Jump to content

Helmut

Members
 • Posts

  135
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Helmut

 1. Wuppertal, en als je richting het westen rijdt en in bv. Dusseldorp de Rijn oversteekt woordt de ontvangst nog een stuk beter.
 2. Ik woonde toen in Erkrath, dit ligt tussen Dusseldorp en Wuppertal. Ja we waren aangesloten aan een van de eerste CATV netten, daar was een goede middengolf antenne installeerd. Maar ook met goede draagbare ontvangers was overdag in huis goede ontvangst mogelijk van Veronica, Caroline en RNI. Atlantis kwam met ruis erbij ook nog door. Ook nu is buiten de stad in de auto Caroline op 648 kHz bijna ruisvrij te ontvangen. En van een test in 1975 op 389 m van Caroline hoor of lees ik voor de eerste keer in mijn leven?
 3. Ik herinner mij nog, de 389 m kwam goed door met alleen 10 kW. Maar jammer heeft het niet lang geduurd. Atlantis was met 385 m op de zelfde frequentie gepland maar dat werd dan 259 m. Was een geweldige tijd met 2 x Caroline, RNI en Veronica.
 4. We hadden een interessante discussie in één thread over Radio Atlantis. Daar draaide het om het zendvermogen van Atlantis in 1974. Het ging ook om het verschil tussen een en drie of vier kilowatt. Sinds maandag zend Caroline uit met de oude Nautel zender met een vermogen van 1.6 kW. Zij zelfs ronden het op en spreken van half vermogen. Wanneer zij weer met de Harris zender terug zijn is het vermogen weer terug op 4 kW. In Wuppertal hoor ik met 1.6 kW een zwak signaal waar ik nog tussen sprak en muziek kan onderscheiden. Met 4 kW is het zo even goed beluisterbaar maar nog met veel ruis.
 5. Hallo Piet en Theo, dit was ook een vraag, die me in het hoofd kwam, Scotty schrijft ook daarover, hoezo is eigenlijk de kortegolfzender maar een dag in de lucht geweest? Niet genoeg energie van de generator? De ontvangst op die dag moet uitstekend zijn geweest. Verder heb je natuurlijk gelijk Theo met 10 dB. Daarom heeft Caroline ook een verhoging van 1 naar 10 kW aangevraagd. Maar ook de verhoging naar 4 kW is bij hun tóch duidelijk merkbaar. En het is maar ook een verhoging van ca. alleen 4 dB omdat Caroline de nieuwe zender nog niet in gebruik had maar al met 4 kW mocht uitzenden. Ook nu draait de oude Nautel zender in geval van uitval van de Harris zender namelijk met 1.6 kW EMRP zo ook voor de ingebruikname van de 25 kW Harris zender. De verandering van 1 naar 1.6 kW heeft natuurlijk niemand bemerkt. En naar mijn informatie zond Radio Atlantis uit met 2.5 kW.
 6. Hallo Henk, ik denk je moet Juul een hint geven, hè vind dit hier niet^^
 7. Beste Ruud, het is te lang geleden. Zoals Theo al schrijf, nu is de situatie van toen moeilijk te achterhalen. Wat was jou ontvanger, welk merk, welke midden-frequentie enzovoort. Dan het probleem met spiegel frequenties. Was de storer ook zeker Scheveningen Radio of bestond nog één probleem met nog een andere stoorzender...
 8. Ruud, jij wilt het niet verstaan. Jij weet blijkbaar niet hoe een ontvanger met midden-frequentie werkt. Wanneer je met een meestal duitse ontvanger met een midden-frequentie vast afgestemd op 460 kHz in beurt van Scheveningen was dan sloeg Scheveningen Radio in deze ontvanger in, op langegolf, middengolf en kortegolf omdat Scheveningen Radio op 461 uitzond. Ik was in 73 en 74 zelfs met verschillende ontvangers in Scheveningen. Het einige radio zonder deze storing was een Philips toestel. Ik ben een verzamelaar van oude Radio's. Ik was lid van de NVHR daar kun jij iedereen vragen hoe dat zit en werkt.
