Jump to content

Piet van der Vooren

Members
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

363 Excellent

About Piet van der Vooren

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Twitter
  pietvdvooren

Recent Profile Visitors

2,682 profile views
 1. Het klopt toch wel, Juul. Want met Noordzee wordt in dit geval Radio Noordzee vanaf het REM-eiland bedoeld, niet vanaf de Mebo 2. Ik heb overigens een paar correcties op het artikel naar Omroep West gestuurd, en een aantal daarvan is nu ook in het artikel verwerkt. Piet.
 2. Op 1124 kHz was ook nog een zender van de RTBF in Wallonië actief. Die ondervond toen de nodige storing van London. Wellicht dat daarom al snel naar 1133 kHz werd overgegaan.
 3. Je hebt gelijk. De eerste testuitzending was op 17 december 1964. Dat was overigens dezelfde dag dat Radio Noordzee vanaf het REM-eiland uit de lucht werd gehaald. Piet.
 4. Ik zie mezelf bijna weer als 10-jarige met m'n hoofd tegen de luidspreker van de Philips-radio van mijn ouders zitten... 🔈📻 En elke keer switchen tussen London en Caroline, op zoek naar de beste Britse hits. Maar als Pat Boone op London was, ging ik gegarandeerd naar Caroline. En andersom natuurlijk... 😉 Overigens bestond op die dag London precies een jaar, maar daarover geen woord in de show van Dave Dennis. Piet.
 5. Jong Europa zendt vanuit Alphen aan den Rijn ook uit op de 1 watt-frequentie 1485 kHz. Het signaal daarvan is echter in een groot deel van Zuid-Holland-noord te ontvangen, zodat er zeker met meer dan 1 watt wordt uitgezonden. Agentschap Telecom hanteert echter de beleidslijn dat er in principe pas wordt opgetreden als er klachten binnenkomen.
 6. I learned that the transmitters from the Mebo 2 were indeed put in storage, not in Tripoli but in Benghazi. One of the old 10 kW Veronica-transmitters has been used from Benghazi on 675 kHz. This info was given to me by the embassy of Libya in The Hague many years ago.
 7. Op de Norderney stonden twee 10 kW-zenders van Continental Electronics: een in bedrijf en een stand-by. Maar ik denk dat Juul hier nog meer over kan vertellen. Piet.
 8. Wellicht dat iemand gewoon bij Agentschap Telecom een aanvraag moet doen voor een vergunning voor de 171 kHz. Dan wordt duidelijk hoe daarmee omgegaan wordt. Piet.
 9. In Engeland kregen de radiostations van de platenmaatschappijen vaak platen waar op het label een grote A stond, voordat de 'echte' persingen in de winkel verkrijgbaar waren. Zo kwam ik in 1974 op het Atlantis-zendschip Jeanine in het bezit van de 'A-persing' van We Love The Pirates van The Roaring Sixties. Bleek oorspronkelijk afkomstig te zijn van Big L Radio London. Was door een van de Engelse Atlantis-deejays 'geleend' vanaf de Galaxy, net zoals een RCA-jinglemachine. Voor die persing heeft Felix Meurders me indertijd nog 30 gulden geboden. Dat heb ik toen niet gedaan, maar onder andere de
 10. I've never heard of Tony Kaye. Piet (aka Peter de Vries on Radio Atlantis back in 1974).
 11. In de aanloop naar deze gebeurtenissen werden er al programma's aan land opgenomen. Lion Keezer was eveneens betrokken bij het weer op zee brengen van de Mi Amigo, en op de zolder van zijn ouderlijk huis aan de Rijnsburgerweg in Leiden was daarvoor een studio ingericht. Hij wilde voor zijn programma het nummer Sleepy Shores van Johnny Pearson als tune gebruiken. Lion was in december 1972 ook aan boord van de Mi Amigo. Hij is een van de met een hamer meppende figuren op de film van Seanews. Piet.
 12. Dat laatste klopt, hij is vernoemd naar zijn grootvader Albert. Die J is mij ook onbekend. Piet.
 13. @Harm ten Brink Veertien jaar geleden stonden we op deze dag op het REM-eiland... (volledig off topic, ik weet het...)... Piet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.