Jump to content

Will Stevens

Members
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Will Stevens

 1. 13 uur geleden zei Oldies Project:

   

  Vlak Chris Blackwell, de oprichter van Island records ook niet uit. 

   

  Blackwell is in de begintijd ook nog even betrokken geweest bij Trojan, maar hij trok zich daar al snel uit terug. Veel reggae-acts van Island Records zochten eerder aansluiting bij de luisteraars van (album)rockmuziek, met Marley als bekendste trekker natuurlijk.

  18 minuten geleden zei Rob Veld:

  Inderdaad, maar er waren ook heel kleine labels met beperkte mogelijkheden wat vaak ook wel te horen is. Tja, en wat moet je dan? Bewerken of niet? Dat is soms wel eens een dillema.

   

  Rob V.

   

  Niks aan veranderen! Het heeft zijn charme zoals het is.

 2. 4 uur geleden zei Rob Veld:

   

  Waar ik zelf versteld van stond was de hoeveelheid reggae in de sixties. Het aan de weg timmeren van bijv. Desmond Dekker die in Nederland dan uiteindelijk in Nederland in 1969 succes heeft. Maar er waren er veel meer die geen succes kenden. Sommigen hadden pretentie, sommigen niet. En dat is prachtig om te horen en dat zal mijn tik dan wel zijn.

   

   In Engeland had je een hele subcultuur van mensen die gek waren op ska en reggae, waaronder natuurlijk heel veel Jamaicanen die op zo'n manier contact hielden met de cultuur uit 'het moederland'.

   

  Trojan Records bracht aan de lopende band singles uit die goed verkochten. Maar een klein deel daarvan drong ook tot Nederland door, waaronder werk van Desmond Dekker, Jimmy Cliff en Johnny Nash. In de loop van de jaren zeventig zakte de markt in, en op zeker moment ging Trojan failliet. Maar eind jaren zeventig werd die sound weer opgepikt door bands als The Specials en Madness.

   

  Er is een mooie documentaire gemaakt over Trojan Records die onlangs nog een week lang gratis te zien was op YouTube.

  • Like 2
 3. 3 uur geleden zei rauhfaser:

  Zo he! 48 gulden voor de driedubbel-Lp van Woodstock! Dat was in 1970 volgens mij zowat een weekloon!
  Of vergis ik me?
  Ik vind de enkele LP's voor die tijd ook behoorlijk aan de prijs.

   

  Een weekloon? Nee, dat lijkt me een beetje overdreven. Met mijn zakgeld kocht ik als tiener af en toe een single. Elpees vroeg ik voor mijn verjaardag of ik wachtte op de uitverkoop.

   

  Ik kan me herinneren dat nieuwe elpees tot ver in de jaren tachtig rond de 20 gulden bleven kosten. De eerste (nieuwe) cd's waren ineens tegen de 40 gulden. Nu is het omgekeerd: elpees met nieuwe opnames zijn vaak wel twee keer zo duur als nieuwe cd's.

  • Like 1
  • Thanks 1
 4. 12 uur geleden zei Juul:

  Inderdaad Will,

  Daar ken ik ze ook van.  Maar vond het helemaal niks..........................

   

  Tja, ze hadden een grappige podiumact, maar ik moet toegeven dat die muziek maar een slap aftreksel was van de prachtige doo-wopmuziek die tien jaar eerder werd gemaakt.

 5. Op 24-8-2020 om 17:47 zei wim1958:

   

  Als je mij vraagt wat ik zijn mooiste radio programma vind wat ik me kan herinneren dan is er maar één waar ik meteen aan denk.

   

   

  Heb je dat nachtelijke programma indertijd ook live gehoord, Wim? Of andere bezoekers van dit forum? Ik niet, in elk geval.

   

  Ik weet niet wie dit heeft opgenomen, maar we mogen hem (het zal wel een hem zijn) wel dankbaar zijn. Anders was het verloren gegaan in de mist van de tijd.

 6. De opmerking 'Betreft live opnames van Yes die enkel op deze lp staan' kun je dus met een korreltje zout nemen. Het is gewoon kant 3 van het live-album Yessongs uit 1973, maar dan een advance copy.

  • Like 1
 7. B+G geeft de beste garantie dat de nalatenschap van Veronica in optimale omstandigheden wordt bewaard. Het is hun vak en er is echt geen enkele particulier die dat beter kan doen, al helemaal omdat zo'n particulier ook niet het eeuwige leven heeft.

   

  Het belang van een aantal hobbyisten die nog deze of gene jingle missen is daaraan ondergeschikt, wat mij betreft. Dikke kans dat hun nazaten die zorgvuldig opgebouwde collectie wegmieteren, of dat hun mp3's over dertig jaar niet meer afspeelbaar zijn.

   

  Hulde aan Juul en Ad!

  • Like 1
 8. Op 4-7-2020 om 23:37 zei rauhfaser:

   

  'Top Box was zo te horen de titrel van  het programma op Veronica International waarvoor deze jingle werd gebruikt. Zie mijn upload hierboven.

  Please login or register to see this link.

   

  De jingles zijn er nog? Als master?

   

   

   

  Zegt hij dat echt, 'Top Box'? Wat betekent dat dan? Eerlijk gezegd heb ik dat nooit goed kunnen verstaan.

 9. 14 uur geleden zei Leendert Vingerling:

  Waar vind je zoveel spannende ingrediënten bij elkaar: honger, geen geld, muiterij, vermeende zeeroverij, vechtpartijen, een kapitein met een pistool die zich opsluit op de brug, een zendertechnicus (PeterChicago)die overboord wil springen, een patrouilleboot (H.M. Limburg) stand-by, een tender van Radio Noordzee die de Mi Amigo binnensleept, een mogelijk complot van Veronica of Noordzee om Caroline het zwijgen op te leggen,

   

   

  Het lijken wel piraten...

  • Haha 1
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.