Spring naar bijdragen

Radio259

Leden
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

24 Excellent

Over Radio259

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Radio259

  Radio Mi Amigo van 259 naar 192 waarom 24 u ?

  Ja ik heb foto's gemaakt toen maar ik weet niet of ze eigenlijk zo erg bijzonder zijn. Want bv zoals iedereen er wel een gemaakt heeft van de buitenkant van de studio (beneden) en dan verder het mengpaneel , de spotmasters , de binnenkant van de studio. En veel meer heb ik ook niet maar ik zou ze wel even moeten van onder het stof halen. Van de Mas Nou heb ik geen foto's gemaakt. Omdat we géén zin hadden om met een fototoestel te sleuren en daar dan ook zorg voor moeten dragen. En vergeet niet toen was er nog een strenge controle aan de grens. Want ik weet nog bv het verhaal van een van die mensen waar we mee reden , die had wel een foto toestel bij zich maar er ging géén loodje aan. Dus moest die een half uur zoeken naar de aankoop bon van dat ding. En ook het feit dat Franco nog niet zo heel erg lang overleden was , je kon daar toch wel wat van merken bij het publiek. Wie niet echt zo blij was om raar bekeken te worden da was de Politie met die rare helmen op. En vooral dat platte deel achteraan. Daarvan waren er al mensen die daar al een grapje over hadden verzonnen in de zin van. Weet je waarom ze zo een plat deel achteraan hun helm hebben ? Nee hoe zo , nou dan leunen ze zo achterover tegen een muurtje om hun siësta te doen haha. Ik weet wel nog dat ze heel erg met een scheef oog naar mij aan het loeren waren , omdat ik raar keek naar hun en vermoedelijk net iets te lang enz en ook wel omdat me vooral heel erg moest inhouden om vooral toch maar niet in lachen uit te barsten want dat zou me heel herrie gekost hebben denk ik ? en zeker een zware boete en ook nog eens het probleem als je de taal niet spreekt en Engels was verre van hun sterke kant. Want ik sprak eens een Agent aan in men beste Engels die ik toen kon , veel slechter dan wat nu het geval is. Toen antwoordde die Agent in het Spaans en dat begreep ik wel. Hij zei " Je bent in Spanje en ik spreek Spaans " nou dan wist dt ook wel dat je dus geen meter vooruit kon met Engels haha. Ja al die leuke verhalen komen weer boven als terug denk aan die tijd. Heb je daar soms geen digitale copie van ? En er staat me iets bij dat dit een boekje is die geschreven is door Hans Knot denk ik ? Ik heb er wel enkele van hem maar ik denk niet dat ik iets heb van Caroline dat van de hand is van Hans. Deze ben ik digitaal aan het lezen dat is dat boek van Simon Barrett " SOS 10 days in the life of a lady " http://www.dxarchive.com/mw/pdf/sos_10_days_in_the_life_of_a_lady_simon_barrett_1975.pdf Misschien staat er daar ook iets over in maar ik vermoed van niet omdat dit meer met de storm te maken heeft toen ze van hun anker sloegen en dat de Politie aan boord kwam en de microfoon kabel door knipte. En ze toen ook onderdelen uit de zenders hebben gejat. Trouwens op de site http://www.dxarchive.com Staan er ook nog leuke opnames op.
 2. Radio259

  Radio Mi Amigo van 259 naar 192 waarom 24 u ?

  Das het eerste wat ik daar van hoor. Ik heb alleen weet van dat dodelijk ongeval uit een goeie bron en meer niet. Oh ja bedankt voor je toelichting. PS Ik heb ooit eens een Cola aangeboden gekregen van Tack , dat was aan de overkant van de Studio. En ik was wel erg onder de indruk dat ik géén woord meer kon uitbrengen. Want Tack had ook wel opgemerkt dat ik zowat aan de studio vast plakte ik was er niet weg te slaan. Maar ondanks dat die Cola wel erg lekker was (nooit echt fan geweest van die drank) wist ik niet meer waar ik het had. Iets om nooit meer te vergeten. Alles bij elkaar denk ik dat ik zo iets van een 5 a 6 tal keer in Playa ben geweest . De allereerste keer was in Sept 75 op de Mas Nou in de Villa. Men voeten doen nog pijn als ik er aan terug denk dat je zowat stijl achter uit leunde om lopend de berg af te dalen geweldig was dat. En helemaal boven op de top van de Mas Nou lekker Spaans gegeten op een Terras. Dat was goedkoop reizen via mee rijden met iemand en dat koste iets van € 25 per persoon allen om mee te mogen rijden , of zo in omgezette prijs van toen (1975) in Euro's van 2018. Die persoon wou over zaken praten met Tack in naam van derden. Daar heb ik nooit vragen over gesteld.
 3. Radio259

