Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

99 Excellent

About Will Stevens

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maar dat zijn een paar details, toch? De teneur van het verhaal klopt gewoon. Alleen is het een beetje saai (low budget) in beeld gebracht.
 2. Piratenzender staat gewoon in Van Dale: '(vroeger veelal buiten de territoriale wateren liggende) zonder vergunning werkende radio- of televisiezender' Er is verder geen oordeel aan verbonden.
 3. Op grond daarvan kun je ook zeggen dat toeval juist wél bestaat.
 4. De documentaire 'The Social Dilemma' op Netflix geeft ook aardig wat stof tot nadenken.
 5. Gewoon een vriendelijke reactie, toch? Deze jongen van 16 of 17 wordt zelfs uitgenodigd om nog eens terug te schrijven. Dat briefpapier van de NTS vind ik trouwens heel mooi. De vormgeving is echt jaren zestig.
 6. Discogs heeft wel een hoesje, naar vertrouwd ontwerp: https://www.discogs.com/The-Symbols-Canadian-Sunset-The-Gentle-Art-Of-Loving/release/15522067
 7. Volgens https://dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=George+Baker+Selection&titel=Little+Green+Bag&cat=s is de Nederlandse single op Negram inderdaad 3'21. Maar de albumversie duurde volgens diezelfde website 4'20. En om het nog ingewikkelder te maken: op Spotify staan versies van 3'21, 4'02 en 4'27.
 8. Blackwell is in de begintijd ook nog even betrokken geweest bij Trojan, maar hij trok zich daar al snel uit terug. Veel reggae-acts van Island Records zochten eerder aansluiting bij de luisteraars van (album)rockmuziek, met Marley als bekendste trekker natuurlijk. Niks aan veranderen! Het heeft zijn charme zoals het is.
 9. In Engeland had je een hele subcultuur van mensen die gek waren op ska en reggae, waaronder natuurlijk heel veel Jamaicanen die op zo'n manier contact hielden met de cultuur uit 'het moederland'. Trojan Records bracht aan de lopende band singles uit die goed verkochten. Maar een klein deel daarvan drong ook tot Nederland door, waaronder werk van Desmond Dekker, Jimmy Cliff en Johnny Nash. In de loop van de jaren zeventig zakte de markt in, en op zeker moment ging Trojan failliet. Maar eind jaren zeventig werd die sound weer opgepikt door bands als The Specials en Madness.
 10. Was dat dan de Amerikaanse versie? Volgens Wikipedia begon MTV Europe namelijk pas in 1987.
 11. Een weekloon? Nee, dat lijkt me een beetje overdreven. Met mijn zakgeld kocht ik als tiener af en toe een single. Elpees vroeg ik voor mijn verjaardag of ik wachtte op de uitverkoop. Ik kan me herinneren dat nieuwe elpees tot ver in de jaren tachtig rond de 20 gulden bleven kosten. De eerste (nieuwe) cd's waren ineens tegen de 40 gulden. Nu is het omgekeerd: elpees met nieuwe opnames zijn vaak wel twee keer zo duur als nieuwe cd's.
 12. De reden daarvoor staat in het artikel van villamedia: “Het luistergedrag zien we al langere tijd veranderen. Mensen scannen de headlines vaak digitaal. Daarnaast zie je bij podcasts en onze digitale kanalen een forse stijgende trend, die door corona verder toegenomen is”, aldus Van Ark. Jongeren luisteren naar podcasts zoals ze Netflix kijken: wanneer het hun uitkomt. Ik begrijp trouwens dat deze podcast deels ook op de radio wordt uitgezonden.
 13. Leuk, maar volgens mij noem je zoiets geen tune maar een 'filler'. https://nl.wikipedia.org/wiki/Filler_(muziek)
 14. Johnny Taylor! Dat moet swingen zijn geweest in Zweden.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.