Spring naar bijdragen

Fornax

Leden
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

28 Excellent

Over Fornax

 • Rang
  Lid

Profielinformatie

 • Woonplaats
  Zuid-Holland

Contactmethoden

 • Website
  https://pixeldrain.com
 • Twitter
  @Fornax96

Recente profielbezoeken

253 profielweergaven
 1. Fornax

  Pixeldrain onderhoud en downtime

  De migratie naar de nieuwe server is voltooid. Alle bestanden zijn verhuisd naar de nieuwe server. Als je een pixeldrain account hebt moet je opnieuw inloggen en dan kan je weer bij je bestanden.
 2. Fornax

  Pixeldrain onderhoud en downtime

  Hallo muziekliefhebbers, Ik ben al een paar maanden bezig met een nieuwe versie van Pixeldrain die makkelijker te onderhouden is. Die versie is nu bijna klaar en het wordt tijd om de oude website te vervangen. Ik heb op mijn blog uitgelegd hoe dit in werking gaat. Maar ik denk dat de meeste van jullie mijn blog niet lezen, dus ik dacht ik geef het even persoonlijk door. Ik ga vanavond of morgen avond de website overzetten naar de nieuwe software, omdat er op pixeldrain heel erg veel bestanden staan kan dit een paar uur duren. Tijdens deze periode zal de website niet betrouwbaar zijn. Zo gaat het in werking: Voor de migratie kondig ik op mijn Twitter feed aan dat de migratie gaat beginnen. Eerst moet ik pixeldra.in uitzetten omdat er tijdens de migratie geen bestanden geüpload mogen worden. Het webadres pixeldra.in zal dan al verwijzen naar de nieuwe website. Dan worden de gebruiker accounts overgezet naar de nieuwe site. Je kan al inloggen op de nieuwe website tijdens de migratie zonder problemen. De bestanden worden één voor één gekopieerd naar de nieuwe site. Dit zal ongeveer 4 uur lang duren. Aan het begin zal geen enkele pixeldrain link werken, naar mate er meer bestanden gekopieerd worden zullen de links weer gaan werken. Als alle bestanden gekopieerd zijn worden de lijsten (groeperingen van bestanden) overgezet, dit duurt een paar seconden. Het zal je al snel opvallen dat de website een ander uiterlijk krijgt, maar verder blijft alles ongeveer het zelfde. Na de migratie zal ik de website vaker bijwerken met nieuwe functionaliteit. Ook ga ik de website veiliger maken met virusdetectie en copyright filters (ik denk dat jullie hier geen last van zullen hebben). Het 'Sia' netwerk wat ik noem in mijn blog is een data opslag netwerk waar ik ook aan meewerk. Als dit project goed geïntegreerd is in de website zou ik voor heel weinig geld enorme hoeveelheden data kunnen bewaren op pixeldrain. Hierdoor kan ik concurreren met cloud opslag websites zoals dropbox, google drive en onedrive. Ik hoor graag jullie meningen hierover. Groetjes, Wim Brand (van Pixeldrain)
 3. Fornax

  De Lage Landenlijst 22.09.2018

  Sorry voor de downtime, ik moest de website even offline halen voor onderhoud. Alles zou weer goed moeten werken nu.
 4. Fornax

  bestanden pixeldra - downloaden leidt tot foutmelding

  Ik ben er een beetje laat bij zo te zien. Blij dat je het werkend hebt gekregen Ton. Mag ik vragen welke virusscanner je gebruikt? Dan kan ik uitzoeken waarom dit probleem opgetreden is.
 5. Fornax

  Radio Mi Amigo - 15-02-1978

  Sorry, het certificaat was wel vernieuwd, maar de server had hem nog niet in gebruik genomen. Heb nu ingesteld dat het certificaat elke week herladen wordt, dus nu zou het écht niet meer moeten gebeuren
 6. Fornax

