Spring naar bijdragen

Veronica Lokaal


microhs200

Aanbevolen berichten

Hierbij de laatste 3 uur (compilatie, waarvan het laatste uur vrijwel compleet) van Veronica Lokaal uit 1988, het Veronica Firato experiment dat na de Firato tot 26 september is doorgegaan. Op die dag besliste de Raad van State dat het over en uit was voor het raamprogramma voor de lokale omroepen.

Jeroen van Inkel sluit rond half vijf af en het laatste half uur is een gecombineerde uitzending van Nieuwslijn en Veronica Lokaal. Om 3 minuten over 5 wordt in de studio van OOG Radio Groningen de pauzeband gestart die vanaf moment dienst gaat doen als raamprogramma. Let op de snelheidswissel in de stem van Jeroen, de pauzeband van OOG start met een aankondiging van Jeroen die vlak daarvoor ook via Veronica Lokaal te horen was...overigens; minor detail...) Ander klein detail; al met al een rommelige laatste anderhalve minuut met jingles/tunes die wat door elkaar heen starten....

Twee keer draai ik aan de afstemknop om het gecombineerde gedeelte op te nemen van de Radio 1 frequentie. De ontvangst van OOG was voor mijn radio wat lastig....

De eerste diskjockey met corvee heet Rob Stenders, nieuwslezeres Loretta Schrijver. Het laatste uur is voor van Inkel (hoewel Loretta het nieuws afsluit met ...meer muziek, Rob Stenders...) en in het laatste bulletin horen we Jan de Hoop. Ruud Hendriks is de Veronica Nieuwslijn presentator.

Rond het nieuws van 4 uur is de werking tussen Veronica en de lokale omroep goed in de vormgeving merkbaar. Het nieuw besluit met ...het is nu 3 minuten over 4.....Vanaf dat moment had de lokale omroep twee minuten om eigen nieuws te brengen, of kon het als als schakelmoment gebruiken naar de eigen programmering. Via Veronica Lokaal kwam dan exact twee minuten de 'raamplaat' voorbij. De raamplaat eindigt met een fade out/fade jingletje. Tijdens de fade-in kon de lokale omroep de eigen (nieuws)uitzending beëindigen en het raamprogramma weer inschuiven.

Zoals hierboven gemeld; opgenomen via OOG-radio Groningen

Het laatste half uur heb ik al eens eerder aangeboden bij een ander forum. Afgelopen weekend vond ik ook de cassette weer terug met delen van de uitzending vanaf 15.00 uur.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-VC4QZUCADMMH.mp3

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6423
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    rynnus
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.