 9. Hét is toch zo moeilijk niet. Iedere analoge ontvanger, naar het "super principe" heeft één vaste mf en Nederlandse ontvangers hadden wegens Scheveningen Radio een andere dan bvb Duitse. De Duitse ontvangers waren daardoor beschermt voor Norddeich Radio maar bij gebruik in Nederland niet voor Scheveningen Radio. En wanneer je te dicht bij Scheveningen Radio met bvb en Grundig ontvanger was stoorde Scheveningen Radio op alle zenders op alle bereiken, natuurlijk niet op FM. Je had zelfbouw radio's voor jongeren of goedkope radio's tot ca 1950. Deze waren geen superontvangers maar een, twee of drietraps ontvangers en deze hadden geen in het Duits "Zwischenfrequenz", deze liggen meestal tussen 450 en 470 kHz en het heeft ook niks te maken daarmee dat 557 kHz daar daar ca 100 kHz van weg is, op RNI was de storing natuurlijk precies het zelfde.
 10. Marinebroadcasters heeft toch geliik omdat na 1978 de frequentie veranderte in 558 kHz en Laser en Caroline daar dan uitzonden. De DDR zender ging natuurlijk me naar 558.
 11. Dit Thema hadden we al een keer. Nederlandse Radio's bvb van Philips hadden dat probleem niet. Maar veel Duitse en Japanse Radio's waren afgestemd op de midden-frequentie die Scheveningen Radio gebruikte voor hun uitzendingen.
 12. Hey Leendert, ik ben overigens ook twee keer mee gevaren met jouw naar de Ross. Lang geleden maar ik ben je nog steeds dankbaar. Wat ik merkwaardig vind is dat men er van uitging dat het schip terug naar Zeebrugge of Scheveningen wilde, daarom vond ik tussen Calais en Dover wat zeldzaam.
 13. Het schip ligt richting Calais staat daar? Maar dit past toch niet echt bij de rest van het verhaal of begrijp ik íets verkeerd?
 14. Ja Juul hier: https://offshore-radio.de/98offshore.htm
 15. Een deel van de programma's was van te voren opgenomen op de Communicator, deze lag toen nog in de Trintelhaven, de rest was live vanaf boord met de nodige problemen met instraling.
 16. Om 10 uur BUMS aangeboden door S.A.B.A. Was dat reclame voor het duitse Radiomerk Saba? Op de Norderney stond overigens een Saba Freiburg met automatische motorafstemming.
 17. Hmm Theo dat klopt niet. Met een Inverted V Antenne heb je bijna überhaupt geen vertikaale afstraling met een T-antenne wel, ook wanneer het horizontale gedeelte naar beneden gaat.
 18. Ja natuurlijk dit klopt maar echt veel deelnemers kunnen er niet geweest zijn denk ik. Kan me herinneren dat de eerste hier in 95 me begonnen. Ik weet nog dat Adam Curry een van de eerste was die daar professioneel met media iéts deed.
 19. Kan hier misschien niet toch meer duidelijkheid over komen? Het MediaMagazine.nl schrift het volgende: Soms nemen de coryfeeën het station over voor een live radio-uitzending, maar ook zijn er door de Stichting Norderney aangeleverde oude programma’s en aankondigingen te horen.“, aldus Talpa.
 20. Helmut

  schip herkennen?

  https://de.wikibrief.org/wiki/MV_Norderney Paul J Müller^^
 21. Internetcampagne in 1994?
 22. Haha precies dit was mijn probleem en dat levenslang. Zó ontdekte ik de Nederlandse Radio en de Zeezenders. De "rustige inslag van presenteren" vind ik saai en dit vind je ook nu nog zó terug op de meeste Duitse zenders.
 23. Zijn bij Rajar ook cijfers van Radio Caroline te zien?
 24. Bedankt nu weet ik het weer. Maar ik vroeg mij al bij de laatste keer af waar enkele verblijven zijn.... Bart was er niet, Will is die "geïsoleerd" naar zijn boek? Ik heb het gelezen. Woordt mij nu nog slecht van. Maar daarvoor was bv. Gerard Ekdom daar aanwezig, had hij wat met Veronica?
×
×
 • Create New...