  Caroline 31-5-1973 Tests

  De internet service provider van de website heeft problemen, we hebben contact opgenomen en hopen snel wat te horen. Soms werkt de website en soms niet. Als hij niet werkt kan je het over 5 minuten opnieuw proberen en dan zou het weer moeten werken. Mijn excuses voor het ongemak.
 7. Fornax

  uitzoekopnames

  Het certificaat was verlopen, alles werkt nu weer als normaal. Sorry voor het ongemak.
 8. Fornax

  pixeldrain

  Er zit een hardware enthusiast in Amerika die ik een lange tijd geleden online ben tegen gekomen. Na een tijdje praten kwamen we op het onderwerp pixeldrain, ik had de website toen nog bij vultr.com staan. De website was die maand over de bandbreedte limiet heen gegaan en ik moest €10 extra betalen, hij had aangeboden om de website gratis te adopteren in zijn colocation centre. Ik heb doorgrondige background checks gedaan op zijn business, want ik laat niet zomaar iedereen mijn website hosten, en alles bleek in orde te zijn. De site draait nu al bijna twee jaar gratis op zijn hardware in zijn colocation centre. De laatste paar maanden is het bandbreedte verbruik wel flink gestegen, en hij heeft een nieuwe serviceprovider moeten nemen om de website draaiend te kunnen houden. Ik verwacht dat ik binnenkort toch wat bij moet gaan leggen, wel aardig dat hij dit allemaal doet, maar het moet hem niet te veel gaan kosten natuurlijk. Er staat ook nog een advertentie op de download pagina, aan de linker kant. Die levert zo'n €10 per maand op. Technisch gezien is .in het TLD van India, ja. Maar ik gebruik het als een domain hack zodat de links lekker kort kunnen blijven. Het volledige domein van de website is http://pixeldrain.com
 9. Fornax

  dowloaden files

  Ik heb helaas geen Windows XP machine om de website op te testen.. Maar ik zie in de statistieken wel dat nog 2.3% van de bezoekers Windows XP gebruiken. Ik ben zelf ook een gebruiker van Linux-gebaseerde systemen, op het werk gebruik ik Mint, en thuis Arch (al 6 jaar zonder windows), en dat is zeker een goede optie om te overwegen als XP gebruiker! Moet er wel bj zeggen dat 32bit versie van Chrome ook niet meer ondersteund wordt, dus je moet een 64bit processor hebben of Firefox gebruiken. Als tijdelijke oplossing kan je dit nog proberen: In een pixeldrain download link staat de letter "u" voor de bestandcode zoals hier: https://pixeldra.in/u/mQX3dY. Als je die vervangt voor "api/getfile" krijg je een directe download link die op alle systemen zou moeten werken: https://pixeldra.in/api/getfile/mQX3dY. Op die manier kan je alsnog de bestanden downloaden.
 10. Fornax

  pixeldrain

  Hallo, Sorry dat ik reageer op zo'n oude topic, maar dit leek me wel de meest relevante plek. Ik zag op de statistieken van mijn website dat al een tijdje meer dan 50% van alle bezoekers van dit forum komen. Ik ben zelf ook een muziekliefhebber dus ik heb ik mezelf maar gewoon geregistreerd zodat ik kan zien wat er allemaal gedeeld wordt . Internetradiocafe is de eerste community die helemaal overgestapt is op pixeldrain voor het delen van bestanden, en dat maakt mij erg blij. Ik hoop dat iedereen tevreden is met de service, ik zal blijven innoveren en verbeteren om de rest van de file sharing websites voor te blijven. Mijn plannen voor de toekomst zijn om de bestanden nog langer actief te houden (misschien wel naar een half jaar!), en ik wil ook wat meer doen met folders en het beheren van bestanden nadat ze zijn geüpload. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat de website rond 20 juli erg onstabiel was, dit is mijn schuld, ik was bezig met grote veranderingen op de achtergrond en het is me niet gelukt om alles werkend te krijgen zonder een paar uurtjes offline te gaan. Ik heb er meer over geschreven op deze website: Als je nog een vraag hebt, stel hem gerust. Ik zal af en toe eens kijken of er nog iets leuks gebeurt op het forum.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.