Jump to content

Jan-2

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jan-2

 1. Fantastisch om zo veel uren opnieuw te kunnen beluisteren. Dank hiervoor!
 2. Dank je Martinja. Veel naar Benelux geluisterd (ons grote lokale voorbeeld destijds).
 3. Dank je Vincent voor de vele uren van deze uitzenddag. Rob Out ga ik van deze radiodag als eerste luisteren. Heb net zijn biografie uit. Indrukwekkend, maar ook een beetje deprimerend. Wat een talent ... Eeuwig zonde.
 4. Dank je wel Martinja. Ik blijf deze uitzendingen van Lex in 1975 heel bijzonder vinden. We gaan luisteren!
 5. Dank je Martinja. Dit blijven zonder twijfel toch de wat 'meer bijzondere radio-uren' van Lex, uit zijn gehele carrière. Ja kan het je nu bijna niet meer voorstellen hoe de situatie destijds was. Leuk om nog eens terug te luisteren.
 6. Bedankt Martin, dat zijn weer heel wat uurtjes, die we erbij hebben gekregen. Het is jammer dat deze herstart van Mi Amigo helaas niet lang geduurd heeft.
 7. Juul, je opmerking raakt volledig de roos. Iets roepen (heb ik ook gedaan) en verder niets doen, is te makkelijk. Point taken, iets te snel voor mijn beurt gepraat. Misschien moeten de voorstanders van het behoud van de Norderney (onder wie ikzelf), in plaats van het bekritiseren van de huidige eigenaar, eigenlijk juist heel blij zijn met horeca-ondernemers, die - voor eigen risico - met het schip iets geprobeerd hebben/ iets nog willen gaan proberen. Ondanks de vele veranderingen aan/ verbouwingen van het originele schip. Door deze ondernemers bestaat de Norderney überhaupt nog, anders was ze allang gesloopt. Immers: een museum lijkt inderdaad geen lange termijn optie (zoals al eerder hier geschreven). Op land is de zaak na een paar jaar alweer gesloten ('klaar, wie wilde langskomen, is langs geweest'). En een 'business-model' met boottripjes naar de Norderney op volle zee, lijkt al helemaal geen haalbare zaak. Zoiets kan waarschijnlijk alleen maar bij de Ross, omdat Caroline stevig verbonden is gebleven met haar 'thuisbasis', dit in tegenstelling tot Veronica. En zelfs voor Caroline is de financiering van het onderhoud van de Ross een lastige zaak. Ook daar geldt: financiering van het schip op zee houden is wellicht nog te doen; maar het verkrijgen van voldoende geld voor onderhoud in een dok (hard nodig), zal weer lastig gaan worden. Het enige andere voorbeeld dat voor handen is, is het rendabel proberen te houden van de Jenni Baynton in de haven van Harlingen. Maar ook daar is het sappelen. Met een stichting met veel vrijwilligers en met 'leuren' bij donateurs. Ook daar is het financieren van groot onderhoud een probleem. En wie van de vierduizend leden op dit forum heeft er zin in en heeft er tijd voor om een dergelijke stichting op te richten en te gaan runnen? Hier gaat werkelijk 'zeeën van tijd in zitten (niet flauw bedoeld). Ik zie dit niet gauw gebeuren; ik zie het mezelf ook niet doen, ondanks de wens voor behoud (liefst in originele staat). En ondanks de ongetwijfeld oprecht bedoelde oproep van René van den Abdeelen. Dus: moeten we - zoals gezegd - dan toch maar niet heel erg blij zijn met initiatieven van de zoveelste horeca-ondernemer die iets wil gaan ondernemen op de Norderney? Kunnen we er - om de zoveel tijd - gelukkig nog een kopje koffie drinken ... Beter dan enkele reis sloperij/ laten afzinken op de bodem van de Noordzee. Groet, Jan
 8. Gisterenmiddag bij het 'eindfeest' ter afsluiting van het 192-museum geweest. Voor mij de eerste keer dat ik het museum bezocht. De tentoonstelling overtrof mijn verwachtingen (ik had achteraf dus eigenlijk wel wat eerder mogen gaan). Goeie sfeer gisteren, leuke mensen gesproken en bijna doorlopend interessante achtergrond/inside-verhalen mogen horen via de bezoekers, o.m. over bijv. bevoorrading van Radio Monique. Om half-zes beklommen Ad, Tineke en Lex het podium, voor een soort van terugblik naar het afscheid van de zeezender (ook live op 192.tv te zien). Ad en Tineke waren vol enthousiasme, ook naar de direct aanwezigen toe (1000 man), Lex leek wat minder op dreef, haalde weliswaar herinneringen op, maar vertelde ook - voor de zoveelste keer - er nu wel helemaal klaar mee te zijn. Je vraagt je af waarom hij dan iedere keer weer terugkomt bij herdenkingen, etc.. Is het een act? De Norderney mag wat hem betreft opgekocht worden - desnoods door hemzelf - om vervolgens op zijn oude ligplaats tot zinken gebracht te worden ('dan zijn we van dat gezeur ook weer af'). Humor? Persoonlijk heb ik meer met de