Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

About Will Stevens

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het 'platenkopende publiek' is ook wel heel klein geworden, zeker in die leeftijdscategorie. Veel jongeren zitten niet meer aan de radio of bij de draaitafel of cd-speler, maar alleen nog op hun telefoon of laptop. Dan zijn Spotify en YouTube voor de hand liggende keuzes. Kink FM is leuk bezig, maar bereikt waarschijnlijk nog veel minder luisteraars dan 3FM. Toch vind ik het goed dat 3FM er is, voor het draaien van nieuwe popmuziek, met ook nogal wat aandacht voor Nederlandse bandjes. Het trekt nog altijd meer luisteraars dan bv Sublime of BNR.
 2. Dat zou je bijna denken, hè? 😏 Een zender in de sfeer van BBC radio 4 lijkt me ook wel wat.
 3. De boeren krijgen ook subsidie van de EU. Ik heb niet het idee dat ze zich daardoor erg laten beinvloeden...
 4. In de NRC stond gisteren een interview met Mireille van Ark, de nieuwe hoofdredacteur: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/18/mensen-vroegen-zou-je-dat-nou-wel-doen-a3990829 Over haar plannen: ‘Naast nieuws brengen, wil ik vooral ook de context schetsen waarin actuele ontwikkelingen zich voordoen. Dus niet alleen verslag doen van boze boeren zodra zij toeterend naar Den Haag trekken, maar ook de duiding geven hoe het agrarisch ondernemerschap zich de afgelopen decennia heeft gevormd op basis van internationale wetgeving en marktbewegingen. „Het is mijn taak om een nieuwe generatie duiders op onze zender te brengen. Ik hou van groots denken en ik wil grote thema’s onder de aandacht brengen. Is onze samenleving future proof? Wonen we over vijftien jaar nog in rijtjeshuizen of in grote blokken samen met onze ouders waar we kinderopvang en winkels bijvoorbeeld samenbrengen? Hier en nu over de grote lijnen nadenken en via onze distributiekanalen visionaire ondernemers daarover aan het woord laten.’ Dat klinkt me nog steeds 'vrolijk liberaal' in de oren: alle nadruk ligt op het vrije ondernemerschap en de mogelijkheden die dat biedt.
 5. Voor wat het waard is: die herinnering heb ik ook.
 6. Will Stevens

  Radio 10

  En tegenwoordig kun je in de souvenirshop van Point Charlie in Berlijn een mooie witte Trabant als speelgoedautootje kopen. Hij heeft het formaat van een oude Dinky Toy en het nummerbord luidt 'DDR 1989'. Ik heb er hier eentje op mijn bureau staan. Pikant detail: op de onderkant staat: 'Made in China.'
 7. Opvallend genoeg staat er niet bij voor wat of wie hij applaudisseert. Als er geen aanleiding is, dat ben je niet aan het applaudisseren, maar alleen aan het klappen. Dat is een ander record! Welk plaatje komt nu?
 8. Het ligt eraan over welke jonge muzikant je het hebt... De meesten moeten nog steeds keihard werken, zonder de garantie dat ze ooit zullen doorbreken naar een groot publiek. Je moet de motivatie dan ook uit jezelf halen, uit je liefde voor de muziek, en niet uit een eventuele behoefte aan fortune en fame. Een enkele ster breekt meteen door, en misschien dat de verleiding van een groot ego dan wel op de loer ligt. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Maar dat is altijd al zo geweest. Kijk maar eens naar de film over het leven van Elton John, of lees zijn biografie. Hij werd er zelf doodongelukkig van.
 9. Aanstaande woensdag in Andere Tijden (NPO2, 22.20) een special over het herontdekte jazzalbum van de veel te vroeg overleden Rita Hovink. Met o.a. Chiel Montagne. http://www.jazzenzo.nl/?e=4382
 10. Harding heeft het in zijn interview helemaal niet over 'links' en 'rechts'. Dat polariseren past ook niet bij hem, volgens mij. De kracht van Veronica was nu juist dat mensen van allerlei gezindten ernaar luisterden, ongeacht politieke voorkeur, religie, etc. Wel noemt hij NPO radio 2 'het nieuwe Veronica', omdat de deejays zelf nogal wat vrijheid hebben in de samenstelling van hun programma's, net als vroeger op de zeezender. Met als gevolg dat ze creatiever te werk gaan dan veel van hun commerciële collega's. En gezien de luistercijfers blijkt dat dus nog steeds een succes te zijn.
 11. Het is terug te zien via de link hierboven (bij rtlz.nl). Een terugblik op zijn loopbaan en wat gedachten over het medialandschap vroeger en nu. Mooi gesprek.
 12. Overgewaardeerd lijkt me in het geval van Michiel nergens op slaan. Hij zit op Kink FM - dat zich op een klein publiek richt - en krijgt daar vast niet zo'n riant salaris als de Gerard Ekdoms van deze wereld. Maar toegegeven, hij had zich dat citaat niet helemaal letterlijk herinnerd! Hoe schandalig is dat. 🙄
 13. Mooi om terug te horen. Een opname van vijftig jaar geleden... Toen de Nederlandse radio half zo oud was als nu... We worden nu écht oud, geloof ik... 🤥
 14. Volgens mij is dat het juiste antwoord. Wat trouwens helemaal niet erg is, maar Radio 2 is nu eenmaal vooral gericht op mensen die wat jonger zijn.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.