Jump to content

Peter van Odekerke

Members
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peter van Odekerke

 1. Birch was de man die Big L niet in de sfeer vd "zeezenderij" geplaatst wilde hebben. In de visie van Birch was London een commercieel radio station welke "toevallig" onder de gegeven omstandigheden vanaf een schip kwam. Volkomen terecht. Heb het station vanaf het begin tot het einde beluisterd even als alle andere 60's UK zeezenders maar vond het station nogal "plastic". Onder geen omstandigheid werd gerefereerd aan het schip. < geen idee waarom de tekst opeens vet gedrukt raakt>
 2. Zoals beloofd deze opname <zo goed mogelijk> op snelheid gezet tbv aging anorak ears. https://drive.google.com/file/d/1RBJmRL9pM-jrGHrJUTrGfc93gdd72RLB/view?usp=sharing
 3. Het DLT deel , de Countdown, is interessant gezien het feit dat in mei 66 Caroline South , kort in het bezit van een 50kw, een inhaalrace tov Big L begon. Tussen mei 66 en aug 67 brak een zeer winstgevende periode voor South aan. Het deel met DLT loopt te langzaam, zal proberen het "op tijd" te zetten. Overigens beging DLT de klassieke fout een usp van een rival ook als slogan te gebruik....slecht bedacht. Even verder luisterend nog twee dingetjes : Robbie Dale wordt door DLT aangekondigd als Robbie "Dee", Dale was klaarblijkelijk nog niet bedacht. Verder wordt door de nieuwslezer Caroline Newsbeat als Awardwinning omschreven. Welke award, of was het een gevalletje slager keurt eigen vlees. Maar....ze waren op de goede weg toen in mei 66.
 4. Toen ik in de voorbereidende fase voor Holland FM aanboord vd communicator was maakte ik deze twee foto's, 1 nog in cadeaux verpakking en de tweede al uitgepakt.
 5. Zelf je broek ophouden man.
 6. Tja, het lijkt mij voor de hand liggen dat voor verschillende commercials verschillende muziekjes werden gebruikt. Het repeterende was een kenmerk van zijn creatieve uitingen in reclame boodschappen. De man had een neus om de juiste muziekjes uit te kiezen en zo de herkenbaarheid van zijn commercials te optimaliseren. Diezelfde neus zorgde ook voor de nasale klank van zijn uitgesproken teksten. Niets mis mee, na al die jaren nog steeds pareltjes.
 7. De wervende kracht van de Mi Amigo commercials moet niet onderschat worden. Valain gebruikte dezelfde stukjes muziek steeds achterelkaar gemonteerd, was zijn kenmerk. Persoonlijk vond ik juist die commercials bijdragen aan het aparte vriendelijke geluid van Mi Amigo.
 8. Van een geachte Mi Amigo < de echte.> medewerker kreeg ik nog de volgende tip "het kan nóg makkelijker "stream mi amigo radio" doet het ook prima. In tegenstelling tot het gebruikelijke "speel ...." daar ging het steeds fout"
 9. Is inmiddels opgelost door een lezer die zich in een andere groep meldde met de bruikbare tip.
 10. Maar even onder zeezenders geplaatst, kon geen rubriek vinden voor internet only stations...vandaar. Het betreft een technische vraag van Mi Amigo Radio mbt Smartspeakers: AANROEPEN SMARTSPEAKER: Vraag tbv Mi Amigo Radio: Wie in deze groep heeft een smart speaker in gebruik en kan/wil even testen of de nieuwe Mi Amigo Radio oproepbaar is. Graag reactie met dan ook de aanroeptekst. Zelf kan ik het niet proberen, heb geen smartspeaker, luister via WIFI radio. Goede tips worden door het nieuwe Mi Amigo gewaardeerd. Foto Rob van Dam.
 11. Vreemd. Net als in Limburg was dat station in het hele hoge noorden toch niet te ontvangen. Zou die bus wel vol zijn geweest? Met een wegpiraat aan het stuur? Ik zal het hem bij gelegenheid tijdens een koffie eens vragen.
 12. Nee, ik zat niet achter het stuur. Heb A-B-E, echter geen rijbewijs voor bus.
 13. Niets mis mee. Mijn ouders waren trouw lid vd Algemene, ik luisterde mee. Altijd al een liefhebber geweest van de orkesten en vocalisten uit het easy listening genre.
 14. Hartelijk dank, wordt bijzonder gewaardeerd.
