Spring naar bijdragen

Jan-2

Leden
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutral

Over Jan-2

 • Rang
  Nieuweling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Beste Martin, Ben net te laat. Zouden ze nog een keer geplaatst mogen worden? Groet, Jan
 2. Jan-2

  Radio Benelux (Hilversum).

  Ik lees zojuist de berichten uit 2014 over FM-piraten in de jaren '80 in Hilversum. Naast/ na Radio Benelux zat op zondag "Radio Noordzee Inter-regionaal" op de 95.2mhz (11.00u-18.00u., mono). Redelijk sterke 25-40watt zender, te ontvangen tot aan Diemen. Top-40 format met tamelijk veel Nederlands (-talig) werk; doorgaans goed beluisterd, maar vreemd genoeg minder genoemd in de 'verhalen over vroeger'. Radio Noordzee vulde het gat dat de medewerkers van Benelux op de 95.2mhz achterlieten, toen zij besloten een zend-pauze in te lassen (Benelux werd in die tijd zeer vaak uit de lucht gehaald). Ik heb - als 15/16 jarige - twee jaar programma's mogen maken voor de Hilversumse Radio Noordzee onder de schuilnaam 'Peter den Prater' (hoe verzin je het☺️): van 12.00-13.00u. De Hilversumse Hitparade (Top15) en van 13.00-14.00u. het lunchprogramma met het spelletje 'Blauwblazer'. Heel grappige kandidaten mogen verwelkomen; veel gelachen. Denk er met plezier aan terug. Enkele van de andere namen op het station: Wimpie Willemsen & Karel Doorman & nog twee (schuilnaam vergeten) , onder meer met 'alternatief LP-werk'. Ook introduceerden we als eerste regionale zender de Piraten-Marathon: 24 uur live uitzenden in het weekend; dit was destijds - met een behoorlijk actieve RCD - echt iets nieuws (vreemd genoeg nooit uit de lucht gehaald, gelukkig maar). Bij Noordzee was vrijwel alles Live. Met veel verzoekjes: 140-150 aanvragen per uitzendzondag was normaal. Leuke tijd gehad. Zijn er op dit forum van radioliefhebbers toevallig mensen die vroeger geluisterd hebben? Heeft iemand nog opnames van onze uitzendingen? Het zou heel tof zijn om terug te horen wat we destijds uitzonden (al ben ik bang dat het soms ook tenenkrommend is: bij vrijwel alles Live, ging er het nodige mis). Hoor/ lees het graag! Groet, Jan
 3. Jan-2

  Radio Mi Amigo - 08-10-1978

  Dank je Vincent. Mijn verjaardag, 40 jaar geleden ....
 4. Jan-2

  Radio Mi Amigo - 31-08-1978

  Gedenkwaardige dag Vincent, we gaan ervan genieten (met ook wat weemoed). Groet, Jan (2)
 5. Henk, Dank je wel. Wordt het weer wat gezelliger in de auto onderweg (lang ritje voor de boeg). Groet, Jan (2)
 6. Jan-2

  Radio Mi Amigo - 28-08-1978

  Vincent, bedankt voor je opnames. Ze schallen (één voor een) nu al uit de luidsprekers. Lekker werken zo op (thuis-)kantoor! Jan (2)
 7. Beste Harm, Vanmorgen vanuit Utrecht (A2), via de A9 naar Hoofddorp gereden. Bij Amstelveen kwam je op een gewone (maar wel goeie) autoradio al binnen. Richting Hoofddorp werd het signaal alleen maar sterker. Nog even Mud meegepakt rond 12.30u. (Tigerfeet, best lang niet gehoord). Leuk initiatief, die uitzendingen met het gevoel van 1974. Jan (2).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.