  Van boord naar Playa de Aro

  Daar kan ik misschien wel iets op zeggen. En dat is het volgende mijn oudste zus die woont in Zuid Frankrijk in de streek van Nimes , sinds midden van de jaren 70 en nu nog altijd. En zij heeft mij ooit verteld dat ze met regelmaat lifters heeft mee genomen die vanuit Engeland naar Noord Spanje een het reizen waren. En volgens het verhaal zeiden ze dat ze op de Mv Mi Amigo hadden gezeten. Nu kan ik niet zeggen of het Nederlanders of Engelen waren ? Dat heeft ze aan mij nooit verteld. Ik ben dus wel geneigd om het verhaal van mijn zus zeker al geloofwaardig te beschouwen , en kan er me ook wel iets bij voorstellen dat medewerkers van Mv Mi Amigo een makkelijke manier van reizen zochten en liften maw auto stop was er in in de jaren 70. En nog goedkoop ook. Wel jammer dat er daar wel nogal vaak misbruik van werd gemaakt maw auto stelen door bv een list enz. Dit is het verhaal van mijn zus die heeft dus mensen die van de MV Mi Amigo kwamen op weg naar Playa geholpen in Zuid Frankrijk.
 4. Radio259

  Radio Mi Amigo van 259 naar 192 waarom 24 u ?

  De echte reden waarom Joop Verhoof Radio Mi Amigo heeft verlaten is. Dat ik uit goede ingelichte bron vernoemen. Dat hij Spanje is uit gezet wegens het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloopt wel triest natuurlijk. En niet omdat hij de Winter in Nederland zo leuk of lekker vond. Hij kreeg dus geen nieuwe verblijfsvergunning , maar daar hebben meerde dj's wel mee te maken gehad. De druk vanuit Nederland was dus wel groot om de boel om zeep te helpen. Ik wil je bedanken voor dit artikel maar dit zegt nog niet echt veel over hoe het aan boord er aan toe ging ? Nogmaals dank.
 5. Radio259

  Radio Mi Amigo van 259 naar 192 waarom 24 u ?

  Ik zit me nu al een hele tijd met de vraag. Waarom moest Radio Mi Amigo destijds 24 u uit de lucht gaan om de volgende dag op 192 te gaan uitzenden ? En waarom kon dat dus niet meteen want Radio Caroline had toch een dag service op 192 en Radio Mi Amigo op 259. Ok het is natuurlijk wel zo dat 259 ongeveer 35 kw zendvermogen had als ik goed voor heb en dus géén 50 kw zoals natuurlijk wel mooi stond als bluf. En Radio Caroline had op 192 maar 10 kw. Ik snap ook wel dat als dit meteen was gebeurd dan had Radio Amigo plots maar 10 kw op 192 en dan zou Radio Caroline 35 kw gehad hebben , laten we daar even van uit gaan. Ik snap nu ook wel dat als je een zender moet afregelen dat je dat niet zomaar kan op 1 min , want daar komt veel meer bij kijken en even met een schroevendraaier een variabele C even verdraaiden. Dus waarom en das nu de vraag , moesten ze 24 uur uit de lucht gaan. Was dat om dat de beide zenders opnieuw moest afgeregeld worden ? Want als de zenders allebei 24 u in bedrijf waren dan kan je niks afregelen. Er is vast wel iemand die daar een goeie verklaring voor heeft voor wat er toen in 10 dec 1976 en 11 dec plaats vond ? Maar dan is er nog een hele andere vraag. En die is waarom ging Radio Caroline 7 dagen uit de lucht om dat van 259 naar 312 te gaan. Het vermoeden is denk ik dat het had te maken met het feit dat er antenne moest verlengd worden. En of dat er geen onderdelen genoeg aan boord waren ? Want dat ook in die periode dat het top stuk van de mast er was afgewaaid in een storm. Dat was dat spinnen web zeg maar. Dat heeft te maken omdat het uitgestraalde HF dan ook mooier straalt. Het was toch wel klooien vind ik want als een radio station van hot naar her steeds maar verhuisd , dan kost dat altijd luisteraars. Omdat die mensen daar niet echt zoveel van afweten en dan die moet je dan terug winnen. Maar voor de freaks is dat nooit een probleem geweest , want die luisteren naar meer dan alleen maar de muziek. Ik kan me nog herinneren dat ik wel kon horen als er nieuwe platen werden gedraaid. Want dan was dat een teken van he het is weer gelukt op te tenderen. Een doorsnee luisteraar die had daar geen behoefte aan die wilde muziek horen en de rest was niet aan de orde. Voor ons freaks wel natuurlijk. Ik lees de commenteren wel omtrent deze vragen ? alvast bedankt Freaks van Radio.
 6. Radio259

