Jump to content

radiofreak31

Members
 • Posts

  343
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by radiofreak31

 1. Is Monique definitief gestopt met de 918 AM? Hoor al weken niets meer op die frequentie.
 2. Er zijn wat aanpassingen geweest denk ik.
 3. Processing is wel beter dan voor de power increase en voor de overgang naar de Harris, vind ik. Er zit meer diep punchy laag in. De hoge tonen zijn alleen niet mooi, te veel vervorming.
 4. Er is nu ook een classics stream met de oude jingles en met oude commercials en bovenal Unique Muziek, Unique Antiek in een prettige flow. Mijn oldies zender vanaf nu. Eigenlijk precies zoals het zou moeten klinken vind ik: http://www.radiouniquefm.nl/
 5. Holland FM (AM) heeft ook nog een connectie met Rotterdam. Daar stond jaren lang de studio.
 6. Ze gebruiken die kleinere unipole antenne dus, die ze voorheen ook al gebruikte voordat ze overschakelde naar 1 van grotere masten. Dacht dat die kleinere juist aangesloten zou worden op de Nautel als reserve antenne en zender.
 7. Deze foto's zijn niet op Orfordness gemaakt maar ergens in een schuur voordat hij werd verscheept daar naar toe. Dus deze foto's zijn niet zo recent.
 8. Ze staan onderin op de website van Caroline, met een iets donker geworden spoel.
 9. Ik heb ook filmpjes op youtube gezien die gedraaid zijn op de Communictor ten tijden dat ze er lag in de Trintelhaven en daar stond exact hetzelfde Harris type nummer die nu aan de overkant van de plas staat 'te knallen'.
 10. Ik begrijp dat ze de huidige antenne aan het verplaatsen zijn naar een hogere locatie.
 11. Ja zo'n zelfde soort constructie. Hier staat het: http://www.facebook.com/RadioMonique/photos/gm.971059926830689/4780796275334055/
 12. De zender die bij de Heinoord tunnel stond was een veel kleinere Harris kast, dus ik denk ook dat het om deze unit van The Communicator gaat. Of de zender is niet ontmanteld door Nozema destijds voordat het schip weer terug ging naar de UK en dus in de sloop is beland uiteindelijk, maar dat lijkt me sterk.
 13. Dat weet ik niet. Ze hebben wel een andere antenne. Ze hadden eerst zo'n spoelantenne en nu zo'n 'wasrek' boven in de mast deze stond gewoon tegen de schoorsteenmantel van een rijtjeshuis. Deze mast wordt verhuisd naar een nieuwe hogere locatie bij de haven in IJmuiden/Velsen.
 14. Dan moet je toch beter lezen. Check hun FB pagina.
 15. Veel fading vanavond, gisterenavond nagenoeg geen fading.
 16. 918 AM gaat vanaf morgen tijdelijk uit. Ze verhuizen naar een nieuwe en hogere locatie in IJmuiden/Velzen. Bron: Radio Monique FB pagina.
 17. Geluid is wisselend. Er is nu ook veel fading, maar ze kunnen er ook mee bezig zijn. Hoor wel erg veel snerpend hoog. Doet pijn aan mijn oren. Mis het diepe ronde laag wat je bij de Optimod altijd hoorde. Het klinkt nu wat te metalig en te blikkerig. Dat vond ik al in de oude situatie het geval maar nu nog steeds. Wait and see waar ze mee komen uiteindelijk.
 18. Ik vergis me helemaal niet. Dat was vroeger, nu is dat niet meer nodig.
 19. Dat zou niet moeten uitmaken. De zender maakt het geluid niet, dat doet de soundprocessor dus zou het plug en play moeten zijn. Weet wel dat het bij buizenzenders anders ging vroeger. Die klonken anders.
 20. Het is al veel sterker dan voorheen sinds gisteren. Geluid is nog steeds niet echt geweldig. Hoor LPAM stations met een betere sound...
 21. Zag nog een ander Unique thread waarin je deze aanbood: Ik mis de vetgedrukte opnames nog. Mocht je ze nog kunnen uploaden, graag.
 22. Hopelijk komt er nog meer boven tafel. Heb net het boek uit over de Geschiedenis van Unique FM. Echt een aanrader, maar dit smaakt naar meer, qua opnames. Heb inmiddels al heel veel middels de QR codes in het boek kunnen achterhalen maar er zal zeker nog wel meer zijn.
×
×
 • Create New...