Jump to content

Will Stevens

Members
 • Posts

  236
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Will Stevens

 1. Goed lezen! Dat zeg ik toch ook niet? Er staat: 'ALS iets gratis op internet is gezet...' Ik doel daarbij dus op bestanden die gratis worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld op dit forum.
 2. Als iets eenmaal gratis op internet is gezet en niemand steekt er een stokje voor, verlies je daar de controle over en zal het vrijelijk de ronde doen. Al snel vraagt dan nauwelijks nog iemand zich af waar het vandaan komt, en al helemaal niet of er nog auteursrechten op rusten. Dat is het onvermijdeljke gevolg van 'Delen is het nieuwe bezitten'.
 3. Wat een heerlijk format is dit. Mijn complimenten aan StuBru!
 4. Nobody really understands what Rob1955 wants to know or why he wants to know this, but the answer is no.
 5. Ik moet bekennen dat ik de bijdragen van Yoko Ono aan Double Fantasy ook niet heel geweldig vind. Maar er staan wel een paar juweeltjes van Lennon op.
 6. Will Stevens

  QR code

  Ik kreeg die aanwijzing bij het verlaten van de priklocatie.
 7. Will Stevens

  QR code

  Ik heb ook een Android. Bij mij werkte dat precies hetzelfde, behalve dat ik niet op de drie stipjes moest klikken, maar op het plus-teken (+) rechtsboven.
 8. Of je het nu terecht vindt of niet, Van Dale constateert alleen dat het woord door veel mensen al tientallen jaren in die betekenis gebruikt wordt. Er spreekt geen waardeoordeel uit. Dat is ook niet de taak van een woordenboek.
 9. Ik denk dat je het breder moet trekken. Het was gewoon geen houdbare situatie. De zeezenders lagen buiten het bereik van de wet. Daarmee lok je wetteloze taferelen uit, zoals in de jaren zestig al bleek met de Engelse zeezenders (vechtpartijen, kapingen en dergelijke). Vroeg of laat loopt zoiets uit de hand. Bij dat 'verneuken' kan ik alleen denken aan de belofte om onderzoek te doen naar de mogelijkheid van een nationale popzender, los van de bestaande omroepen. Daar was toch een motie over ingediend? Maar de politiek heeft dat idee in de jaren zeventig nooit serieus opgepakt. Een gemiste kans. Maar achteraf gezien: Veronica als zeezender is toch maar mooi jarenlang gedoogd. Nogal wat radiomensen hebben er hun carriere aan te danken. Ook hebben de TROS en de VOO (beide met een zeezenderverleden) blijvende invloed gehad op het aanbod uit Hilversum. Al ging het dan aanvankelijk niet van harte.
 10. Die paar keer dat ik luisterde, hoorde ik eerder een jaren tachtig-sound, met nogal wat synthesizers en galmende drums.
 11. Het grootste deel van de dag is het ook niet echt mijn muziek. Maar ach, smaken verschillen. Het geluid klinkt nogal blikkerig en eerlijk gezegd kan ik ook niet meer zo goed tegen die middengolf-ruis. Doe mij maar radio via internet.
 12. Een piraat bevindt zich 'buiten het bereik van de wet'. Hetzelfde gold voor de zeezenders. Dat is dus iets anders dan 'onwettig' of 'illegaal'.
 13. Zie ik daar een Tomado-rekje? Heel populair in de jaren vijftig en zestig.
 14. De wereld was nog analoog... Ik vind het altijd leuk om in oude science-fiction films te zien dat de cockpits van ruimteschepen geen enkel digitaal display vertoonden.
 15. Vroeger was de muziek beter. Dat zeiden de vijftigplussers vroeger dus ook al...
 16. Even gegoogled op 035 49147. En kijk, het Vrije Volk van 5 maart 1977. Was kennelijk een telefoonnummer van de VOO.
 17. Lelijke naam, dat 'superguide'. En waarom nu weer dat pseudo-Engels? Als ik de samenvatting hierboven lees, lijkt het artikel vooral bedoeld om het nieuwe Radio Veronica van Rob Stenders een duwtje in de goede richting te geven.
 18. Het jazzjournaal zat eerst op de dinsdagavond. Toen het eind mei 1969 (?) naar de late zondagavond verhuisde, heeft Karel Scholte misschien bedacht om het (gedurende korte tijd?) 'Te twaalfder ure' te noemen (een vaste uitdrukking, net als 'te elfder ure'). Maar die naam is dus nooit doorgedrongen tot de programmaschema's. De programmaschema's uit de diverse bronnen spreken elkaar trouwens nogal eens tegen. Toch lijkt het erop dat hij later in 1969 naar een wat vroeger tijdstip op de zondagavond verhuisde, van negen tot elf. Dat heette soms 'Een avond met Karel Scholte', maar later ook gewoon weer 'Jazzjournaal'. Hij zal ergens in maart 1971 zijn gestopt, toen het hele programmaschema op de schop ging. Heeft iemand enig idee hoe het hem verder is vergaan?
 19. Het moet ook niet heel motiverend voor hem zijn geweest dat er inmiddels 2 andere hitparades op Hilversum 3 waren die zo'n beetje dezelfde plaatjes draaiden, maar dan in een net iets andere volgorde. Drie algemene hitparades op één station! Dat was toch eigenlijk te gek voor woorden.
 20. Radio 2 heeft natuurlijk al sinds 1999 zijn top 2000. Leuk oudejaarsfeestje, hoewel na meer dan twintig jaar misschien wat sleets. Maar qua luistercijfers breken ze daarmee nog steeds alle records. Dus wat krijg je dan? Radio 10 die ze het gras voor de voeten probeert weg te maaien met een top 4000 die eerder in december begint en loopt tot kerstavond. Veronica en radio 5 die daaraan voorafgaan met elk een eigen top 1000 in de tweede helft van november. Sublime FM die daar weer aan voorafgaat met een Soul & Jazz top 1000 in de eerste helft van november. Radio 4 (!) die daar weer aan voorafgaat met een klassieke top 400 in oktober. En dit jaar is er ook de top 2500 bijgekomen die 192tv tegelijk uitzendt met de top 2000. En dan ben ik vast nog wel iets vergeten. Ik ben benieuwd hoe dat volgend jaar verder gaat. Een gokje: radio 538 komt met een eigen top 5380.
 21. Ik ben in elk geval geen enkel programma-overzicht tegengekomen waarin die naam wordt gebruikt. Bovendien lijkt het erop dat hij alleen in 1969 vier of vijf maanden op dat late uur zat.
 22. Dit programma-overzicht van juni 1969 staat op http://norderney.nl/historie/historie_1969_6.html Zondagavond 12 uur: het Jazz-journaal met Karel Scholte.
 23. De vraag aan Hans is dan: waar komt deze opname vandaan? En is er meer van dat programma bewaard gebleven?
 24. Ik ben bang dat deze vertaling voor onze Engelse bezoekers heel verwarrend is. Een 'timeslot' is een 'tijdvenster'. 'Daytime' betekent 'overdag'. Een 'daytime slot' betekent dus zoiets als: een tijdstip overdag. Het is dus geen juiste vertaling van 'dagafsluiter'. Mijn Engels is vast ook niet perfect, maar ik zou eerder zoiets schrijven als: 'It was broadcasted on Sundays at the end of the night, between midnight and one o'clock in the morning.'
×
×
 • Create New...