Jump to content

Helmut

Leden
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Helmut's Achievements

Medewerker

Medewerker (7/14)

 • Erg populair Rare
 • Gespreksstarter Rare
 • Goede reageerder
 • Toegewijd
 • Eerste bericht

Recent Badges

208

Reputation

 1. Is het zeker, dat hét een Inverted V antenne is? Of is het een T-antenne?
 2. Met de nieuwe regels mag elk bedrijf drie zenders op FM bezitten. RadioCorp heeft twee, Slam! en 100%NL, daar kan Veronica nog bij. En nee Theo is niet als neoliberaal bekend^^
 3. Het Duitse zendermerk schrijft zich Rohde & Schwarz. Een horizontale antenne heeft richtwerking en dit is natuurlijk bij een draaiend schip niet optimaal daarom zijn later twee vertikaale antennes geplaatst. De winst bedraagt dan 3 dB, dat betekent hoogstens 2 kW ERP, omdat je hebt nog verlies door kavels enz.
 4. Maar met die 5 masten kun je alles me doen. Maar een absoluut rondstraalende karakteristiek zul je daar nooit me behalen. En zij spreken al lang erover met deze antenne iets te doen. Ze hebben er een tijdje me uitgezonden en nu is de 2.5 kW Nautel zender voor reserve met deze antenne verbonden.
 5. Jammer genoeg is dit maar een deel van dat wat Alan Beech verteld heeft. Caroline wil testen uitvoeren welke hét signaal in Nederland om 20 dB verlagen. Dan is hier niks meer te ontvangen. https://www.woodleynet.co.uk/caroline/soton_caroline.htm
 6. Daar moet jij een eigen thread voor openen in het LPAM deel. Zul een interessante discussie zijn^^ Hoezo "blokkeert" de vroeger zogenaamde "koning van de middengolf" LPAM frequenties in de regio Utrecht?
 7. En 891 kHz moet ook nog goed te ontvangen zijn. Neverland op 1035 is alleen maar paar uurtjes per week in de lucht.
 8. Ja Piet het moet minder zijn geweest. Vroeger Theo is zelden gesproken over PEP, de zender van Veronica leverde in ieder geval 10 kW Carrier.
 9. Jullie schrijven dat Capital zo sterk was dan Veronica, maar hoe is dat mogelijk? Veronica had 10 kW en Capital zond naar alle informatie uit met alleen 1 kW omdat met deze antenne meer niet mogelijk was.
 10. Jij moet zelfs maar op pad gaan met je radio en de richtantenne erbij en proberen de oorzaak te vinden, af en toe kun met toestemming van de veroorzaker met filters of zó de storing verminderen. Het is toch altijd interessant te weten waar het vandaan komt.
 11. Naar mijn informatie werkt de nieuwe Harris zender met 6 kW om dan met 4 kW EMRP van de rondantenne af te stralen. De oude Nautel zender heeft een vermogen van 2.5 kW en gaan 1.6 kW EMRP er uit vanaf de richtantenne waar hè nu vast op is aangesloten. Natuurlijk Caroline is nu duidelijk sterker dan Atlantis in 1974 was.
 12. Hier nog meer informatie: https://www.radioeins.de/programm/sendungen/medienmagazin/radio_news/beitraege/2022/lenta_1557.html
 13. Het is niet bij deze politieke uitzendingen geblijven... Je deelt veel van Radio Atlantis en op een dag in 73 is het schip "overgenomen" door het Taal Aktie Komitee(T.A.K.) Dat was echt schrikken voor mij. Rechtse propaganda. Ze hadden het geld blijkbaar wel nodig....
 14. Wuppertal, en als je richting het westen rijdt en in bv. Dusseldorp de Rijn oversteekt woordt de ontvangst nog een stuk beter.
 15. Ik woonde toen in Erkrath, dit ligt tussen Dusseldorp en Wuppertal. Ja we waren aangesloten aan een van de eerste CATV netten, daar was een goede middengolf antenne installeerd. Maar ook met goede draagbare ontvangers was overdag in huis goede ontvangst mogelijk van Veronica, Caroline en RNI. Atlantis kwam met ruis erbij ook nog door. Ook nu is buiten de stad in de auto Caroline op 648 kHz bijna ruisvrij te ontvangen. En van een test in 1975 op 389 m van Caroline hoor of lees ik voor de eerste keer in mijn leven?
×
×
 • Create New...