Zaandam

  En ik altijd maar denken dat algemeen bekend was dat die masten 27 meter hoog waren... Piet.
 4. Piet van der Vooren

  Interview na vlottrekken Norderney

  Elders in dit forum staat in een ander onderwerp een posting over het interview dat ik in 2009 had met Hans Walenkamp, de bergingsinspecteur van Smit die de leiding had over de berging van de Norderney na de stranding in april 1973. Omdat ik heb gemerkt dat er de nodige interesse is voor dit kranteninterview post ik het hier ook. Wie interesse heeft in dit interview kan me een e-mail sturen: media(at)planet.nl. Ik stuur het pdf-bestand dan toe. Piet.
 5. Piet van der Vooren

  On line radio 192

  'Seintjes' voor het interview kunnen worden gestuurd naar mijn e-mailadres: media(at)planet.nl. Ik kan het bestand helaas niet hier plaatsen vanwege de grootte van het bestand. Piet.
 6. Piet van der Vooren

  On line radio 192

  Hoi Juul, Leuk dat je mijn artikel over de bergingsinspecteur van Smit Tak noemt in je bericht. Wie geïnteresseerd is in het hele interview met hem over de berging van de Norderney moet maar een seintje geven, met opgave van een e-mailadres. Ik kan het dan als pdf- of jpg-bestand toesturen. Piet.
 7. Piet van der Vooren

  heeft iemand de opnames van de mv janine van 3 November 1973

  Lion Keezer was, samen met Gerard van Dam, betrokken bij de aankoop van de Jeanine. Dit in opdracht van Adriaan van Landschoot. Volgens hem waren er voordat het schip Cuxhaven had verlaten geen uitzendingen geweest. Er waren wel geruchten over uitzendingen, maar niemand kan aantonen dat die er ook daadwerkelijk zijn geweest, dus... Andy Anderson was inderdaad wat eerder aan boord dan Steve England. De voorzieningen aan boord van het schip waren zeer 'basic', om het maar eufemistisch te zeggen. Als ik erop terugkijk zou ik het nu eigenlijk onverantwoord hebben gevonden om mensen daar langere tijd op te laten verblijven. Toen ik aan boord kwam (juni 1974) was mijn hut nog niet eerder gebruikt. Dat betekende weliswaar een kooi met matras, maar verder was het een grote puinhoop. De hut was min of meer als opslag gebruikt. Andy en Steve gingen toen net van boord, maar hun hutten die wel wat comfortabeler waren ingericht mochten beslist niet gebruikt worden. Voor noodgevallen was er alleen een 27 MC-bakkie, waarmee vanwege de condities ('skip') grotendeels alleen maar Italiaanse 27 MC-ers ontvangen konden worden. Met het 'kantoor' in Vlissingen (Vonnie) kon nauwelijks contact worden gemaakt omdat de Italianen de hele 27 MC-band dicht gooiden. Maar voor een toen 19-jarige was het natuurlijk toch een heel avontuur, en ik zou die ervaring beslist niet hebben willen missen. Piet.
 8. Piet van der Vooren

  heeft iemand de opnames van de mv janine van 3 November 1973

  Toen in opdracht van Adriaan van Landschoot eind oktober 1973 de Jeanine door Gerard van Dam werd gekocht, was er überhaupt niets aan boord om uitzendingen mee te verzorgen. Geen studio (laat staan apparatuur) en geen zender. Het schip is toen naar Cuxhaven gesleept om daar verder uitgerust te worden. Bij het uitvaren op 22 december 1973 was er slechts wat summiere studioapparatuur aan boord, alsmede de voormalige REM-zender van Radio Noordzee. Toen het schip voor de Belgische kust lag is er een eerste testuitzending geweest. Pas toen de Engelse deejays Steve England en Andy Anderson aan boord kwamen (januari 1974) werd de inrichting van een studio op de brug van het schip voortvarend aangepakt. Ook werden er werkzaamheden aan de zender verricht om deze langzaam wat op te krikken van 1 naar zo'n 3 kW. Na het vertrek van Gerard van Dam en Lion Keezer werd de vaart gezet in het verder opzetten van het station. Piet.
 9. Piet van der Vooren

