Jump to content

Willem 1959

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

About Willem 1959

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Volgens informatie uit het verleden wijzigden de nummers regelmatig. Er was dus geen 'vaste' lijst.
 2. Ik bedoel, dat ik links en rechts berichten heb gelezen dat de voorwaarde voor gebruik van 648 zou zijn dat het uitsluitend op de regio is gericht. Er gaan ook (indianen) verhalen dat Caroline niet via de zender bekend zou willen maken dat er ontvangstrapporten uit half Europa zijn binnen gekomen, omdat ze bang zouden zijn dat het vermogen van 648 afgeknepen zou worden, of dat er met gerichte antennes gewerkt zou gaan worden. En dat de programma's van 648 niet op internet te beluisteren zouden mogen zijn. Maar Caroline doet het andersom. Ze zetten gewoon bestaande internetstreams op 648. Dus, wat voegt 648 dan toe? Dat ze vooral in een gedeelte van de UK in de auto zijn te beluisteren. Dan begin ik me af te vragen of gebruik van 648 de kosten en moeite waard is. Ik moet wel toegeven dat Caroline beter klinkt met een beetje AM gespetter. Zal wel persoonlijke nostalgie zijn.
 3. Dus die opmerkingen, hier en in andere fora, dat de 648 zender moet worden gebruikt voor een soort regionaal programma, slaat nergens op. Welk programma ze er ook opzetten, het is allemaal online te beluisteren.
 4. TV chassis vasthouden en met je andere hand achteloos de (geaarde) antennesteker van de grond pakken... Ben je wel meteen weer wakker...
 5. Enne: 1. "News from the Caroline roadshow..." 2. "The numbers are 59, 60 and 25" :-)
 6. Niet werkte, of buiten werking gezet? Tijdens mijn studie elektronica + RTV bij Dirksen, halverwege de jaren 70, zetten wij de deurbeveiliging van hoogspanningskooien van Philips KTV's met buizen, altijd buiten werking. De kleur van de buizen van een draaiende TV was altijd al een eerste goede indicatie waar problemen konden zitten. Ook handig om je sjekkie aan te steken door deze in een goed geisoleerde tang in de buurt van een topaansluiting van 1 van de buizen te houden :-)
 7. Dat zou heel goed kunnen Marnik. Er wordt gezegd dat je de belangrijkste dingen uit je opvoeding opneemt in de eerste paar jaar van je leven. Ik denk zelf dat je smaak/voorkeur voor muziek heel erg wordt gevormd in de leeftijd tussen 10 en 25/30. Zo is het bij mij in elk geval gegaan. Willem
 8. Toevallig heb ik gisteravond 2 uur opnames van Caroline beluisterd. 1 uur Roger Matthews uit 1976 en 1 uur Tom Anderson uit 1985 of 1986. Je hebt gelijk. Wat wij hebben gekend, komt nooit meer terug. Willem
 9. Als ik dan dat komisch verslag van Ronan (alweer) terug hoor, over zijn gesprek met de directie van Radio Luxembourg, kunnen we nu de volgende conclusie trekken: Het heeft ruim 53 jaar geduurd; Op het hoogtepunt zond Luxembourg uit met 1.300 kW; Op AM heeft Caroline Luxembourg nu met 1 kW verslagen. Heel jammer dat Ronan het zelf waarschijnlijk niet meer kan beseffen...
 10. Ik heb me afgevraagd waarom de Ross Revenge zonodig (bijna) in het midden van de Blackwater River moet liggen, die daar (als Google Maps een beetje klopt) minstens 500 meter breed is. De enige reden die ik kan bedenken is dat de gemiddelde haven nogal wat liggeld vraagt. Maar dan moet je natuurlijk niet 10 keer per dag een bootje heen en weer laten varen. Heel mooi dat dat schip weer helemaal is gerestoreerd en niet in handen is gekomen van een stelletje handelaren zonder historisch besef, zoals de Norderney.
