Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  310
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

344 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

2,384 profile views
 1. In de aanloop naar deze gebeurtenissen werden er al programma's aan land opgenomen. Lion Keezer was eveneens betrokken bij het weer op zee brengen van de Mi Amigo, en op de zolder van zijn ouderlijk huis aan de Rijnsburgerweg in Leiden was daarvoor een studio ingericht. Hij wilde voor zijn programma het nummer Sleepy Shores van Johnny Pearson als tune gebruiken. Lion was in december 1972 ook aan boord van de Mi Amigo. Hij is een van de met een hamer meppende figuren op de film van Seanews. Piet.
 2. Dat laatste klopt, hij is vernoemd naar zijn grootvader Albert. Die J is mij ook onbekend. Piet.
 3. @Harm ten Brink Veertien jaar geleden stonden we op deze dag op het REM-eiland... (volledig off topic, ik weet het...)... Piet.
 4. Ach, zo gaat een stukje radiogeschiedenis verloren, Juul… 😉 Ik heb hier nog een fax staan die met van die faxrollen van thermisch papier werkt. Is niet stuk te krijgen. Alleen zijn die rollen papier steeds moeilijker te krijgen...
 5. Ik heb toen meteen in het begin van de uitzendingen nog een fax gestuurd nadat Tineke de opmerking maakte dat zij niet wist welke golflengte hoorde bij de frequentie 1224 kHz... Piet.
 6. Uit het overzicht blijkt dat RNI de jamming een beetje probeerde te ontlopen door de frequentie te variëren tussen 1228 en 1232 kHz. Ik kan me dat nog wel herinneren. De Mebo 2 lag toen voor de Engelse oostkust. Piet.
 7. "de radioapparatuur werd in 1970 gekocht door Capital Radio vanaf de King David." En in 1974 belandde de 10 kW-zender van Radio 270 op het zendschip Jeanine van Radio Atlantis. De zender is slechts één keer ingeschakeld, maar dat trok zoveel stroom dat het hele zendschip meteen in het donker zat en de isolatoren van de antenne het begaven. Het was de bedoeling om de 10 kW-zender als eindtrap te gebruiken voor de 1 kW-zender van Atlantis (de oude REM-zender van Radio Noordzee), zodat met 10 kW kon worden uitgezonden. Dat is dus niet gelukt. De 10 kW-zender werd daarom maar gebruikt voor reserveonderdelen voor de 1 kW-zender. Die kon daardoor wel wat opgepept worden naar zo'n 3 á 4 kW. Piet.
 8. Er was toch ook nog een andere 'koekoek', Juul? Eentje met een tikkende klok achter de tekst 'Sportief zijn, beter worden', met daarna een vrouw die 'koekoek' zegt? Dat is degene die Ruud bedoelt. Is inderdaad het begin van het nummer 'Time has come today' van The Chambers Brothers. Overigens was ik indertijd geen fan van het programma 'Sportief zijn, beter worden' op Radio Veronica. Ik wilde gewoon popmuziek horen, en vond het programma, met sport en het nodige geklets, toen maar een irritante onderbreking van de 'gewone' programmering van Veronica. Ik switchte dan meestal naar een andere zender... 🥴 Piet.
 9. Prima! Maar wie indertijd naar 'Sportief zijn, beter worden' heeft geluisterd begrijpt wel wat ik bedoel... 😉 Piet.
 10. Ik houd het vooralsnog op 4 augustus 1970, Juul. Dit was namelijk de enige dag dat RNI gelijktijdig uitzond op 217 meter, 6205 kHz en 96,0 MHz. Een dag eerder was de FM niet in de lucht, en een dag later werd de tweede kortegolfzender in de 31 meterband in gebruik genomen en die frequentie (9940 kHz) wordt nog niet genoemd. Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.