opstelling van Tineke (en volgens mij ook Ad): vol trots dat zij onderdeel heeft mogen zijn van een stuk radiogeschiedenis dat ze nooit had willen missen en dat - 45 jaar na dato - nog steeds veel mensen op de been weet te brengen. En zo is het ook. Koesteren mensen, niet afschrijven. En wie er geen zin meer in heeft, die blijft toch gewoon lekker weg (lees je mee Lex?). De spullen van de tentoonstelling worden opgeslagen, een deel gaat misschien naar het (nieuwe) Museum Rockart. Het is te hopen dat zowel het radioschip als de spullen van de tentoonstelling in de toekomst nog lang beschikbaar blijven voor het publiek. Wie weet lukt het om - net zoals met de Ross Revenge in Engeland gebeurd is - de Norderney een beschermde status te geven, als nationaal erfgoed, vanwege zijn historische betekenis? Ik heb gisteren genoten. En met mij: velen. Ik vond het leuk om - opnieuw - mijn oude radiohelden te zien (zeker ook Lex) en hoop dat we de herinnering aan een fantastische zeezenderperiode springlevend kunnen houden. Jan
 9. Martinja, zou dit programma opnieuw beschikbaar kunnen worden gesteld? Groet, Jan
 10. Dank je Martinja! Erg leuk. Radio Benelux was destijds één van de grote voorbeelden in mijn tijd bij Radio Noordzee vanuit Hilversum-Zuid. Veel van geleerd. We gaan er opnieuw naar luisteren!
 11. Heel bijzonder. Dank je wel Tino!
 12. Grote Klasse. Ga in de auto weer lekkere ritjes tegemoet. Dank je man!
 13. Beste Ruud, Ik zou het erg leuk vinden om in de auto Paradijs weer aan te kunnen hebben. Natuurlijk heb ik jouw berichten over frustrerende ervaringen met overheden, etc. gelezen. Maar ik hoop toch dat vrijheidsdrang het wint van irritaties over ambtenaren. Vaar lekker je eigen koers. Hopelijk ben je snel weer in de lucht. Groet, Jan
 14. Beste Martin, Ben net te laat. Zouden ze nog een keer geplaatst mogen worden? Groet, Jan
 15. Ik lees zojuist de berichten uit 2014 over FM-piraten in de jaren '80 in Hilversum. Naast/ na Radio Benelux zat op zondag "Radio Noordzee Inter-regionaal" op de 95.2mhz (11.00u-18.00u., mono). Redelijk sterke 25-40watt zender, te ontvangen tot aan Diemen. Top-40 format met tamelijk veel Nederlands (-talig) werk; doorgaans goed beluisterd, maar vreemd genoeg minder genoemd in de 'verhalen over vroeger'. Radio Noordzee vulde het gat dat de medewerkers van Benelux op de 95.2mhz achterlieten, toen zij besloten een zend-pauze in te lassen (Benelux werd in die tijd zeer vaak uit de lucht gehaald). Ik heb - als 15/16 jarige - twee jaar programma's mogen maken voor de Hilversumse Radio Noordzee onder de schuilnaam 'Peter den Prater' (hoe verzin je het☺️): van 12.00-13.00u. De Hilversumse Hitparade (Top15) en van 13.00-14.00u. het lunchprogramma met het spelletje 'Blauwblazer'. Heel grappige kandidaten mogen verwelkomen; veel gelachen. Denk er met plezier aan terug. Enkele van de andere namen op het station: Wimpie Willemsen & Karel Doorman & nog twee (schuilnaam vergeten) , onder meer met 'alternatief LP-werk'. Ook introduceerden we als eerste regionale zender de Piraten-Marathon: 24 uur live uitzenden in het weekend; dit was destijds - met een behoorlijk actieve RCD - echt iets nieuws (vreemd genoeg nooit uit de lucht gehaald, gelukkig maar). Bij Noordzee was vrijwel alles Live. Met veel verzoekjes: 140-150 aanvragen per uitzendzondag was normaal. Leuke tijd gehad. Zijn er op dit forum van radioliefhebbers toevallig mensen die vroeger geluisterd hebben? Heeft iemand nog opnames van onze uitzendingen? Het zou heel tof zijn om terug te horen wat we destijds uitzonden (al ben ik bang dat het soms ook tenenkrommend is: bij vrijwel alles Live, ging er het nodige mis). Hoor/ lees het graag! Groet, Jan
 16. Dank je Vincent. Mijn verjaardag, 40 jaar geleden ....
 17. Gedenkwaardige dag Vincent, we gaan ervan genieten (met ook wat weemoed). Groet, Jan (2)
 18. Henk, Dank je wel. Wordt het weer wat gezelliger in de auto onderweg (lang ritje voor de boeg). Groet, Jan (2)
 19. Vincent, bedankt voor je opnames. Ze schallen (één voor een) nu al uit de luidsprekers. Lekker werken zo op (thuis-)kantoor! Jan (2)
 20. Beste Harm, Vanmorgen vanuit Utrecht (A2), via de A9 naar Hoofddorp gereden. Bij Amstelveen kwam je op een gewone (maar wel goeie) autoradio al binnen. Richting Hoofddorp werd het signaal alleen maar sterker. Nog even Mud meegepakt rond 12.30u. (Tigerfeet, best lang niet gehoord). Leuk initiatief, die uitzendingen met het gevoel van 1974. Jan (2).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.