Jump to content

Will Stevens

Members
 • Posts

  208
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Will Stevens

 1. Ook aardig om te lezen: https://www.uncut.co.uk/news/ringo-starr-says-the-beatles-turned-down-reunion-concert-offer-in-1973-134408/
 2. Dat verhaal doet al jaren de ronde. Ik weet alleen niet of McCartney dat al eens eerder heeft bevestigd.
 3. Ik ken haar niet, maar de NPO is een grote organisatie, dus voor een bestuursfunctie kun je maar beter iemand met bewezen bestuurservaring hebben, lijkt me. Die vakkennis kan ze gewoon aan anderen ontlenen.
 4. De Youtube-clip verwijst in elk geval niet naar een bootleg, maar naar dit officieel uitgebrachte album: https://www.discogs.com/Emerson-Lake-Palmer-Pictures-At-An-Exhibition/master/11839 Ik had die plaat ooit in mijn bezit. 'Promenade' is het muzikale thema dat twee keer in een iets andere versie terugkeert. Hierboven hoor je de eerste versie (track 1 van kant 1).
 5. Voor de volledigheid: dit is het muzikale thema van 'Pictures of an exhibition' (1874), geschreven door de Russische componist Modest Moessorgski, een bekende suite uit de klassieke muziek die de symfonische rockband ELP als uitgangspunt nam voor een live-album. https://nl.wikipedia.org/wiki/Schilderijen_van_een_tentoonstelling
 6. 'You can't please everyone, so you got to please yourself', aldus de wijsgeer R. Nelson.
 7. Smaken verschillen, maar het valt me wel op dat nogal wat radiostations al jarenlang hetzelfde type mannenstem hebben die dan iets roept in de trant van 'Kink FM' of 'één station, alle hits'. Eeuwig en altijd op hetzelfde afgezaagde toontje.
 8. We hebben allemaal natuurlijk al lang gelezen dat Don Everly en Charlie Watts zijn overleden (en bijvoorbeeld ook Lee 'Scratch' Perry, voor wie hem kende), maar dit is sommigen misschien ontgaan: https://www.rollingstone.com/music/music-news/iron-butterfly-ron-bushy-dead-obit-1218422/ Aardig detail: Er wordt in dat artikel ook een link gelegd met het stukje drumsolo van Ringo op Abbey Road.
 9. https://nl.wikipedia.org/wiki/Morning_D.J._of_W.O.L.D Volgens de Engelse versie van dat Wikipedia-artikel, https://en.wikipedia.org/wiki/W·O·L·D_(song), bestond er toen inderdaad al een station met die naam. Maar Chapin had de naam van dat station gekozen vanwege de woordspeling W-OLD. Het gaat immers over een deejay die 'te oud' zou zijn geworden voor zijn publiek.
 10. Die hele act van Elsink is uitermate clichématig, gênant en tenenkrommend, als je het mij vraagt. Maar goed, we hebben het over vijftig jaar geleden.
 11. Heeft het met je auto te maken? https://letsview.com/mirror-iphone-to-car-screen.html
 12. Het lijkt er wel op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Transistorradio
 13. Ze hadden toen best veel invloed, Koot en Bie. Als ze zondagavond op tv kwamen, hoorde je mensen daar op maandag over praten.
 14. De functie van een deejay is onherroepelijk veranderd. Dat geldt voor de meeste formats. In de jaren zestig en zeventig was je voor nieuwe muziek aangewezen op de radio. De deejay vertelde over de nieuwe singles en elpees die waren uitgekomen en daar hoorde je het nieuwe werk van je favoriete artiesten voor het eerst. Tegenwoordig kun je dat nieuwe werk meteen horen op YouTube of Spotify. Daar heb je geen radio meer voor nodig. Radiodeejays zijn voor de nieuwe generatie luisteraars dan ook geen smaakmakers meer, tenminste niet waar het populaire muziek betreft. Voor de muziek op een oldiesstation heb je strikt genomen ook geen deejays meer nodig. De plaatjes zijn immers vaak overbekend; waarom zou je die dan nog aan- of afkondigen? Dus hoe kun je dan nog opvallen als deejay? Door verhalen te gaan vertellen, een sfeertje te creëren, gesprekjes met luisteraars te voeren, sidekicks in te zetten. Het is een ander vak geworden. Mensen zetten meer dan ooit de radio aan om iemand te horen die tegen ze aan lult, voor de gezelligheid, om zich wat minder alleen te voelen.
 15. Leuke opnames! De hitparade waar Gerard de Vries zich op baseert, is niet die van Billboard, maar Cashbox. Kijk maar, het klopt precies: http://cashboxmagazine.com/archives-c/60s_files/19650717C.html Ik gok dus zelf op 17 juli 1965. Dan klopt die reclame van de Prijsbreker ook weer.
 16. Dat is een goed advies, maar als je bijvoorbeeld iets bestelt bij een webshop, moet je per definitie je gegevens achterlaten. Dit soort lekken blijven dus een groot probleem.
 17. Dus in Denemarken drinken ze champagne bij het afwassen? Dat zal die bezigheid inderdaad wel een stuk vrolijker maken.
 18. Je hebt gelijk. Maar wel een leuk marktaandeel. Ik heb het 'nieuws' net gehoord. Het heeft niets te maken met de zender zelf. 'Royal Blood announced a return to the stage in Amsterdam.'
 19. Ik weet niet of FM uiteindelijk haalbaar is, maar het valt me wel op dat ze nu al een heel aardig marktaandeel hebben. Ze hebben meer luisteraars dan zowel Sublime en BNR, terwijl die laatste twee nota bene wél op FM zitten.
 20. Hij was van een oudere generatie, een man die vond dat je netjes moest articuleren en je verhaal goed moest voorbereiden, zoals gebruikelijk was in de tijd dat hij begon, in de jaren vijftig. Hij wilde geen discjockey zijn, maar presentator. Maar tegelijk wilde hij dat Hilversum meer aandacht besteedde aan de 'lichte' muziek, waaronder popmuziek. Dat maakt hem tot een interessante overgangsfiguur.
 21. Het ligt misschien aan mij, maar ik lees hier niets over de dood van Herman Stok. Dan maar een link: https://nos.nl/artikel/2383329-presentator-herman-stok-top-of-flop-op-93-jarige-leeftijd-overleden
 22. Dat klinkt alsof die reclames vanuit het oogpunt van de opdrachtgevers totaal zinloos waren.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.