Jump to content

Will Stevens

Members
 • Posts

  297
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Will Stevens's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare
 • Dedicated
 • First Post

Recent Badges

322

Reputation

 1. In mijn herinnering zat Tijd voor Teenagers op Hilversum 1 of 2. Het ging door tot eind jaren zestig. 'Mix' was een ander programma en werd geprogrammeerd op Hilversum 3.
 2. https://speld.nl/2022/07/15/3fm-verandert-naam-in-538-qronica-gold/
 3. Die ruimte bestaat tegenwoordig toch echt eerder bij de publieke dan bij de commerciele omroep. Denk alleen maar aan de aandacht die ze besteden aan muziekfestivals.
 4. Dat is natuurlijk je goed recht. Maar ik vind het wel belangrijk dat elke nieuwe generatie de ruimte krijgt om de popmuziek nieuwe kanten op te sturen. Dat deed onze generatie immers ook. En het houdt de muziek levend, ook als wij er straks niet meer zijn.
 5. En dat klopte ook. 1968 zou het jaar worden van MacArthur Park, Hey Jude, Just a Little Bit of Peace in My Heart, Eloise.
 6. Voordat het internet doorbrak bij het grote publiek, werd het inderdaad al een paar jaar gebruikt, onder andere door studenten en academici. Ik hoorde er begin jaren negentig al over.
 7. Dat juichende persbericht van Boom Radio kan trouwens wel gerelativeerd worden. Ze hebben in de UK nog steeds een heel klein marktaandeel: https://www.rajar.co.uk/listening/quarterly_listening.php
 8. Vorig jaar was er nog een prachtige documentaire over zijn leven in de bioscoop te zien.
 9. 'Volledig opgeofferd aan de verjonging'? Op het moment dat ik dit schrijf, is er een programma van Ron Brandsteder aan de gang op radio 5. Die man is 72 jaar. En ze draaien ook nog steeds heel veel muziek uit de jaren 60 en 70.
 10. Ik lees op wikipedia dat de VOO is opgericht op 28 juni. Deze opname is van twee dagen later. Ik zou me kunnen voorstellen dat Tom in eerste instantie meedeed, zoals van hem verwacht werd, maar dat hij kort daarna bedenkingen kreeg. Een mens kan toch van gedachten veranderen? Al die tieners die voor 5 gulden lid werden van de VOO, dat had eerlijk gezegd ook weinig zin. Om mee te tellen als wettelijk lid moest je destijds een omroepbijdrage betalen. Dat deed alleen het hoofd van het huishouden. Wat niet wegneemt, dat een overstap naar de TROS inderdaad aantrekkelijk voor hem moet zijn geweest. Het ene motief sluit het andere niet uit.
 11. Dank voor al je bijdragen, Martinja, en heel veel sterkte. Dat programma van Rob 'van Dijk' Rip is alweer verwijderd, merk ik. Heeft iemand misschien zin om het nog eens te plaatsen? Ik heb vage herinneringen aan hem (uit begin jaren zeventig) en zou het leuk vinden om zijn stem nog eens te horen.
 12. Tegenwoordig heb je privacywetgeving, en in onze moderne (digitale) tijd is dat hard nodig ook. Maar gegevens van meer dan vijftig jaar geleden? Als ik hier een oud radioprogramma beluister, hoor ik ook regelmatig namen en adressen van mensen die een plaatje hebben aangevraagd. Dat is eigenlijk precies hetzelfde. Moeten die dan worden weggebliept?
 13. Als iemand nog iets heeft van Eurojazz, hou ik me aanbevolen.
 14. En het debuutalbum van The Doobie Brothers, dat verscheen in april 1971.
×
×
 • Create New...