Jump to content

radiofreak31

Members
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by radiofreak31

 1. Veel fading vanavond, gisterenavond nagenoeg geen fading.
 2. 918 AM gaat vanaf morgen tijdelijk uit. Ze verhuizen naar een nieuwe en hogere locatie in IJmuiden/Velzen. Bron: Radio Monique FB pagina.
 3. Geluid is wisselend. Er is nu ook veel fading, maar ze kunnen er ook mee bezig zijn. Hoor wel erg veel snerpend hoog. Doet pijn aan mijn oren. Mis het diepe ronde laag wat je bij de Optimod altijd hoorde. Het klinkt nu wat te metalig en te blikkerig. Dat vond ik al in de oude situatie het geval maar nu nog steeds. Wait and see waar ze mee komen uiteindelijk.
 4. Ik vergis me helemaal niet. Dat was vroeger, nu is dat niet meer nodig.
 5. Dat zou niet moeten uitmaken. De zender maakt het geluid niet, dat doet de soundprocessor dus zou het plug en play moeten zijn. Weet wel dat het bij buizenzenders anders ging vroeger. Die klonken anders.
 6. Het is al veel sterker dan voorheen sinds gisteren. Geluid is nog steeds niet echt geweldig. Hoor LPAM stations met een betere sound...
 7. Zag nog een ander Unique thread waarin je deze aanbood: Ik mis de vetgedrukte opnames nog. Mocht je ze nog kunnen uploaden, graag.
 8. Hopelijk komt er nog meer boven tafel. Heb net het boek uit over de Geschiedenis van Unique FM. Echt een aanrader, maar dit smaakt naar meer, qua opnames. Heb inmiddels al heel veel middels de QR codes in het boek kunnen achterhalen maar er zal zeker nog wel meer zijn.
 9. Zouden deze 2 weer opnieuw ge├╝pload kunnen worden? B.v.d.
 10. Die zender moet nog helemaal geïnstalleerd en getest worden. Het is een grotere bak dan de huidige zender. Bovendien is Orfordness niet makkelijk te bereiken, zeker nu de dagen korter en slechter worden qua weersomstandigheden.
 11. Denk dat het nog wel langer gaat duren allemaal. Begin volgend jaar misschien pas.
 12. Dit is Ruud Huisman, niet Tony Huisman. Opname jengelt behoorlijk trouwens.
 13. Heeft iemand opnames van dit station wat uitzond van 1988 tot 2000 op 94.9 en 1458 AM vanuit Londen?
 14. Tot op heden nog geen verbeteringen waargenomen.
 15. Wat een onzin, maar echt. Dus als je niet voetbalt mag je niet meepraten? Doe normaal. Daar is een forum voor, of richt zelf een clubje op om gezellig in je eigen bubble het volledig met jezelf en met elkaar eens te zijn. Just my 2 cents zoals de Duitsers zeggen...
 16. Goede beslissing. Buiten dat is al het mogelijke nieuws, en zelfs actueler dan het radionieuws op allerlei mogelijke manieren tot je te nemen. Het is niet meer zo relevant omdat op de radio te horen vandaag de dag. Het wordt op een andere manier geconsumeerd. Zeker op kleinere stations, internet, en dus ook LPAM zou het mogen verdwijnen, dus hopelijk zijn er stations die volgen. En het scheelt inderdaad nog in de kosten.
 17. Dan nog zal het hier uitstekend binnen komen als het inderdaad 25 KW gaat worden. Het is zo'n zelfde bak als die destijds op The Communicator stond in de Trintelhaven voor Holland FM/Veronica.
 18. Gehoormatig lijkt het nu weer op het geluid van Monique in de jaren 80, qua klankkleur en dikte van het geluid. Alleen was Monique toen nog wel wat breedbandiger waardoor het bijna 'FM' werd. Dat vond ik alleen nooit zo mooi.
 19. Oude Monique Optimod draait nu volgens hun FB pagina, opnieuw afgeregeld en wel. Extra AM komt er ook aardig in de buurt moet ik zeggen hoor. Dezelfde 'punch'.
 20. Top modulatie nu op Monique 918, eindelijk hebben ze dat ook eens goed afgesteld.
 21. Geluid klinkt beter op 1332. Meer 'punch'? Ik hoor nu Pink Floyd met Another brick, waarin dit goed te horen is.
 22. Nou ja, het komt er op neer; het klinkt in ieder geval nergens naar. Punt.
 23. Welke zender gebruiken ze nu dan? En vervorming lijkt me nooit goed natuurlijk, dus kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling is. En heb begrepen dat ze de oud Optimod van Groeistad gebruiken en die kampte al met vervorming, zelfs als hij niet aan stond...kun je nagaan...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.