Jump to content

Will Stevens

Members
 • Posts

  202
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Will Stevens

 1. 'You can't please everyone, so you got to please yourself', aldus de wijsgeer R. Nelson.
 2. Smaken verschillen, maar het valt me wel op dat nogal wat radiostations al jarenlang hetzelfde type mannenstem hebben die dan iets roept in de trant van 'Kink FM' of 'één station, alle hits'. Eeuwig en altijd op hetzelfde afgezaagde toontje.
 3. We hebben allemaal natuurlijk al lang gelezen dat Don Everly en Charlie Watts zijn overleden (en bijvoorbeeld ook Lee 'Scratch' Perry, voor wie hem kende), maar dit is sommigen misschien ontgaan: https://www.rollingstone.com/music/music-news/iron-butterfly-ron-bushy-dead-obit-1218422/ Aardig detail: Er wordt in dat artikel ook een link gelegd met het stukje drumsolo van Ringo op Abbey Road.
 4. https://nl.wikipedia.org/wiki/Morning_D.J._of_W.O.L.D Volgens de Engelse versie van dat Wikipedia-artikel, https://en.wikipedia.org/wiki/W·O·L·D_(song), bestond er toen inderdaad al een station met die naam. Maar Chapin had de naam van dat station gekozen vanwege de woordspeling W-OLD. Het gaat immers over een deejay die 'te oud' zou zijn geworden voor zijn publiek.
 5. Die hele act van Elsink is uitermate clichématig, gênant en tenenkrommend, als je het mij vraagt. Maar goed, we hebben het over vijftig jaar geleden.
 6. Heeft het met je auto te maken? https://letsview.com/mirror-iphone-to-car-screen.html
 7. Het lijkt er wel op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Transistorradio
 8. Ze hadden toen best veel invloed, Koot en Bie. Als ze zondagavond op tv kwamen, hoorde je mensen daar op maandag over praten.
 9. De functie van een deejay is onherroepelijk veranderd. Dat geldt voor de meeste formats. In de jaren zestig en zeventig was je voor nieuwe muziek aangewezen op de radio. De deejay vertelde over de nieuwe singles en elpees die waren uitgekomen en daar hoorde je het nieuwe werk van je favoriete artiesten voor het eerst. Tegenwoordig kun je dat nieuwe werk meteen horen op YouTube of Spotify. Daar heb je geen radio meer voor nodig. Radiodeejays zijn voor de nieuwe generatie luisteraars dan ook geen smaakmakers meer, tenminste niet waar het populaire muziek betreft. Voor de muziek op een oldiesstation heb je strikt genomen ook geen deejays meer nodig. De plaatjes zijn immers vaak overbekend; waarom zou je die dan nog aan- of afkondigen? Dus hoe kun je dan nog opvallen als deejay? Door verhalen te gaan vertellen, een sfeertje te creëren, gesprekjes met luisteraars te voeren, sidekicks in te zetten. Het is een ander vak geworden. Mensen zetten meer dan ooit de radio aan om iemand te horen die tegen ze aan lult, voor de gezelligheid, om zich wat minder alleen te voelen.
 10. Leuke opnames! De hitparade waar Gerard de Vries zich op baseert, is niet die van Billboard, maar Cashbox. Kijk maar, het klopt precies: http://cashboxmagazine.com/archives-c/60s_files/19650717C.html Ik gok dus zelf op 17 juli 1965. Dan klopt die reclame van de Prijsbreker ook weer.
 11. Dat is een goed advies, maar als je bijvoorbeeld iets bestelt bij een webshop, moet je per definitie je gegevens achterlaten. Dit soort lekken blijven dus een groot probleem.
 12. Dus in Denemarken drinken ze champagne bij het afwassen? Dat zal die bezigheid inderdaad wel een stuk vrolijker maken.
 13. Je hebt gelijk. Maar wel een leuk marktaandeel. Ik heb het 'nieuws' net gehoord. Het heeft niets te maken met de zender zelf. 'Royal Blood announced a return to the stage in Amsterdam.'
 14. Ik weet niet of FM uiteindelijk haalbaar is, maar het valt me wel op dat ze nu al een heel aardig marktaandeel hebben. Ze hebben meer luisteraars dan zowel Sublime en BNR, terwijl die laatste twee nota bene wél op FM zitten.
 15. Hij was van een oudere generatie, een man die vond dat je netjes moest articuleren en je verhaal goed moest voorbereiden, zoals gebruikelijk was in de tijd dat hij begon, in de jaren vijftig. Hij wilde geen discjockey zijn, maar presentator. Maar tegelijk wilde hij dat Hilversum meer aandacht besteedde aan de 'lichte' muziek, waaronder popmuziek. Dat maakt hem tot een interessante overgangsfiguur.
 16. Het ligt misschien aan mij, maar ik lees hier niets over de dood van Herman Stok. Dan maar een link: https://nos.nl/artikel/2383329-presentator-herman-stok-top-of-flop-op-93-jarige-leeftijd-overleden
 17. Dat klinkt alsof die reclames vanuit het oogpunt van de opdrachtgevers totaal zinloos waren.
 18. De gebroeders Verweij niet, maar de tabaksindustrie wel, als je het mij vraagt. Maar dat is een heel andere discussie met heel andere argumenten die niet op dit forum thuishoort. Let's talk radio.
 19. Ik vind dat een kromme vergelijking. We hebben het hier niet over 'politiek correct' taalgebruik. We hebben het over de tabaksindustrie. Het doel van deze reclames was om mensen (ook jongeren) aan het roken te krijgen en te houden. Ten overvloede: tabak is uitermate verslavend. Als je eenmaal begint, is het voor veel mensen moeilijk stoppen. En op de lange duur kun je er mogelijk longkanker van krijgen. Natuurlijk werd daar toen wat minder zwaar aan getild dan tegenwoordig. Je moet die historische reclames dan ook intact laten en zorgvuldig bewaren. Maar om ze keer op keer te herhalen op een internetradiostation waar mensen dagelijks naar luisteren? Ook van sigarettenmerken die nog steeds verkrijgbaar zijn? Ik kan me voorstellen dat het CvdM daar zijn bedenkingen bij heeft.
 20. Daar heeft het Commissariaat voor de Media niets mee te maken, en terecht, natuurlijk.
 21. Ik schreef nadrukkelijk: 'denk ik misschien', dus je mag het gerust 'een slag in de lucht' noemen. (Zo luidt die uitdrukking toch? ) Ik herinner me bijvoorbeeld dat elk uur steevast met een sigarettenreclame begon, ook 's avonds, als er verder nauwelijks reclames waren, of alleen die van de eigen aandeelhouders.
 22. De STER heeft nooit rookreclames toegestaan, toch? Ook in de jaren zestig niet. De tabaksproducenten waren dus aangewezen op de zeezenders. En andersom denk ik dat de inkomsten van Veronica voor misschien wel veertig procent of meer afkomstig waren van de sigarettenreclames. Die allerlaatste reclame van Caballero, die leek echt bedoeld om het er nog eens goed in te stampen.
 23. Dank! Ik neem aan dat Henk Vos dat intro zelf speelde. Je schrijft: ' Aangenomen mag worden dat de ritmische begeleiding werd verzorgd door zijn broer Tony Vos.' Maar Tony Vos speelde alleen saxofoon. Bij 'ritmische begeleiding' denk ik aan (bas en) drum.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.