  miamigo-259 voor of tegen-1

  Ja en daar ben ik dus inmiddels ook achter gekomen. Dat het fanblad na die programm's is gekomen. En dus dat rijmpje wel vandaar is gejat zal ik het maar beleefd noemen. haha.
 7. Radio259

  Fab4Cast over " The Beatles "

  Wat ik dan net snap is dat er wel iemand anders herrie maakt om niks , en als ik er nu lol aan vind om het eens netjes op een rij te zetten nou ja wat is dan het probleem ik zie niks ? maar blijkbaar een andere egotripper wel. Wat een zooitje egotrippers hier zeg nie normaal. Kijk eens in de spiegel zou ik zeggen ? Bekijk het nu maar lekker , ik heb het wel gezien en voor bekeken gehouden. Ik doe niet meer mee aan deze grap. Als er iemand een probleem heeft omdat ik me voornaam niet wil noemen dan moet die meneer .... vloek .... maar eens in spiegel kijken. Dat heb ik aan die persoon in een pm gepost. Doei bekijk het maar , ik ben weg dit ben ik echt zat. ook ja
 8. Radio259

  miamigo-259 voor of tegen-1

  259 voor of tegen dat is vermoedelijk gebaseerd op een rijm van mijn hand ? zeker weet ik dat niet maar het lijkt volgens mij niet anders. En nee het was ook niet in 1975 want toen zat Mi Amigo nog niet in Spanje ligt eraan natuurlijk welke periode van dat jaar ? Die rijm heb ik geschreven ergens in 1976 moet dat geweest zijn. Dat had ik ingezonden bij de Mi Amigo Fanblad. Jammer dat ik gen copie van dat blad bewaard heb. Ik zit het af te luisteren en zit te twijfelen dat ik wel een verkeerd voor heb ? dat het 75 was en niet 76. Sorry. Wanneer is het Mi Amigo Fanblad opgericht ? dan is het voor mij dan wel duidelijk.
 9. Radio259

  Fab4Cast over " The Beatles "

  Het staat nergens in de regels dat je als lid verplicht bent om je voornaam te gebruiken. Ik ben oud genoeg om zelf over dingen te oordelen. Trouwens muziek heeft ook met radio te maken. Ik stap op hier dat is beter voor me zelf en nog beter voor jullie. Heb het gehad. Ik hoef van niemand de les gelezen te worden indien maar een lid is. Je hebt overal zo van die moeilijke mensen (daar kan ik niet tegen) die niks kunnen hebben want de puntjes moet voor hun altijd op de I staat want anders oh wee is het mis. Jaloers of zo iets ?
 10. Radio259

  Fab4Cast over " The Beatles "

