Jump to content

Louis Stuster

Members
 • Content Count

  207
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

396 Excellent

About Louis Stuster

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vermeermans aan boord deel 8 alweer.. Zaterdag 21 Juli was het weer tijd voor de Belgische Nationale Hitparade en tipparade.Alweer de derde op Mi Amigo. Het zou de laatste hitlijst worden die ik tot nu toe in mijn leven gepresenteerd heb. Want die van zaterdag 28 juli werd pas op 29 juli uitgezonden en gepresenteerd door Ferry Eden. Rond 22 juli kregen we hoog bezoek! Er kwam weer een tender met daarop niet alleen een nieuwe dj ( Tom De Bree ) maar ook mister Patrick V himself. Gewaagd maar toch.Hij kwam niet alleen zomaar kijken.Aan land vond men blijkbaar de zender wel aardig klinken en men begon zich af te vragen of er met vier man aan boord niet zo langzamerhand tijd was om te beginnen met nieuwsuitzendingen.Op zich begrijpelijk maar nieuws lezen is toch een ander tak van sport.Dus we stonden niet te popelen om het zomaar te zeggen.En we hadden de faciliteiten in feite ook niet voor aan boord. In het hok waar nog de zelfbouw studio bevond moesten we met een radio-cassette recorder ( de enige aan boord ) nieuwsuitzendingen van de BRT en NOS opnemen en berichten met de hand herschrijven. En op ieder uur dus nieuws lezen. Desondanks begonnen we er mee op maandag 23 Juli.Op die dag begon 's morgens vroeg ook onze nieuwe aanwinst Tom De Bree. Na een slechte en korte nacht mocht hij aftrappen tussen 05-07 uur met "welkom in de wereld der wakkeren".Dit enige programma van hem is gelukkig teruggevonden en staat van de week online.Hoe het verder precies gegaan is met Tom weet ik niet meer.(Ben hem verder nooit meer tegengekomen.Ook niet bij Mi Amigo 45).Wat ik nog wel weet is dat hij jong was ( rond de 17 ) en dat hij toch wel schrok van wat er allemaal op je afkomt als je op zo'n schip werkt.Hij trok dan ook de conclusie er niet mee door te gaan.Gelukkig voor hem kwam er snel weer een tender (waarmee ook twee Belgische zendamateurs meekwamen die een nieuwe coax kabel meebrachten voor de zender ) Want met die zender..daar was ook geregeld wat mee.
 2. Het is sneu..maar ik stop er volgende week mee.Want ik ging de 28 ste van boord en toen hield het avontuur voor mij op..:( Hopelijk pakt een andere Ex mi Amigo jock dit op.maar de meeste zijn met vakantie..)
 3. Vermeermans aan boord deel 7.. Rond de 18e kwam er ook een tender met o.a nieuwe jingles en de nieuwe Belgische Nationale Hitparade voor zaterdag de 21 ste. Die nieuwe jingles waren o.a van de Belgisch groep LBS. Die ook de Hitmaker hadden. Dat de communicatie tussen schip en land niet ideaal was bleek ook wel uit het feit dat de jingles werden aangeleverd op een grote studio tape waarop alles opgenomen was op 38 cm/sec. Niet handig aangezien we aan boord alleen Revoxen B77 hadden staan van het type 9,5 en 19 cm/sec. Moest dus op EEN Revox op 19 afspelen en de ander op 9,5 opnemen. Daarna de 9,5 opname op 19 afspelen. Het zijn zo de trucjes uit het analoge tijdperk. Het werkte wel maar deed wel afbreuk aan de kwaliteit. De bekendste jingle was wel natuurlijk "Mi Amigo its a loving thing..everybody sing" opgenomen op het intro van LBS ( van LBS ) Maar er werden natuurlijk meer opvallende jingles gebruikt. Zo ook de naamjingles van Donna Summer. Hoe kwamen we daar aan? dat ging zo: In 1977 leerde ik Rob Hudson kennen.Hij benaderde me toen ik bezig was met de middengolf zender Radio Mercurius in Amsterdam. Waarbij ook Ad Roberts en Graham Gill programma's deden. Rob kreeg er lucht van dat Donna Summer weer naar Nederland kwam. Samen met Ronald Bakker gingen ze naar de TV studio's en( toen kon dat nog) stapten ze op Donna af met de vraag of ze een paar naamjingles wilde inspreken. Dat kon blijkbaar want op een gegeven moment belde Hudson mij op en ik hoorde"Hello,This is Donna Summer on the Johan Vermeer show". Dat had ie toch mooi voor elkaar gekregen! Uiteraard heeft Donna ook voor andere dj's naamjingles ingesproken waaronder Rob Hudson zelf natuurlijk.( veelvuldig door hem gebruikt aan boord van De Mi Amigo ) Deze naamjingle had ik natuurlijk meegenomen naar boord.Dat kwam mooi uit want Donna Summer had net in die periode een aantal grote hits. ( Hot Stoff en Bad Girls ).Veel gebruikt dus in de Vermeer programma's vanaf zee! Donna is er niet meer. Maar tot op de dag van vandaag gebruik ik bij http://www.radiomiamigo.international/nederlands/news.html ( ieder zaterdag 9-10 uur en zondag 16-17 uur ) een verknipte versie met alleen mijn naam nog. Eigenlijk als een soort eerbetoon. Geldt ook voor Hanna de kapitein. Naar analogie van de kapitein jingles bij Don Allen op RNI liet ik Hanna ook naamjingles inspreken. Ook die gebruik ik nog in een verknipte versie ( ook bij Mi Amigo 45 gebruikt ) Rond de 18e maakten we ook aan boord het z.g strijdlied op "love me tender" Ga daar verder niet meer op in want ik wil daar eigenlijk niet meer aan herinnerd worden:)
