Jump to content

Peter van Odekerke

Members
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peter van Odekerke's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • One Year In
 • Dedicated
 • First Post

Recent Badges

193

Reputation

 1. Het geeft geharrewar en ik heb begrepen dat er mensen zijn getrakteerd op forse rekeningen.
 2. EAP claimt ook de rechten mbt deze jingles. In het niet zo verre verleden zijn er mensen getracteerd of financiele claims ingediend door een advocaat die daar ook succesvol in was. Op de CD's, drie in totaal teweten 60s 70s en 80s jingles wordt dat ook uitdrukkelijk vermeld. Het kan juridische haarkloverij worden. Vandaar dat ik het even aanroer.
 3. Hans, blijft het bij dit ene uur of volgt er meer Red Sands Radio 2004? Ga gerust je gang. Was één van de meest spectaculaire RSL's , terug naar de bron, de Red Sands Tower.
 4. Sinds jaar en dag heb ik in de kast staan de CDs geproduceerd door EAP van Ray Anderson met daarop deze zelfde serie jingles muv de laatste niet stations gebonden jingles. EAP is niet blij met verdere verspreiding van de jingles en via advocaten niet te beroerd uit te zoeken wie de BigL, Britain en SRE jingles verder verspreid.
 5. Vanuit het politburo de volgende mededeling voor dhr van Odekerke....ehh de Haan: Er is een verschil wat jij denkt wat zou moeten en zoals het in de werkelijkheid gaat. Wij gaan niet over de keuze van een gebruikersnaam en jij al helemaal niet. Wij beheren dit forum en niet jij. Einde citaat. Kijk dit bedoel ik dus met het VSC..... Beheren heren betekent ook dat u een grens trekt mbt gebruikersnamen. Welnu beheer dan ook en trek een grens mbt gebruikersnamen. Deze nog even als variant op het bovenstaande: "Overigens beheer ik mijn schrijvelarei en niet jij." < zo'n zin krijg ik met moeite uit mijn pen...zo kromtalk. Maar vooruit...hop en bof...een koekje van eigen deeg moet kunnen.> Hier laat ik het maar bij, genoeg fun for one day. Mijn standpunt is duidelijk me dunkt.
 6. Veel moed en wat een prestatie om van het halfvergane Red Sands Fort, former Radio Invicta-King- 390 1964-67, uit te zenden.
 7. Een hele prestatie was het....maar liefst 15 jaar na 31 augustus 1974 was er nog een Nederlandse zeezender. Das langer dan de gehele 14 jarige uitzendperiode van de zeezender Veronica 1960-74.
 8. Dat is juist Martin. Vandaar dat ik dit clubje al lange tijd de bijnaam Vreemde Snuiter Collectief <VSC> meegeef, ach...ik pas daar goed tussen. De reden heb ik al eerder toegelicht, maar vooruit nog maar een keer. Tijden geleden heb ik zeer fors geprotesteerd tegen het feit dat zich op dit forum iemand registreerde onder de naam Dan ingram < ja met de kleine "i"> Schandalig misbruik maken van de naam van wijlen Dan Ingram. Ik hoef hier niet uit te leggen welke rol Dan Ingram vervulde in de wereld van US top 40 radio. Ik heb toen in een posting de eis neergelegd dat de naam "Dan ingram" verwijderd zou worden uit de leden lijst. Die posting is toen verwijderd. Daarna heb ik de eis bij dit forum neergelegd "uitgeregistreerd" te worden binnen dit forum. Dat heeft mij de nodige moeite gekost. Op dat moment was nergens een button te vinden op dit forum waarmee je zelf kon uit registreren.Uiteindelijk was mijn registratie dus ongedaan gemaakt. Of je nu in 2022 als lid zelf kunt uit registreren heb ik niet meer gecheckt, zal me ook een zorg zijn. Ik heb mij opnieuw ingeschreven als lid, even overwogen dit onder de naam Lex harding of Adje bouman of Bull verweij te doen maar dat had een aantal vreemde snuiters alhier in grote geestelijke nood gebracht. Dat wilde ik niet op mijn geweten hebben en kwam met de naam van Odekerke. Ziehier mijn punt dat even gemaakt moest worden als purist en Grunninger met principes. Basta! Zodra dit VSC zo zelfreinigend is dat het misbruik van de naam Dan Ingram uit haar ledenlijst schrapt zal ik mij weer netjes met eigen naam registreren. En ach...Diekstroa vd Veluwe moet natuurlijk zijn ei kwijt en kakelt vrolijk door. Natuurlijk leest ie stiekum mijn schrijvelarei, dat blokkeren van een persoon kun je aan en uit zetten in een fractie van een seconde. We hebben dus als het ware een knipperlicht relatie. Welnu, tis vroug en droog alhier...jas aan...muts op...klomp'n aan....mijn grote grijze Ierse vriendin wil aan de wandel. Moi luu.
 9. Omschrijving is niet juist. Het is de story van de zeezenders in Denemarken en Zweden tussen 1958 en 1962 en vervolgens Radio Syd welke na aug 62 de antizeezender wetgeving in Zweden trotseerde. We hebben het dan over Radio Mercur Denemarken-Skanes Radio Mercur vanaf het Mercur schip met enkele uren Zweeds per dag, de rest vanaf Mercur was Deens. Brit Wadner was er al bij in eind 1958 voor Skanes Mercur, later zou ze het schip Cheeta 1 kopen van Mercur en doorgaans met Radio Syd, louter in de Zweedse taal. Ook worden Radio Nord en DCR behandeld. Mooie fragmenten en met een beetje goede wil is veel te verstaan-begrijpen. Zie hier ook https://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Syd
 10. Tja....waarom niet een prominente duidelijke link in die rechterkolom van de historie van Veronica de zeezender 1959-74. Nu een mager linkje in de tekst onder de noemer historie. Dat verhaal is toch de basis van de rest vd inhoud en niet een klein onderdeeltje dat ook nog eens moeilijk zichtbaar voor "kleurenblinden" is.
 11. Verder luisterend naar de boeiende special over AFVN wordt ook melding gemaakt dat in de mid60s tv uitzendingen werden verzorgd door AFN TV daarbij gebruikmakend van "zendvliegtuigen" die boven Vietnam rond vlogen. Ja.....hier komt de inspiratie van Ronan voorbij met zijn Caroline TV droom. Wie herinnert zich die geruchten, was erbij toen het in 69 in de pers opdook, oa in Disc and Music Echo. Ik kocht het exemplaar toen maar voor alle zekerheid. Helaas nooit bewaard.
 12. Dan nog een tip voor de hier meelezende AFN liefhebbers uit lang vervlogen tijden. Deze site is een must http://www.rias1.de/afn.htm
 13. AFVN "the voice from home away from home". Uniek materiaal. AFN Vietnam was nog veel belangrijker voor de US soldaten in Vietnam dan de AFN stations in West Duitsland. In 64 beluisterde ik AFN Europe voor eerst en volgde de stations tot en met de sluiting in de mid 90s.
×
×
 • Create New...