  Bedankt voor je compliment das altijd leuk. En waarom doe ik eigenlijk ? Gewoon omdat ik het wel leuk vindt omdat ze dan netjes in volgorde staan , want op de poscast side is het een doolhof alles dat kris kras door mekaar. En dan mag je natuurlijk eerst gaan zoeken waar het volgende nr staat op het vorige want je bv even daar voor gehoord hebt. En aangezien ik me toch een beetje zit te vervelen , kan ik me net zo goed even bezig houden om hier eens alles netjes op volgorde te gaan neer zetten wel zo makkelijk voor zij die graag alles zouden willen beluisteren ? dan ben je niet jarig haha of juist wel als je een jaartje bezig bent haha geintje. Hoe doe wanorde daar ontstaan is das me niet duidelijk , maar tis een zooitje. En zoals ik eerder schreef heb er gewoon veel lol in ondanks de pijn in de vingers haha , om hier de boel netjes onder elkaar te plakken. En nee ik doe her zeker niet om complimentjes te krijgen , maar ze krijgen is wel leuk. Iedereen krijgt dat namelijk graag. Wens jullie allemaal veel lol en luister plezier ? Helaas moeilijk mensen heb je overal en altijd. Ik had onlangs ook bonje met enkele mensen hier ergers op het internet. Maar daar wens ik verder niet over te hebben het doet er ook niet toe.
 11. Radio259

  Beatles op Nederlandse Radio - deel 2

  Dat ze opnames van Zeezender Radio Veronica 538 gebruiken , waarin Lex Harding een deel van de The Beatles Story verteld. Want in 1974 waren de omroepen en Veronica nu ook géén bepaalde vriendjes van elkaar , behalve enkele uitzonderingen zoals TROS en VPRO die waren eerder pro. Dat is toch wel mij is bijgebleven maar ik kan ook verkeerd zijn ? Er staat me ook wel bij dat een of andere hoge piet van de omroepen bv zei " aan een radio piraat geef ik géén hand " daarmee werd Bull Verweij bedoelt. Dus vandaar mijn citaat hoe durven ze. Hopelijk is het nu voor jou iets duidelijker waarop ik doelde ? Tijden zijn nu wel veranderd natuurlijk en als er geen freak was die dat had opgenomen dat hadden ze daar ook geen gebruik van kunnen maken. De bedoelingen zijn wel duidelijk en ze praten ook wel in een positieve zijn over Zeezender Radio Veronica wat wel aardig natuurlijk.
 12. Radio259

  Fab4Cast over " The Beatles "