  heeft iemand de opnames van de mv janine van 3 November 1973

  Die geruchten ken ik, maar uit mijn contacten indertijd met onder andere Lion Keezer bleek dat er in november geen uitzendingen vanaf de Jeanine hebben plaatsgevonden. Piet.
 10. Piet van der Vooren

  heeft iemand de opnames van de mv janine van 3 November 1973

  De uitzendingen van Radio Atlantis vanaf de Jeanine begonnen pas eind december 1973. Na de aankoop van het schip eind oktober is het eerst nog naar Cuxhaven geweest om daar verder uitgerust te worden als zendschip. Op 22 december is voor anker gegaan voor de Belgische kust. Zie ook hier: https://radiopedia.nl/wiki/Radio_Atlantis_tijdlijn Piet.
 11. Piet van der Vooren

  32 Reuters 'Offshore Radio' Video Clips

  Aardig om te zien dat in mei 1960 de bevoorrading van de Borkum Riff plaatsvond door de sleepboot Simson van Wijsmuller, die IJmuiden als thuishaven had. Piet.
 12. Piet van der Vooren

  Radio Atlantis kortegolf Testuitzendingen

  As I have learned the shortwave transmissions from Radio Atlantis on 6225 kHz were only shortlived. Andy Anderson built the transmitter 'from scratch', and the device came on board the ship in the third week of July 1974. The power was about 250 watts, and reception was restricted to the surroundings of the ship. This was due to the lack of a proper antenna…
 13. Piet van der Vooren

  laatste uur atlantis 31 08 1974 1800 1910

  Het vermogen was op beide frequenties nagenoeg hetzelfde. Wel was de grondgolf als gevolg van de lagere frequentie op 962 kHz wat beter, en daardoor het bereik iets groter. Piet.
 14. Piet van der Vooren

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Afgelopen zondag is de middengolfzender van Radio Bloemendaal op 1116 kHz uitgevallen. Op dit moment is het nog onduidelijk of en wanneer de zender weer in gebruik kan worden genomen. De zender zou sowieso per 1 oktober helemaal uit de lucht gaan, waarna Radio Bloemendaal alleen nog maar via internet te beluisteren zou zijn. Of de zender nog vóór 1 oktober weer in de lucht kan komen zal bekeken worden. Dat hangt af van de problemen met de zender en de eventuele kosten die gemaakt zouden moeten worden voor de herstelwerkzaamheden. Daarbij is dus niet uit te sluiten dat er nu al voortijdig een einde komt aan de middengolfuitzendingen van de kerkzender. De komende dagen zal daarover meer duidelijkheid komen. Overigens was de ontvangst van de zender sinds het tijdens een storm breken van een van de twee masten toch minder geworden. Na gedeeltelijk herstel van de mast kon eerst alleen met de oude 50 Watt-zender uitgezonden worden. Later werd ook de 500 Watt-zender weer ingeschakeld, maar het signaal bleek toch wat zwakker te zijn dan in het verleden. Piet.
 15. Piet van der Vooren

  laatste uur atlantis 31 08 1974 1800 1910

  Dat was inderdaad de 1 kW-RCA-zender die voorheen op het REM-eiland stond ten behoeve van de radiouitzendingen van Radio Noordzee. De zender was 'opgepept' met onderdelen uit een 10 kW-zender die ook gebruikt was door Radio 270 en Capital Radio. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Radio Atlantis vanaf de Jeanine zou gaan uitzenden met die 10 kW-zender, waarbij de 1 kW-zender als stuurtrap gebruikt zou worden. Bij de eerste de beste test daarmee bleek dat de generatoren aan boord van de Jeanine niet het benodigde vermogen konden leveren, waardoor het schip in het donker kwam te zitten. Ook brandden als gevolg van de hogere spanning op de antenne de isolatoren door. Vandaar dat deze zender verder niet gebruikt is, en Atlantis uitsluitend de oude REM-zender gebruikte. Deze werd gehuurd van Arie Swaneveld, die alle technische apparatuur had gekocht nadat de REM uit de lucht was gehaald. Atlantis-eigenaar Adriaan van Landschoot had echter de huur niet betaald, waardoor Swaneveld op 1 september 1974 beslag liet leggen op de Jeanine nadat het zendschip de haven van Vlissingen was binnen gevaren. Wat er verder met de zender is gebeurd is mij niet bekend. Piet.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.