Jump to content

Will Stevens

Members
 • Posts

  292
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Will Stevens

 1. Voordat het internet doorbrak bij het grote publiek, werd het inderdaad al een paar jaar gebruikt, onder andere door studenten en academici. Ik hoorde er begin jaren negentig al over.
 2. Dat juichende persbericht van Boom Radio kan trouwens wel gerelativeerd worden. Ze hebben in de UK nog steeds een heel klein marktaandeel: https://www.rajar.co.uk/listening/quarterly_listening.php
 3. Vorig jaar was er nog een prachtige documentaire over zijn leven in de bioscoop te zien.
 4. 'Volledig opgeofferd aan de verjonging'? Op het moment dat ik dit schrijf, is er een programma van Ron Brandsteder aan de gang op radio 5. Die man is 72 jaar. En ze draaien ook nog steeds heel veel muziek uit de jaren 60 en 70.
 5. Ik lees op wikipedia dat de VOO is opgericht op 28 juni. Deze opname is van twee dagen later. Ik zou me kunnen voorstellen dat Tom in eerste instantie meedeed, zoals van hem verwacht werd, maar dat hij kort daarna bedenkingen kreeg. Een mens kan toch van gedachten veranderen? Al die tieners die voor 5 gulden lid werden van de VOO, dat had eerlijk gezegd ook weinig zin. Om mee te tellen als wettelijk lid moest je destijds een omroepbijdrage betalen. Dat deed alleen het hoofd van het huishouden. Wat niet wegneemt, dat een overstap naar de TROS inderdaad aantrekkelijk voor hem moet zijn geweest. Het ene motief sluit het andere niet uit.
 6. Dank voor al je bijdragen, Martinja, en heel veel sterkte. Dat programma van Rob 'van Dijk' Rip is alweer verwijderd, merk ik. Heeft iemand misschien zin om het nog eens te plaatsen? Ik heb vage herinneringen aan hem (uit begin jaren zeventig) en zou het leuk vinden om zijn stem nog eens te horen.
 7. Tegenwoordig heb je privacywetgeving, en in onze moderne (digitale) tijd is dat hard nodig ook. Maar gegevens van meer dan vijftig jaar geleden? Als ik hier een oud radioprogramma beluister, hoor ik ook regelmatig namen en adressen van mensen die een plaatje hebben aangevraagd. Dat is eigenlijk precies hetzelfde. Moeten die dan worden weggebliept?
 8. Als iemand nog iets heeft van Eurojazz, hou ik me aanbevolen.
 9. En het debuutalbum van The Doobie Brothers, dat verscheen in april 1971.
 10. Ik ook niet. Ik was er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat die naam gebaseerd was op de aloude begintune van de Lexjo. Trouwens een pikant detail: dit programma is gemaakt door de productiemaatschappij van Jan Douwe Kroeske. Hij heeft zelf de interviews afgenomen, blijkt uit de aftiteling. En zijn bedrijf heeft tegenwoordig het complete Countdown-archief onder zijn beheer: http://d2bv.nl/site/tweeluik-over-internationaal-geroemd-nederlands-popprogramma-countdown-1976-1993-op-22-en-29-mei-op-npo-2-extra/
 11. Ik hoor Tineke en ook Will een praatje maken met Arend Langenberg, de nieuwslezer van dienst. Klinkt mij toch wel heel erg live in de oren...
 12. Ik hoor ook nogal wat muziek uit 1971.
 13. Dank hiervoor! Er stond inderdaad een gereformeerde kerk aan de overkant van de Zeedijk, maar ook een synagoge. Het is mij onduidelijk welke van de twee nu precies tegenover de 27a stond. (Een HIlversummer op Facebook beweert dat het de synagoge was.) Hoe dan ook, dat is allemaal verdwenen, ook vanwege de uitbreiding van Vroom en Dreesmann. De oude 'dorpse' sfeer is daar helemaal weg, en nu is het gewoon een zoveelste (en nogal sfeerloze) winkelstraat. Helaas.
 14. Ik heb nog wat speurwerk gedaan en ik denk dat je gelijk hebt, Rob. Vergelijk maar eens de foto die Juul eerder op dit forum plaatste met een schermafbeelding van Google Maps. Op beide foto's zie je dezelfde dakbalustrade. Die foto van Juul moet in de jaren zeventig zijn gemaakt, toen Hilvertshof er dus al stond en Veronica daar al een tijdje weg was.
 15. Dus na de verhuizing kreeg Veronica een ander telefoonnummer? Het is toch allemaal wat.
 16. Die veronderstelling kwam van mij. Van alle nieuwbouwpanden aan die kant van de Zeedijk ligt dat het dichtst in de buurt van de Herenstraat.
 17. De eerste elpee van U2 verscheen in 1980. Ik weet nog dat vrienden van mij die toen veel draaiden. En ook in de jongerensoos hoorde je die muziek wel. Dus Countdown was inderdaad tamelijk laat met zijn 'ontdekking'.
 18. Dat klinkt niet heel logisch, lijkt mij. Veronica verhuisde begin 1969 naar Lapershoek. Als ik het artikel hierboven goed begrijp, werden de panden van de broers Verweij aan de Zeedijk en de Herenstraat overgedaan aan de projectontwikkelaar van de Hilvertshof. Het winkelcentrum ging pas vier jaar later open, in maart 1973 (zegt Wikipedia). Dus waarom zou 27a toen nog niet zijn gesloopt?
 19. In dit artikel wordt een directe link gelegd tussen de verhuizing van de Veronica-studio's naar Lapershoek en de bouw van het nieuwe winkelcentrum in de binnenstad: https://www.spreekbuis.nl/veronica-op-zee-en-de-zeedijk/
 20. Volgens mij staat er tegenwoordig een treurig filiaal van de Action. Het gebouw maakt deel uit van winkelcentrum Hilvertshof, dat al in maart 1973 werd geopend.
 21. Dat ontken ik ook niet. Ik zeg alleen dat hij daarna kennelijk nog steeds weleens (minstens één keer) de naam Lodewijk gebruikte.
 22. De opname van Martinja waarmee deze draad begint is van radio 227. Toch horen we aan het eind daarvan de deejay 'Lodewijk' die Sgt. Pepper draait, een plaat die eind mei 1967 verscheen.
 23. Volgens mij heet het programma 'Beatboot'.
×
×
 • Create New...