Jump to content

paulsd

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Dalfsen
 • Interests
  De zeezenders voor de kust van Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

paulsd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done

Recent Badges

13

Reputation

 1. Op veler verzoek wordt bij Radio Monique - net als tijdens de zeezenderperiode in de jaren 80 - de Satellietschijf weer ingevoerd. We hebben even geaarzeld over of dat nieuwe of juist jaren-80 nummers moesten worden die we opnieuw onder de aandacht willen brengen. Bij de overwegingen hielden we ook rekening met wat we van de luisteraars hoorden. Gekozen is voor nieuwe nummers als Satellietschijf. Er wordt zoveel moois gemaakt dat past bij de sfeer waar Monique staat en we koesteren weliswaar het verleden, maar we zijn tegelijk een eigentijds station. Je kunt dus lekkere hedendaagse Satellietschijven verwachten! Als je suggesties hebt voor onze Satelliet-guru’s, mail dan naar studio@radiomonique.am.
 2. until
  In het programma Nostalgie op zondagavond bij Radio Monique 918 zijn de teruggevonden Monique studio-banden uit de tachtiger jaren van de zeezender te horen. Dit is het schema van Monique Nostalgie: 4e: Ad Roberts, reserveprogramma van 4 juli 1987, 11-12u 11e: Stan Haag, Jukebox van 9 juli 1987, 18-19u 18e: Maarten de Jong, Poptiek van 18 juli 1987, 14-15u 25e: Erwin van der Bliek, Internationaal Ontbijt van 19 juli 1987, 7-8u De programma's worden integraal afgespeeld met de oude reclames en de 963-jingles.
 3. Met bijna 2 Terrabyte aan muziek die ikzelf leuk vind, hoef ik eigenlijk helemaal niet meer naar de radio te luisteren. Ik kan meer muziek draaien dan de meeste radiostations in hun “platenbak” hebben. Toch luister ik overdag naar o.a, Monique voor het gemak. De zender staat dan aan als achtergrondmuziek. Bovendien zijn presentatoren hier niet hinderlijk lang aan het woord. Dit is mijn persoonlijke mening.
 4. paulsd

  Radio Monique op korte golf

  Sinds december 2020 is het weer mogelijk om de sound van Radio Monique (de zeezender uit de jaren 80) weer te beluisteren. Op de middengolf in de omgeving van IJmuiden op AM 918 KHz en in de hele wereld op internet. Aanstaande zondag 27 juni 2921 gaat Radio Monique weer heel Europa door, dankzij de prettige samenwerking met Radio Delta Internationaal. Radio Monique 918 integraal zal worden doorgeven op de korte golf van dit Nederlandse kortegolfstation. Dat betekent dat Monique 918 van 7:30 tot 20:00u op 6020 kHz in de 49 meter Europaband in heel Europa te beluisteren is. Meerinformatie via noordzee@radiomonique.am
 5. Volgens mij zijn de meeste (landelijke) opererende commerciële en publieke zenders een soort van praatzenders geworden waar ook nog (af en toe) muziek gedraaid wordt. Als ik muziek wil horen, luister ik vaak naar mijn Fiio muziekspeler. Prachtig geluid van ongecomprimeerde muziek (flac en wav bestanden). Voor het echte luisteren heb ik geen radio meer nodig. Overdag heb ik o.a. Radio Monique aanstaan op mijn internetradio. Het geluid is dan achtergrondmuziek en een presentator is enkel voor af en toe wat informatie. Ik heb geen behoefte aan minuten pratende dj’s en sidekicks. Dit is natuurlijk allemaal erg persoonlijk.
 6. Ik heb het verhaal van Peter met belangstelling gelezen. Er zijn heel veel zenders voor golden oldies op AM en Internet. Oude muziek wordt ook op FM gedraaid via Radio 10 en NPO5 en deels via NPO2. Misschien komt zender Joe ook nog naar Nederland. Er zijn er veel die voor dezelfde doelgroep- de liefhebbers van oude muziek - programma’s uitzenden. Ik vraag me af hoe al die niet-landelijke AM zenders kunnen bestaan zonder reclame. Peter heeft volgens mij gelijk dat er op termijn een “opruiming” komt van deze zenders. Het nieuwtje is er af en de kwaliteit van middengolf is toch veel minder dan Dab+. En dan die tientallen internetzenders die ook nog muziek uit de zeezendertijd (jaren 60, 70 en 80) draaien; non-stop of (af en toe) met dj’s. Is het leuk om voor een handvol luisteraars zoveel werk te verzetten? Misschien kan samenwerking tussen een aantal zenders er voor zorgen, dat enkele blijven bestaan. Er moet toch een keer wat geld verdiend worden om kosten van het uitzenden en de apparatuur te betalen.
 7. Hoe is het dan mogelijk dat een antenne wegsmelt? Dit is dus al de tweede antenne waarbij dit gebeurt?
 8. Als de mensen achter Monique dit horen, gaan ze wellicht actie ondernemen. Maar het opzetten van een zender zal wel veel kosten en bovendien zijn ze pas vanaf half december jl. in de lucht. Ik vind daarom dat ze in deze korte tijd al veel mooie dingen voor elkaar gekregen hebben.
 9. Hoe bedoel je dat? Klopt het nieuws niet of krijg je oud nieuws?
 10. Ik ga me ook storen aan de harde achtergrondmuziek tijdens het nieuws. Is dat nou echt nodig? Ik kan de berichten door deze muziek niet goed volgen!
 11. Ik probeer te zeggen dat niet elke stem voor iedereen prettig is om naar te luisteren. Opbouwende kritiek geven mag natuurlijk. Dat moet ook kunnen. De mensen achter Monique kunnen daar wel of niets mee doen.
 12. Ik heb geen enkel probleem met de diskjockeys van Monique. Ieder doet zijn best. Ze draaien voor mij leuke en afwisselende muziek. Bovendien gaan er bij Monique veel meer platen in een uur. Als je veel gepraat in een radio-uitzending wilt horen, dan zijn de commerciële en publieke zenders een “goed” voorbeeld. Volgens mij zijn de dj’s van Monique presentatoren en hebben zij met elkaar geen minutenlange gesprekken die niets met muziek te maken hebben. Als de stem van een dj je niet aanstaat en andere luisteraars hebben er geen probleem mee, dan moet je niet luisteren. Als er veel klachten over de stem etc. Van een bepaalde dj komen, zal hij heus wel vervangen worden of verplaatst naar “mindere uren”.
 13. Klopt wat je zegt Theo. Zij hebben er plezier in en ik luister graag. Daarom gewoon door gaan met Monique en de golflengte maakt mij niets uit. Ik luister namelijk via internet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.