  Fab 4 Cast over The Beatles (Podcast AVRO/TROS) - Deel 00 tot en met 40 (er zijn meer dan 100 delen in totaal) wordt vervolgd. Nieuwe update op 2 okt 2018 (ik kan ze blijkbaar niet indelen per 10 want dan krijg ik er ook allemaal afbeeldingen er bij die dan erg lang zijn) 00) - Interview Mark Lewisohn https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-0-interview-mark-lewisohn 01) - Introductie https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-01-introductie 02) - Beatles at the BBC https://soundcloud.com/avrotros/21558-fab4cast-02-beatles-at-the-bbc 03) - George Harrison solo: De krenten uit de pap https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-03-george-harrison-solo-de-krenten-uit-de-pap 04) - Het eerste bezoek aan Amerika (deel 1) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-04-het-eerste-bezoek-aan-amerika-deel-1 05) - Het eerste bezoek aan Amerika (deel 2) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-05-het-eerste-bezoek-aan-amerika-deel-2 06) - Flowers In The Dirt (Paul McCartney) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-06-flowers-in-the-dirt-paul-mccartney 07) - Anthology 4 https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-07-anthology-4 08) - The Beatles A Capella https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-08-the-beatles-a-capella 09) - The Beatles Instrumentaal https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-09-the-beatles-instrumentaal 10) - Bijzondere Beatles-covers https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-10-bijzondere-beatles-covers 11) - The Solo Beatles 1 https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-11-the-solo-beatles-1 12) - The Beatles in Holland https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-12-the-beatles-in-holland 13) - Op bezoek in Blokker https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-13-op-bezoek-in-blokker 14) - Get Back / Let It Be sessies (deel 1) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-14-get-back-let-it-be-sessies-deel-1 15) - Get Back / Let It Be sessies (deel 2) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-15-get-back-let-it-be-sessies-deel-2 16) - Paul, George en... Simone Walraven ! https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-16-paul-george-en-simone-walraven 17) - Beatles-fantasieën: What if ? https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-17-beatles-fantasie-n-what-if 18) - George Harrison's Apple Years https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-18-george-harrisons-apple-years 19) - The Beatles in mono of stereo ? https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-19-the-beatles-in-mono-of-stereo 20) - A Hard Day's Night (deel 1, de film) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-20-a-hard-days-night-deel-1-de-film 21) - A Hard Day's Night (deel 2, het album) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-21-a-hard-days-night-deel-2-het-album 22) - John Lennon's Lost Weekend (deel 1) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-22-john-lennons-lost-weekend-deel-1 23) - John Lennon's Lost Weekend (deel 2) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-23-john-lennons-lost-weekend-deel-2 24) - Beatles For Sale (deel 1) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-24-beatles-for-sale-deel-1 25) - Beatles For Sale (deel 2) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-25-beatles-for-sale-deel-2 26) - Dylan & The Beatles (deel 1) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-26-dylan-the-beatles-deel-1 27) - Dylan & The Beatles (deel 2) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-27-dylan-the-beatles-deel-2 28) - With A Little Help From... John, Paul & George https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-28-with-a-little-help-from-john-paul-george 29) - Het revolutionaire basspel van Paul https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-29-het-revolutionaire-basspel-van-paul-mccartney 30) - Beatles Kippenvel Momenten https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-30-beatles-kippenvel-momenten 31) - Shea Stadium https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-31-shea-stadium 32) - De legendarische radioserie Get Back https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-32-de-legendarische-radioserie-get-back 33) - Paul McCartney Live (2002-nu) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-33-paul-mccartney-live-2002-nu 34) - RAM (Paul McCartney) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-34-ram-paul-mccartney-1 35) - NEW (Paul McCartney) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-35-new-paul-mccartney 36) - HELP! (het album, deel 1) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-36-help-het-album-deel-1 37) - HELP! (het album, deel 2) https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-37-help-het-album-deel-2 38) - Een kritische blik op Ringo's solocarrière https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-38-een-kritische-blik-op-ringos-solocarriere 39) - How The Beatles Rocked The Hollywood Bowl https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-39-how-the-beatles-rocked-the-hollywood-bowl 40) - De Beste Beatles Mash-Ups https://soundcloud.com/avrotros/fab4cast-40-de-beste-beatles-mash-ups Hier is er een link om ze in mp3 downloaden , plak de link erin en dan druk enter. Hier is de link Sound Cloud mp3 downloader Omdat alles zowat dwars door elkaar staat is het een soort van doolhof. Om alles netjes in volgorde te krijgen. Ik zal men best doen om hier de lijst volledig aan te maken maar dat zal even duren. Hou dit aub verder in de gaten ?
 13. Radio259

  Beatles op Nederlandse Radio - deel 2

  73. The Beatles & De Nederlandse Radio (deel 1) als ik het goed heb ? https://podcastluisteren.nl/ep/Fab4Cast-The-Dutch-Beatles-Podcast-73-The-Beatles-and-De-Nederlandse-Radio-deel-1 Apr 7, 2017 Op welke manier is er vanaf begin jaren 60 aandacht besteed aan The Beatles op de Nederlandse radio? Samen met radio- en Beatles-fanaat Edwin Wendt duiken we in de vaderlandse radiogeschiedenis. Met unieke fragmenten! Playlist: 1. Baby it's you (mono version on Veronica Beatles Story, 1973) 2. Being For The Benefit of Mr. Kite - Henk Hofstede & Metropole Orkest (live on Radio 2, 2010) 3. Lucy in the Sky with Diamonds (mono version) En ze maken dankbaar gebruik van Zeezender Radio Veronica , The Beatles Story en de stem van Lex Harding. Hoe durven ze https://podcastluisteren.nl/pod/Fab4Cast-The-Dutch-Beatles-Podcast Een eerder bericht. en
 14. Radio259

  Meurders moet weg

  Sh*t happens
 15. Radio Veronica 192 19710824 Rob Out 16.00-18.00 1971 - 08- 24 (rob-out-1600-1700) ipv 18 Bij nader inzien zie ik nu pas dat het 2 de uur er niet is. Als er iemand is die dat uur heeft ? graag welkom.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.