 11. Ben blij dat ik niet de enige onnozele ben die daarover weleens droomt :-) Toen ik het eerste bericht las over de vergunning voor uitzenden op 648, had ik even het idee dat Caroline een legale zeezender zou worden. Voor mijn part gewoon liggend aan een kade ergens, maar wel volledig werkend vanaf de Ross Revenge. Dat zou de beste benadering zijn van onze herinneringen. Maar in het algemeen is het stukken goedkoper om via internet een radiostation te beginnen. Er is geen goede reden meer om met een zender op een schip te gaan beginnen. Vandaag zal waarschijnlijk niet alleen het beste zijn dat we op dit gebied meemaken, maar ook het laatste. Ik vond het een hele goede keuze dat ze als enige terugblik het stukje van Tony Allen gebruikten. Hoewel ik dat al ontelbare keren heb gehoord, blijft het altijd indrukwekkend. Cheers, op Tony en de toekomst van Caroline.
 12. Sluit ik me weer helemaal bij aan. Nu je toch over emotie begint, vraag ik mezelf alweer af, waar ik mee bezig ben. Waar komt het 'Caroline gevoel' vandaan? Of eigenlijk, waar is het gebleven? Ik heb er vooral veel naar geluisterd na 31-08-1974. De raid op de Ross heb ik live meegeluisterd. En daarna weer elke dag luisteren op de bekende freq's of ze er toevallig weer waren. Toen ze later via satelliet en internet weer terug waren, was het 'Caroline gevoel' bij mij volledig weg. Er miste iets. Ik ben er nog steeds niet achter wat precies. Nu AM 648 erbij komt, kriebelt er weer wat. Maar wat? De verwachting lijkt te zijn dat ze daarop gewoon het 'Album channel' gaan uitzenden. Wie gaat er dan naar AM 648 luisteren als deze voor ons (ik woon in Midden Nederland, op de Utrechtse Heuvelrug) net te zwak voor het mooie is. Als ik alle berichten in dit, en andere fora, lees ben ik niet de enige die lichtelijk opgewonden raakt van het feit dat ze LEGAAL op AM komen. Maar waarom blijf ik me afvragen. De laatste jaren van Veronica op zee had ik een gelijksoortig 'Veronica gevoel'. Vanaf de dag dat Veronica in het legale systeem kwam, vond ik er geen zak meer aan. Alleen dat ene uurtje op vrijdagavond vond ik meestal nog wel te pruimen. Natuurlijk zal ik morgen luisteren, maar wordt dit niet de zoveelste koude douche? Jagen wij met z'n allen niet gewoon een (70's/80's) herinnering achterna, die nooit meer echt terug zal komen? Veel kerels van onze leeftijd zitten in een mid-life-crisis, nemen een jonge meid en kopen een Harley. Zitten wij in dezelfde mid-life-crisis, maar bij gebrek aan een jonge meid en een Harley blijven wij een stel andere ouwe kerels in een mid-life-crisis volgen die muziek draaien? Mocht iemand zich aan deze laatste zin irriteren, ik weet nog niet of ik dit grappig of sarcastisch bedoel. Volgens de huisarts 2 dagen geleden heb ik burn-out verschijnselen. Ik ben dus emotioneel lichtelijk ontoerekeningsvatbaar. We gaan het morgen (over een paar uur) meemaken. Ik ben wel heel benieuwd of iemand deze gevoelens herkend?
 13. Je vergeet Voice of Peace. Daar zat hij in elk geval in 1976. Ik hoorde onlangs nog een opname van Crispian op VoP. Dat klonk inderdaad heel anders, maar ik kon z'n stem wel herkennen.
 14. Ik had Maidstone in gedachte. Was zeker in het verleden. RADIO CAROLINE AM BROADCASTING LTD heeft wel een hoop directeuren in dienst: https://beta.companieshouse.gov.uk/company/07552492/officers
 15. Helemaal mee eens Wim. Zoals vroeger op de verschillende schepen, dat er af en toe eens een collega DJ kwam ouwehoeren. Als ze nu aan nieuwsuitzendingen zouden doen, zullen ze daarvoor moeten betalen. Ze kunnen onder deze omstandigheden slecht nieuws uit andere bronnen citeren. Dit onderwerp doet mij er wel aan denken hoe KUT het is dat Howard Rose dit niet meer meemaakt. "From Caroline's department of news and public affaires..."
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.