Jump to content

Erik

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Erik's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post

Recent Badges

170

Reputation

 1. Ik weet zeker dat het niet die was, maar wel die met een cymbal. Bovendien ken ik de groep pick of the pops ook niet, wel in de uitvoeringen van Brass Incorporated en Brian Faye orchestra.
 2. Super bedankt Henk voor dit meesterlijke speur- / navraag werk!!!!
 3. das mooie reklame......theo , maar wie is de uitvoerende?
 4. Erik

  BigL Fab 40's

  Gaan we toch lekker daar naartoe!!!!
 5. Erik

  BigL Fab 40's

  dank voor je antwoord, kun je dit nader toelichten, graag ?
 6. Helaas is het initiatief van de FAB40 's uit de lucht gehaald want is niet toegestaan door het Forum directoraat, ergens snap ik het ook wel want het kwam natuurlijk niet niet helemaal van de Galaxy. Het is niet anders maar langs deze weg wel allemaal erg bedankt voor de onverwacht grote hoeveelheid waardering. Kennelijk leeft er dan toch iets maar wie weet tot een andere keer op een andere zender
 7. Misschien nog suggesties voor de tekst in morse ?
 8. ja je hebt gewoon gelijk , het hele programma wordt met een scriptje met ad random jingles geprogrammeerd, was mij totaal niet opgevallen maar heel scherp opgemerkt Martin, die spot zullen we even skippen bij een eventueel vervolg, complimenten!
 9. Robin , dank voor je reaktie. Leuk om te vertellen is dat sommige platenstudios hun repertoire zo slim afmixten dat ze altijd zo hard mogelijk klonken op AM radio's. Zo had producer Joe Meek (bekend van de allereerste nr. 1 hit uit GB in Amerika met Telstar) beginjaren 60's zelfs een kleine middengolf zender aan zijn studiomengpaneel geknoopt om zo direct een optimale mix voor transistorradio's (wall of sound) te kunnen inregelen dmv loudness, compressie en EQ. Als jochie kocht ik destijds een singletje van de Fortunes (1965) van mn eerste spaarcentjes ...maar: de magie was er niet toen deze op de draaitafel thuis belandde....het klonk net zo leeg als de latere FM band, ik ben toen zeer teleurgesteld terug gegaan naar de platenwinkel met de opmerking dat dit beslist niet de plaat was die ik op de radio had gehoord..... Op de radio klonk het door de analoge sound veel intenser, en nog steeds vind ik. Ook werden tracks steevast met +3% pitch afgespeeld om het tempo er in te houden. Elk ander station had niet die onverklaarbare lekkere sound....
 10. Ik heb ze nog gebeld maar de meesten namen niet meer op helaas
 11. Heren heren ! In paniek geraakt van alleen een Fab40? De een speelt voor rechercheur de ander voor weerman. Maar ik ga jullie helpen Dat het in januari niet zou kunnen onweren: https://www.youtube.com/watch?v=sfpZxzavZBE je zult het maar boven je hoofd hebben hangen. Het is om de lijst te doen en vooral de sfeer neer te zetten , er staat ook nergens dat dit echt een uitzending vanaf de Galaxy is want zoals de echte kenners wel zullen weten: er is, en er bestaat namelijk geen enkele opname van de eerste Fab 40’s , dus heb ik de uitzending zelf gemaakt. En inderdaad, een stevig stukje huisvlijt 😊 maar met veel respect voor de beste zeezender ooit, gemaakt. Trouwens door veel dj's werd deze legendarische zender als voorbeeld gezien en door velen geimiteerd dus waarom zou ik dan niet? So many of those great songs played by the offshore stations in the 60's never get played anymore … Alle platen staan in de juiste volgorde, omlijst met jingles en originele reklames en het is met je ogen dicht niet zo moeilijk je te verplaatsen in de betoverende sfeer van radio uit zee destijds. Origineel om het precies zo te horen leek mij. Kun je je voorstellen dat ik van sommige reacties ook wel heb genoten? Echter 100 unieke downloads in een dag is niet niks vandaar dat ik hier ook meteen deel 2 heb samengesteld van de Fab40 van Sunday 21 februari 1965 met nog meer en betere platen en deze keer op verzoek dus zonder nieuws en (on) weer! Ik zeg: ga ontspannen van dit stukje muziekhistorie genieten zoals Jaap de Vries in zijn posting bij deel 1 kort en bondig beschrijft en beleef de muziek van BigL . Overigens zijn deze uren ook in volledig morse en onweervrij FM kwaliteit te verkrijgen, op verzoek. Playlist zie hier: https://www.radiolondon.co.ukrlscrap60fabforty65fabsfeb65fab210265fab210265.html I love you all , love radio, have peace.
 12. en hier weer een nieuwe <link verwijderd> luistert zo lekker weg, gr Erik
×
×
 • Create New...