Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Will Stevens

 1. 3 uur geleden zei Rob Veld:

  MTV (begonnen in 1981) zat in 1983 in elk geval al op de Amsterdamse kabel. Welke steden nog meer MTV doorgaven weet ik zo niet. Musicbox begon in 1984 zijn uitzendingen en ik weet niet exact wanneer die op de kabel verscheen.

   

  Rob V.

   

  Was dat dan de Amerikaanse versie? Volgens Wikipedia begon MTV Europe namelijk pas in 1987.

 2. Op 25-8-2020 om 21:18 zei Juul:

  En ik begrijp werkelijk niet waarom ze USA verkiezings programma niet gewoon uitzenden ipv op een "cassette".

   

  De reden daarvoor staat in het artikel van villamedia: “Het luistergedrag zien we al langere tijd veranderen. Mensen scannen de headlines vaak digitaal. Daarnaast zie je bij podcasts en onze digitale kanalen een forse stijgende trend, die door corona verder toegenomen is”, aldus Van Ark.

   

  Jongeren luisteren naar podcasts zoals ze Netflix kijken: wanneer het hun uitkomt.

   

  Ik begrijp trouwens dat deze podcast deels ook op de radio wordt uitgezonden.

  Column Hans Knot: Mijmeren in 1967 (deel 2)

  Klopt, maar ach, bij Veronica had je Frans Nienhuys en hoorde je tot ergens in de middag ook de Heikrekels en later bijvoorbeeld Vader Abraham en de zusjes de Roo. Vrijheid blijheid en ieder zijn smaak, maar voor mij was het een reden om bijvoorbeeld de top 40 te mijden.

 3. 4 uur geleden zei ruudam:

  (Anders gezegd, ik wil ook wel van alles sponsoren als het gratis is)

   

  Gratis sponsoren is geen sponsoren... 😂

   

  We zullen zien hoe het loopt. Laten we blij zijn dat iemand nog iets probeert in deze barre tijden van economische doemscenario's...

 4. Voor mijn gevoel gaat het bij de aantrekkingskracht van de radio nu juist om het idee van echte communicatie, van spontaan en geïmproviseerd menselijk contact. (Dat is trouwens ook het grote verschil tussen een echt radiostation en een geautomatiseerde internetstream.) 

   

  Maar wie weet hoe de techniek zich nog ontwikkelt. Straks kunnen we misschien luisteren naar een virtuele Gerard Ekdom of Lex Harding... 😬

  Colum Hans Knot: Draadomroep werd afgeschaft

  Op 27-4-2020 om 16:53 zei ruudam:

  Je kan gewoon blijven kijken met je analoge TV, je hoeft er alleen een kastje tussen te stoppen.

   

  En met datzelfde kastje kun je dus ook radio luisteren. Het vraagt een kleine aanpassing, meer niet. Als het dan toch moet, wil ik mijn schoonmoeder t.z.t. met alle plezier helpen om een kabel door te trekken. En dan zeg ik tegen haar: 'Kijk, het is gewoon een soort draadomroep!'😏

   

  Maar goed, misschien gaat Ziggo die plannen nog op de lange baan schuiven. Niks is zeker met de enorme economische crisis die ons nu te wachten staat.

  Colum Hans Knot: Draadomroep werd afgeschaft

  3 uur geleden zei ruudam:

  Ik krijg via zo'n Ziggo media box of hoe het ook mag heten 100 radio stations.

  Maar hoe krijg ik dat om m'n tuner versterker??

   

  Gewoon, met een kabeltje van je mediabox naar je versterker.

   

  Maar Juul heeft gelijk natuurlijk, het ging hier over de draadomroep.

   

  Wat mij het meest opviel aan dat YouTube-filmpje, is dat ze bij de Draadomroep kennelijk ook zelf weleens grammofoonplaatjes draaiden. Ik heb daar geen herinneringen aan, maar dat ging dus in zekere zin buiten de gevestigde omroepen om.

  Colum Hans Knot: Draadomroep werd afgeschaft

  54 minuten geleden zei Robin Westhof:

   

  om allerlei redenen niet kan of wil overstappen.

   

   

  Tja. Zulke geluiden hoorde je ook bij de afschaffing van de analoge tv. Hoeveel ouderen zouden er zijn die nu om die reden geen tv meer kijken?

   

  Colum Hans Knot: Draadomroep werd afgeschaft

  Ruud doelt vast en zeker op de analoge doorgifte van radiozenders via de kabel. Kabelmaatschappijen hebben aangekondigd dat ze daarmee willen stoppen, omdat ze de bandbreedte voor andere zaken willen gebruiken.

   

  In plaats daarvan bieden ze tientallen radiozenders digitaal aan, bij Ziggo bijvoorbeeld via de Mediabox. Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden voor ontvangst in huis, via de wifi (internetradio) en door de ether (DAB en FM).

  Colum Hans Knot: Draadomroep werd afgeschaft

  Mooi verhaal, prachtig filmpje. Wij woonden in de randstad en hadden tot 1971 of 1972 ook zo'n kastje in de woonkamer staan. Tegen die tijd was op het derde kanaal hilversum 3 te horen, met na sluitingstijd (18.00 uur) 'lichte muziek' van buitenlandse zenders, waaronder op zondag inderdaad Pick of the Pops. Het vierde en laatste kanaal was toen vooral klassieke muziek.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.