 15. De duo presentatie was uit nood geboren. Deejay wijlen Stuart Henry leed aan MS vanaf jonge leeftijd. Zijn vrouw Ollie Henry presenteerde mee met Stuart die van de RTL directie meer begrip kreeg voor zijn ziekte dan bij zijn vorige werkgever de BBC die Stuart begin 70er jaren ontslag gaf op verdenking van dronkenschap tijdens zijn BBC Radio One programma's. Men kwam op dronkenschap door de slepende manier van spreken van Stuart, natuurlijk een gevolg van beginnend MS. Een schandaal van de arrogante BBC top die bekend of beter berucht was in die jaren vanwege het enorme drankmisbruik tijdens lunches in BBC kantines. In het boek van ex BBC medewerker en ex City-Caroline deejay Tom Edwards wordt hier een boekje over open gedaan. Stuart presenteerde bij Lux 208 tot het werkelijk niet meer ging. Ollie verzorgde Stuart tot zijn dood ten gevolge van de slopende ziekte MS. Overigens begon Stuart zijn loopbaan in januari 1966 bij zeezender Radio Scotland.
 16. Peter Moore schreef het volgende: As for our forthcoming power increase, about 250 responses have now been posted. What we do have between ' us ' and Orford is a connectivity problem and from time to time the incoming audio to 648 buffers or drops out for short periods. We are tolerating this for when we do our big install a lot of fresh kit will go in over and above the new transmitter. So to be clear, nothing, nothing, nothing at all is happening at Orford right now. Gewoon afwachten dus en vooral niet speculeren.
 17. Pareltjes monneer, pareltjes benne het. Mie dunkt.
 18. Hulde aan de opnemer. Zo klonk Lux in 1973 . Het jaar waarin the UK locale commerciele radio introduceerde en steeds meer Britse luisteraars de 208 verlieten ten favure van deze commercielen en niet te vergeten BBC Radio One en RNI de zeepiraat. Ik vermoed overigens dat de opnemer zijn ontvanger niet rechtstreeks op de radio had aangesloten, het lijkt er op of de microphoon voor de radio was geplaatst. Overigens was in Z Limburg de ontvangst van 208 zeer goed, zonder de zo vaak besproken zakkingen in het signaal.
 19. Ojee...ojee. Den Hengst vliegt weer eens uit Den Bocht. Nadat Ad bouman de nummer 1 draait, zo tegen het einde van deze leuke video, horen we ook nog een toegift. Het prachtige Alone again van de groep Love. 1 vd tracks van de in september opgenomen LP Forever Changes en in 68 als single oa in Nederland uitgebracht. Trots meldt den Harding dat hij dit nummer al op Radio 227 draaide.....ai ai ai...227 was in juli 67 al ten einde en uit de lucht, laat staan dat Lodewijk toen nog op Olga zat plaatjes te draaien. Lex, nooit te beroerd voor een interessante opmerking als muziek kenner, vooral zoals hij stelt de better end of popmusic, gleed ook al uit in de top 1000 van juli 74 waarin hij de plaat van Ronnie Tober een waarde oordeel gaf. U zoekt zelf maar op in die top 1000 wat zijn oordeel was, immers dit is een interactieve site. Prima filmpje overigens, leuke tijd daarin Lapershoek op 1224.
 20. Een geweldig overzicht van geluiden welke via de publieke radio sinds decennia te horen zijn geweest rondom nieuwstijd.
 21. Die vraag heb je beantwoord. Daar gaf ik een uitgebreide reactie op maar die is weggehaald. Het Vreemde Snuitercollectief doet zijn naam eer aan.
 22. Dat niet alleen maar als je een reactie plaatst die niet bevalt dan wordt de betreffende reactie verwijderd. Vandaag zijn van mij twee reacties verwijderd, oa die op de zogeheten 70s week van NPO5. Je moet maar durven.
 23. Af en toe neerlaad ik zo'n programma van de zendpiraat Veronica. Het valt mij op dat deze band heel goed te beluisteren is, alsof het op de pier van Scheveningen is opgenomen. In Zuid Limburg moest je een oor in de radio stoppen om iets te volgen, Luisterde bijna nooit, bleef bij de BRT en Luxemburg en Saarlandische Rundfunk met Hallo Twen <1967> , een beat programma voor tieners en twens volgens de moderator dhr Manfred Sechsauer. Ik heb het eens opgezocht maar die laatste had een vermogen van 600 kw, was dus luid en duidelijk. Nu wonend in Zeeuws Vlaanderen vraag ik mij af hoe de ontvangst hier zou zijn geweest. Woonplaats in ZV toch ook ver van zee en Den Haag. Maar dat zullen we nooit meer weten.
 24. Dit antwoord vraagt nadere toelichting. 3 oneliners ....gebakken lucht of heeft u argumenten.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.