Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Will Stevens

 1. Voor wat het waard is: die herinnering heb ik ook.
 2. Will Stevens

  Radio 10

  En tegenwoordig kun je in de souvenirshop van Point Charlie in Berlijn een mooie witte Trabant als speelgoedautootje kopen. Hij heeft het formaat van een oude Dinky Toy en het nummerbord luidt 'DDR 1989'. Ik heb er hier eentje op mijn bureau staan. Pikant detail: op de onderkant staat: 'Made in China.'
 3. Opvallend genoeg staat er niet bij voor wat of wie hij applaudisseert. Als er geen aanleiding is, dat ben je niet aan het applaudisseren, maar alleen aan het klappen. Dat is een ander record! Welk plaatje komt nu?
 4. Het ligt eraan over welke jonge muzikant je het hebt... De meesten moeten nog steeds keihard werken, zonder de garantie dat ze ooit zullen doorbreken naar een groot publiek. Je moet de motivatie dan ook uit jezelf halen, uit je liefde voor de muziek, en niet uit een eventuele behoefte aan fortune en fame. Een enkele ster breekt meteen door, en misschien dat de verleiding van een groot ego dan wel op de loer ligt. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Maar dat is altijd al zo geweest. Kijk maar eens naar de film over het leven van Elton John, of lees zijn biografie. Hij werd er zelf doodongelukkig van.
 5. Aanstaande woensdag in Andere Tijden (NPO2, 22.20) een special over het herontdekte jazzalbum van de veel te vroeg overleden Rita Hovink. Met o.a. Chiel Montagne. http://www.jazzenzo.nl/?e=4382
 6. Harding heeft het in zijn interview helemaal niet over 'links' en 'rechts'. Dat polariseren past ook niet bij hem, volgens mij. De kracht van Veronica was nu juist dat mensen van allerlei gezindten ernaar luisterden, ongeacht politieke voorkeur, religie, etc. Wel noemt hij NPO radio 2 'het nieuwe Veronica', omdat de deejays zelf nogal wat vrijheid hebben in de samenstelling van hun programma's, net als vroeger op de zeezender. Met als gevolg dat ze creatiever te werk gaan dan veel van hun commerciële collega's. En gezien de luistercijfers blijkt dat dus nog steeds een succes te zijn.
 7. Het is terug te zien via de link hierboven (bij rtlz.nl). Een terugblik op zijn loopbaan en wat gedachten over het medialandschap vroeger en nu. Mooi gesprek.
 8. Overgewaardeerd lijkt me in het geval van Michiel nergens op slaan. Hij zit op Kink FM - dat zich op een klein publiek richt - en krijgt daar vast niet zo'n riant salaris als de Gerard Ekdoms van deze wereld. Maar toegegeven, hij had zich dat citaat niet helemaal letterlijk herinnerd! Hoe schandalig is dat. 🙄
 9. Mooi om terug te horen. Een opname van vijftig jaar geleden... Toen de Nederlandse radio half zo oud was als nu... We worden nu écht oud, geloof ik... 🤥
 10. Volgens mij is dat het juiste antwoord. Wat trouwens helemaal niet erg is, maar Radio 2 is nu eenmaal vooral gericht op mensen die wat jonger zijn.
 11. De meeste personen van gevorderde leeftijd die aan bovenstaande definitie beantwoorden zijn alleen niet heel goed in de zelfspot die jij hier etaleert...
 12. De kritiek van Wijnberg komt er volgens mij op neer dat veel journalisten hun aandacht concentreren op de nieuwtjes en de schandalen van de dag, en op de uitleg die bekende politici daaraan geven. Maar die aandacht hebben ze dus evengoed voor politici van (uiterst) rechts.
 13. "Ongehoord Nederland is de naam van de nieuwe publieke omroep die journalist Arnold Karskens wil oprichten, omdat ‘zijn geluid’ in het ‘linkse bolwerk’ dat de NPO heet ‘nooit gehoord wordt’. Je zou Arnold Karskens kunnen kennen van zijn optredens in NPO-programma’s als EenVandaag, Zembla, NOVA, Netwerk, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink, De Wereld Draait Door, het NOS Journaal, De Vijfde Dag, De Tafel van Tijs, De Pennen Zijn Geslepen, Kijken in de Ziel, Pauw, Oog in Oog, Jinek, De Halve Maan, De Kist, Koffietijd, NTR Academie, In de Arena, 24 Uur Met, Dit Was Het Nieuws, De Leugen Regeert, De Wandeling, Wakker Nederland op Zondag, Goedemorgen Nederland, Ochtendspits en Studio PowNed." (Citaat van Rob Wijnberg uit De Correspondent.) https://decorrespondent.nl/10772/hoe-het-geluid-van-ongehoord-nederland-het-meest-gehoorde-geluid-van-nederland-werd/276086360-31f1b6d4
 14. Nee, ook ik ben een boomer. Maar ik ben niet zo paternalistisch om te denken dat zestigplussers moeten gaan bepalen welke muziek de jongere generaties op de radio te horen krijgen. Dat maken die jongere generaties zelf wel uit, en gelijk hebben ze.
 15. Ik vond het trouwens jammer dat ze in DWDD hun 'eigen' Herman Stok niet noemden, en ook Pete Felleman niet. Wat je ook van ze mag denken, ze behoorden tot de pioniers van de Nederlandse muziekradio. En sowieso: waarom zoveel nadruk op al die deejays? Er is nog wel meer dan de manier van radiomaken die Veronica populair heeft gemaakt.
 16. Als ik dit lees vraag ik me af: is er na 31 augustus 1974 eigenlijk ooit weleens één zeezender geweest die alle kosten heeft terugverdiend, of winst heeft gemaakt?
 17. Volgens mij was dat een slogan die ze ook op de radio gebruikten. Dat was natuurlijk ironisch bedoeld.
 18. Hij had ook ooit een programma dat 'Ik weet het niet' heette, zag ik op de website van de stichting Norderney.
 19. Echt? Dat is wel heel vaak. Er is nog steeds een alarmschijf en een tipparade, begrijp ik van top40.nl. Maar die tipparade is in elk geval al jaren niet meer op de radio.
 20. Daar was H3 best goed in en 40Up Radio (met o.a. Jan Donkers en Harry de Winter) is daar feitelijk de erfgenaam van. Vincent heeft daar ook nog een tijdje aan mee gewerkt, maar heeft nu definitief de lier aan de wilgen gehangen.
 21. Niet meer weg te denken, die computers. Ik neem aan dat uiteindelijk ook al die LPAM-zenders op de zogenaamd 'analoge' middengolf van zulke software afhankelijk zijn.
 22. Hier een recensie van zijn vorige film... https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/alles-oogt-knullig-en-onbeholpen-aan-spaak~b9953733/
 23. Will Stevens

  Online Radio Awards

  De wereld van de 'online radio' is enorm groot. In principe kan iedereen zoiets op touw zetten, en dat is ook (een deel van) de lol. Maar een flink aantal luisteraars aan je binden die graag naar je luisteren, liever dan naar een van die andere ontelbare stations (in de ether en online), dat is andere koek. Alleen al het feit dat je een behoorlijke achterban hebt vind ik bij online radio een prestatie. Het betekent dat je iets goed doet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.