Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

114 Excellent

About Will Stevens

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het was een absurdistisch programma en daar hoort een absurde naam bij. Dat absurdisme was best populair in die jaren, vooral onder jongeren, en drong eind jaren zestig zelfs op tv door; denk aan Monty Python's Flying Circus (ook al zo'n absurde naam) bij de BBC en de programma's van Wim T. Schippers bij ons. (En misschien was het onbewust ook geinspireerd door het liedje 'De Beer' (1966) uit de populaire tv-serie 'Ja zuster, Nee zuster' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, dat ging over een beer in de tram.)
 2. Het nieuws van zijn dood en de rol die hij speelde bij de ontwikkeling en standaardisering van het cassettebandje heeft ook heel veel buitenlandse kranten bereikt.
 3. Herman Stok die een kerstshow maakte voor Veronica? Dat is nieuw voor mij.
 4. Ik heb vage herinneringen aan een ander non-stop muziekprogramma van de vpro op het toenmalige radio 5 (een zender die toen heel anders was dan tegenwoordig, met een ratjetoe aan programma's). Dat was gewoon overdag en luisteraars werden zelfs uitgenodigd om zo'n playlist aan te vragen. Dat heb ik toen gedaan en die kreeg ik geregeld opgestuurd. Het programma was een soort klanktapijt van tracks, heel mooi gedaan. Maar hoe dat programma heette... Ik weet het niet meer.
 5. In mijn herinnering was VPRO Vrijdag altijd op vrijdagmiddag. Maar zoiets moet natuurlijk terug te vinden zijn in oude programmagidsen.
 6. Sublime is een paar maanden geleden overgenomen door NRC Media. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe programma's en nieuwe podcasts.
 7. Het is in elk geval de zoveelste poging om de luistercijfers op te krikken. Hopelijk is De Mol verstandig en krijgt Stenders straks dezelfde vrijheid in muziekkeuze die hij nu heeft op radio 2 (maar dan voor een hoger salaris. ).
 8. Veronica heeft het uiteindelijk meer dan veertien jaar volgehouden, maar bedenk wel dat er al die tijd geregeld berichten in de krant verschenen dat het einde nu toch echt nabij was. Ik kan me voorstellen dat je dan als radiofabrikant denkt: die zender zal ik er maar niet bij zetten, want volgend jaar is hij er misschien niet meer. Die zeezenders konden ook weleens zomaar van frequentie veranderen. Bij de landzenders was dat heel anders: die zaten vaak tientallen jaren op een en dezelfde golflengte, eenvoudig omdat het internationaal zo afgesproken was. Daar kon je je als fabrikan
 9. Leuk artikel. En als thuiswerker was Tineke haar tijd ver vooruit.
 10. https://en.wikipedia.org/wiki/Pete_Fornatale
 11. Waren er in die jaren dan weleens platenmaatschappijen die programma's sponsorden op Veronica? Ik ken dat alleen van Radio Luxemburg.
 12. Dat snap ik, Juul! Wie weet, als je het toevallig nog eens tegenkomt. Prettige kerst iedereen! Ook in kleine kring valt er hopelijk wat van te maken.
 13. Het plaatje stond van 27 september tot begin november 1969 in de tipparade. Op zeker moment op nummer 2, dus het zal flink door jullie geplugd zijn... 😀
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.