Jump to content

Jan-2

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

About Jan-2

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fantastisch om zo veel uren opnieuw te kunnen beluisteren. Dank hiervoor!
 2. Dank je Martinja. Veel naar Benelux geluisterd (ons grote lokale voorbeeld destijds).
 3. Dank je Vincent voor de vele uren van deze uitzenddag. Rob Out ga ik van deze radiodag als eerste luisteren. Heb net zijn biografie uit. Indrukwekkend, maar ook een beetje deprimerend. Wat een talent ... Eeuwig zonde.
 4. Dank je wel Martinja. Ik blijf deze uitzendingen van Lex in 1975 heel bijzonder vinden. We gaan luisteren!
 5. Dank je Martinja. Dit blijven zonder twijfel toch de wat 'meer bijzondere radio-uren' van Lex, uit zijn gehele carrière. Ja kan het je nu bijna niet meer voorstellen hoe de situatie destijds was. Leuk om nog eens terug te luisteren.
 6. Bedankt Martin, dat zijn weer heel wat uurtjes, die we erbij hebben gekregen. Het is jammer dat deze herstart van Mi Amigo helaas niet lang geduurd heeft.
 7. Juul, je opmerking raakt volledig de roos. Iets roepen (heb ik ook gedaan) en verder niets doen, is te makkelijk. Point taken, iets te snel voor mijn beurt gepraat. Misschien moeten de voorstanders van het behoud van de Norderney (onder wie ikzelf), in plaats van het bekritiseren van de huidige eigenaar, eigenlijk juist heel blij zijn met horeca-ondernemers, die - voor eigen risico - met het schip iets geprobeerd hebben/ iets nog willen gaan proberen. Ondanks de vele veranderingen aan/ verbouwingen van het originele schip. Door deze ondernemers bestaat de Norderney überhaupt nog, anders was ze allang gesloopt. Immers: een museum lijkt inderdaad geen lange termijn optie (zoals al eerder hier geschreven). Op land is de zaak na een paar jaar alweer gesloten ('klaar, wie wilde langskomen, is langs geweest'). En een 'business-model' met boottripjes naar de Norderney op volle zee, lijkt al helemaal geen haalbare zaak. Zoiets kan waarschijnlijk alleen maar bij de Ross, omdat Caroline stevig verbonden is gebleven met haar 'thuisbasis', dit in tegenstelling tot Veronica. En zelfs voor Caroline is de financiering van het onderhoud van de Ross een lastige zaak. Ook daar geldt: financiering van het schip op zee houden is wellicht nog te doen; maar het verkrijgen van voldoende geld voor onderhoud in een dok (hard nodig), zal weer lastig gaan worden. Het enige andere voorbeeld dat voor handen is, is het rendabel proberen te houden van de Jenni Baynton in de haven van Harlingen. Maar ook daar is het sappelen. Met een stichting met veel vrijwilligers en met 'leuren' bij donateurs. Ook daar is het financieren van groot onderhoud een probleem. En wie van de vierduizend leden op dit forum heeft er zin in en heeft er tijd voor om een dergelijke stichting op te richten en te gaan runnen? Hier gaat werkelijk 'zeeën van tijd in zitten (niet flauw bedoeld). Ik zie dit niet gauw gebeuren; ik zie het mezelf ook niet doen, ondanks de wens voor behoud (liefst in originele staat). En ondanks de ongetwijfeld oprecht bedoelde oproep van René van den Abdeelen. Dus: moeten we - zoals gezegd - dan toch maar niet heel erg blij zijn met initiatieven van de zoveelste horeca-ondernemer die iets wil gaan ondernemen op de Norderney? Kunnen we er - om de zoveel tijd - gelukkig nog een kopje koffie drinken ... Beter dan enkele reis sloperij/ laten afzinken op de bodem van de Noordzee. Groet, Jan
 8. Gisterenmiddag bij het 'eindfeest' ter afsluiting van het 192-museum geweest. Voor mij de eerste keer dat ik het museum bezocht. De tentoonstelling overtrof mijn verwachtingen (ik had achteraf dus eigenlijk wel wat eerder mogen gaan). Goeie sfeer gisteren, leuke mensen gesproken en bijna doorlopend interessante achtergrond/inside-verhalen mogen horen via de bezoekers, o.m. over bijv. bevoorrading van Radio Monique. Om half-zes beklommen Ad, Tineke en Lex het podium, voor een soort van terugblik naar het afscheid van de zeezender (ook live op 192.tv te zien). Ad en Tineke waren vol enthousiasme, ook naar de direct aanwezigen toe (1000 man), Lex leek wat minder op dreef, haalde weliswaar herinneringen op, maar vertelde ook - voor de zoveelste keer - er nu wel helemaal klaar mee te zijn. Je vraagt je af waarom hij dan iedere keer weer terugkomt bij herdenkingen, etc.. Is het een act? De Norderney mag wat hem betreft opgekocht worden - desnoods door hemzelf - om vervolgens op zijn oude ligplaats tot zinken gebracht te worden ('dan zijn we van dat gezeur ook weer af'). Humor? Persoonlijk heb ik meer met de opstelling van Tineke (en volgens mij ook Ad): vol trots dat zij onderdeel heeft mogen zijn van een stuk radiogeschiedenis dat ze nooit had willen missen en dat - 45 jaar na dato - nog steeds veel mensen op de been weet te brengen. En zo is het ook. Koesteren mensen, niet afschrijven. En wie er geen zin meer in heeft, die blijft toch gewoon lekker weg (lees je mee Lex?). De spullen van de tentoonstelling worden opgeslagen, een deel gaat misschien naar het (nieuwe) Museum Rockart. Het is te hopen dat zowel het radioschip als de spullen van de tentoonstelling in de toekomst nog lang beschikbaar blijven voor het publiek. Wie weet lukt het om - net zoals met de Ross Revenge in Engeland gebeurd is - de Norderney een beschermde status te geven, als nationaal erfgoed, vanwege zijn historische betekenis? Ik heb gisteren genoten. En met mij: velen. Ik vond het leuk om - opnieuw - mijn oude radiohelden te zien (zeker ook Lex) en hoop dat we de herinnering aan een fantastische zeezenderperiode springlevend kunnen houden. Jan
 9. Martinja, zou dit programma opnieuw beschikbaar kunnen worden gesteld? Groet, Jan
 10. Dank je Martinja! Erg leuk. Radio Benelux was destijds één van de grote voorbeelden in mijn tijd bij Radio Noordzee vanuit Hilversum-Zuid. Veel van geleerd. We gaan er opnieuw naar luisteren!
 11. Heel bijzonder. Dank je wel Tino!
 12. Grote Klasse. Ga in de auto weer lekkere ritjes tegemoet. Dank je man!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.