Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 Excellent

About Will Stevens

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Interessant. Je ziet dat Van Kooten meteen al vanaf het begin bij de carriere van The Cats betrokken is geweest. Arnold Mรผhren had daar jaren later zo zijn bedenkingen bij: https://decorrespondent.nl/7066/hoe-miljoenen-euros-van-nederlandse-liedschrijvers-aan-de-strijkstok-zijn-blijven-hangen/1042638016376-3fe62570
 2. Die eerste weken na 21 april zijn wel een rommelige tijd geweest. Ik lees bij Out dat na 6 mei het schip ook nog eens werd verplaatst naar zijn plek voor de kust van Scheveningen. En de studio's gingen van Amsterdam naar Hilversum.
 3. Ik weet niet wie heeft besloten dat 17 mei de startdatum was, maar ik denk dat die persoon zich heeft gebaseerd op de informatie van de Norderney-site. Daaruit zou je namelijk de indruk kunnen opdoen dat alle uitzendingen voor 17 mei proefuitzendingen waren: 'Laat in de avond van 20 april gaat de eerste testuitzending de lucht in. En op de dag erna met aankondigingen van Veronica omroepster Ellen van Eck. (...) Er wordt inmiddels getest op een aantal golflengtes, waaronder 1620 kHz, maar de uitzendingen storen in de luchtvaartband en ook enkele kuststations voor de scheepvaart rapporteren storingen. Uiteindelijk wordt op 17 mei gestart met uitzendingen op 1562 kHz (192 meter).' In het boek van Rob Out staat het anders geformuleerd: 'Op 21 april 1960 zou voor het eerst officieel worden uitgezonden.' (blz. 31) En na allerlei gedoe met ongelukkig gekozen frequenties en een stoorzender staat er: 'Op 17 mei 1960, nadat de zender enkele dagen uit de lucht was geweest om de verandering te kunnen realiseren, kwam Radio Veronica terug op de 192 meter.' (blz. 35)
 4. Volgens mij is dat idee puur ingegeven door nostalgie. Voor het grote publiek is FM in alle opzichten superieur: stereo, geen ruis, geen stoorzenders, een veel grotere dynamiek.
 5. Dat soort vage omschrijvingen zag je vroeger dus kennelijk wel vaker in kranten. Onlangs hadden we een voorbeeld uit 1961: Tijd voor Teenagers dat in een krant werd aangekondigd als 'v.d. jeugd'
 6. Het is appels met peren vergelijken.๐Ÿ˜ De middengolf is in de VS vooral het domein van talkradio, 24/7-sportzenders, dominees die hel en verdoemenis preken en anderstalige zenders. Daar is in Europa nauwelijks een markt voor.
 7. Op Spotify staat een afspeellijst die is samengesteld door Bono met de 'zestig liedjes die zijn leven hebben gered'. Eentje daarvan is 'Life on Mars?' van Bowie. Op de website van U2 kun je het bijgaande briefje lezen, gericht aan Bowies zoon Duncan.
 8. Misschien worden mensen daar vrolijk van. (Niet ik hoor.๐Ÿ˜)
 9. Spotify is een muziekbibliotheek met miljoenen tracks die je op elk gewenst moment kunt afspelen. Het is ondenkbaar voor welke particulier dan ook om dat allemaal op grammofoonplaat of cd te hebben. Je moet het dan ook niet zien als een vervanging van je platencollectie, maar als een aanvulling daarop.
 10. Afgekondigd door Joop Smits, als ik het goed hoor. https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Joop_Smits
 11. Lijkt me ook. Zie ook het knipsel hierboven van Maarten Fransen, hoewel ik niet weet waar dat vandaan komt. Dat van mij komt uit het Leidsch Dagblad.
 12. Dick wenst zijn luisteraars een fijne oudejaarsavond. Daarmee is nog niet gezegd dat het oudejaarsavond is. Het lijkt me vrijwel zeker de uitzending van 29 december. Op zondag 31 december is er ook een blokje 'voor de jeugd', maar dat duurt niet meer dan 20 minuten. En het door jouw genoemde jaaroverzicht betreft 'hoogtepunten uit de programma's van het afgelopen jaar'. Dat lijkt me iets anders.
 13. En met datzelfde kastje kun je dus ook radio luisteren. Het vraagt een kleine aanpassing, meer niet. Als het dan toch moet, wil ik mijn schoonmoeder t.z.t. met alle plezier helpen om een kabel door te trekken. En dan zeg ik tegen haar: 'Kijk, het is gewoon een soort draadomroep!'๐Ÿ˜ Maar goed, misschien gaat Ziggo die plannen nog op de lange baan schuiven. Niks is zeker met de enorme economische crisis die ons nu te wachten staat.
 14. Gewoon, met een kabeltje van je mediabox naar je versterker. Maar Juul heeft gelijk natuurlijk, het ging hier over de draadomroep. Wat mij het meest opviel aan dat YouTube-filmpje, is dat ze bij de Draadomroep kennelijk ook zelf weleens grammofoonplaatjes draaiden. Ik heb daar geen herinneringen aan, maar dat ging dus in zekere zin buiten de gevestigde omroepen om.
 15. Tja. Zulke geluiden hoorde je ook bij de afschaffing van de analoge tv. Hoeveel ouderen zouden er zijn die nu om die reden geen tv meer kijken?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.