 4. We dachten aan boord ook altijd in dubbele termen!
 5. Vermeer in de ochtend 08-09 is er ook nog hoor! https://pixeldrain.com/u/QjSbnxVF
 6. Zie hier de VOO tv reportage van Veronica's newslijn
 7. Deel 6 Zoals eerder verteld was de Magdalena in feite een vrachtschip. daar waren ook twee masten op van zo'n 15 meter hoog. Daartussen waren 5 draden gespannen van het antenne systeem. Daar was regelmatig wat mee. Al op mijn eerste dag aan boord ( zie 9-7) brak 's morgens een van de antenne draden rond half negen. Aangezien ik nog zeeziek was van de heenreis lieten ze me die ochtend liggen. Zover ik weet heeft Kees Borrel die ochtend alleen de repaeratie uitgevoerd. Maar een week later ging het weer een aantal keren flink mis. Dat kwam doordat we een aantal dagen ruw weer hadden. Ik had al eerder beschreven dat we op een rot plek lagen met veel stroming. Voeg daar een beetje wind bij ( windkracht 6 a 7 )en je ligt dan vaak tweemaal per dag dwars op de golven. Een hoop gewiebel dus. ( Daardoor deed ik 's morgens soms met EEN hand programma. Gewoon met de linkerhand me vasthouden aan de onderkant van het mengpaneel en met de rechterhand de meeste handelingen doen. Als je dat niet deed reed je zo met je stoel zo weg. En steeds de carts en de platen vastleggen natuurlijk want anders ligt e.a. meteen op de grond) De horizontale antenne draden zwiepten dan ook. En braken dan soms af. Kan me herinneren dat ik een nacht met Kees bezig was en na veel moeite eindelijk weer e.a. vastgeknoopt hadden. Na een zeer korte nachtrust viel het me op dat Kees nogal erg laat in de wereld der wakkeren aankwam. Dat was niet zonder reden. Een half uur nadat we die nacht klaar waren brak er weer een andere draad. "ik durfde je niet weer wakker te maken" zei Kees me de volgende ochtend. En had de klus zoveel mogelijk zelf geklaard. En zo ging dat door op die boot! Maar er gebeurde ook leuke dingen. Zo kwam op woensdag 18 Juli een grote boot uit Scheveningen langszij met aan boord een complete TV ploeg van De Veronica Organisatie. Ze maakten een opname van de zeezenders Mi Amigo en Delmare. Aanvankelijk deed Hanna (de kapitein) er erg moeilijk over . Hij was geïnstrueerd om geen vreemdelingen toe te laten. Op zich begrijpelijk natuurlijk. Er was enige overtuigingskracht nodig om hem "om "te krijgen. Met die reis kwam ook Leo van De Goot mee om te bespreken en wat we zouden doen. Dat was knap lastig. We konden uiteindelijk in beeld niets zeggen wat de organisatie in problemen kon brengen. Ik haakte dan ook af. maar Daniel Boolen vond het wel spannend om wat in beeld te zeggen. Kwam ook mooi uit want hij had een hele grote stoere zonnebril mee waardoor de TV crew hem aardig onherkenbaar kon maken.H et werd een kort en weinig zeggend interview. (is ergens op internet te vinden ) Even later stond ik met Leo bij de ingang van de studio. "mijn handen jeuken vreselijk als ik jullie zo bezig zie " Nou wat mij betreft mag je stuurboord doen hoor!" Zei ik nog met een grote glimlach . Heeft ie toch maar niet gedaan
 8. Was het maar waar....25 jaar...is toch echt 40...help:)
 9. Zeker nog met Wim aan de slag...Al was het alleen maar omdat we op zoek zijn naar opnames uit die begin dagen...grt louis
 10. Zou het niet weten...kan het me wel voorstellen.:) Moet dan na mijn tijd zijn geweest... En ja.. hartje zomer lagen we al regelmatig te krabben zoals dat heet. Dan begint het ankert te slepen. En daarbij gaat het hele schip trillen met een hoop herrie..
 11. 10- juli het was blijkbaar ook de periode dat RNI af en toe ook eens wat opschoof. Als je Allen West in de ochtend beluisterd hoor je eerst de stoorzender er naast zwiepen en na ongeveer een kwartier weer boven op RNI schuiven...
 12. Oh ja.. Daniel Boolen… Groot vraagteken. Niemand in dit wereldje heeft hem ooit nog gezien of gesproken.. Onvindbaar...
 13. De bevoorrading ging met kleine bootjes met schippers uit de regio die voor mij nauwelijks te verstaan waren...Of ze ook vroeger wat deden zou ik niet weten. Wel dat Patrick een keer is mee geweest en zelfs aan boord heeft overnacht. Kom daar nog op terug.. Grappig dat je dat opviel van die reclames. Staat mezelf niet meer bij dat ik Miss Sheila gedaan heb...Maar medio 78 sprak ik inderdaad veel Mi Amigo commercials opnieuw in. De Caroline organisatie bestond natuurlijk grotendeels uit oud Mi Amigo medewerkers. Die namen oud Mi Amigo adverteerders over. inclusief spots natuurlijk .. Wat we van de plugplaten vonden...? Wat denk je zelf? : )!!! .Hoewel ik zelf niet zoveel moeite had met LBS en Bertrice Reading. Maar die laatste hoefde dan ook niet ieder uur...:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.