Jump to content

jannie

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jannie

  1. Uitzoeken is inderdaad een nog groter probleem. Het zijn eigenlijk air checks opgenomen in het weekend van 12 en 13 januari 1974 met stukjes van maandag 14 januari. De kwaliteit is heel goed m.u.v. opnames van Atlantis. Echt heel lange stukken zijn er niet tussen, maar het geeft een leuk tijdsbeeld van dat weekend met Veronica, RNI, Mi-Amigo, Seagull en Atlantis voor de kust.
  2. Weinig reclames, dan ook geen inkomsten om het zaakje draaiende te houden. Er zullen regels zijn, maar ik denk dat ook vaak het radiostation bepaald hoe en waar de commercials worden ingepland. Je ziet dat in de VS er ook reclameblokken zijn en de losse commercials tussen de platen vrijwel verdwenen zijn. Ook daar hoor je oeverloos gezwam en zijn de gezellige mee - zing spots verdwenen. Het waarom weet ik niet, maar ik denk dat de adverteerder minder geld en auteursrechten wil uitgeven aan de commercial en daardoor een hoger budget heeft om zijn product onder de aandacht te brengen. In GB zijn de wetten iets anders en heeft men nooit de EU richtlijnen gevolgd. Er zijn blokken zowel op radio en tv, maar deze zijn kort van duur. ITV heeft blokken van ongeveer 3 minuten en dan 4 maal per uur. Luistert en kijkt heel prettig. Aan de andere kant van de oceaan zijn er minder onderbrekingen op tv, maar langer dan de vroegere hooguit 2 minuten. Per uur TV is nu 18 minuten reclame,....tja teveel aanbieders op de markt en daardoor minder inkomsten..... groet Jannie.
  3. Een miljoenen publiek of niet, is alleen belangrijk voor nationale adverteerders, bij Mi-Amigo waren het vooral de middenstanders uit die hoek van de Benelux die adverteerden, waar het hele jaar door een goede ontvangst was.In de regio Limburg was - met een goede antenne- de ontvangst in de wintermaanden na 15 uur niet meer mogelijk. Ikzelf luisterde altijd naar Mi-Amigo en later de andere stations als de ontvangst goed was en natuurlijk vrij van school en naderhand werk. Maar in veel regio's was er door de slechte ontvangst in delen van het jaar, geen groot luisterpubliek en zoals Juul opmerkt hebben daar hele volksstammen nog nooit geluisterd naar zeezenders. In N-Holland woont familie, daar stond destijds van 's morgens tot 's avonds de radio aan .... radio Veronica.Daar was ik als achtjarige-in 1969- zo gefascineerd van dat ik daarna altijd naar zeezenders geluisterd heb.In deze regio werd veel geluisterd naar radio Luxemburg, de Duitse service, en de jaren tachtig waren de Belgische vrije radio's hier heel populair, die met hun destijds sterke zenders richting Limburg zo en beetje de voorlopers waren van de hedendaagse regio-radiostations.Of Willem Alexander heeft geluisterd heeft vind ik niet zo heel belangrijk, maar veel belangrijker vind ik het feit dat ik met veel plezier geluisterd heb naar veel stations die in die jaren uitzonden en waar je dan ook weer afscheid van moest nemen, om welke reden dan ook. Groet jannie
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.