Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. https://radiopedia.nl/wiki/Radio_Noordzee_Internationaal_tijdlijn Ik wilde het hier even opzoeken maar zag dat op deze pagina nog een hoop parochiewerk te doen is.
 4. Ik kan niet zeggen wie het wel of niet goed doen omdat ik simpelweg nooit naar de radio luister, met uitzondering van BNR bij het wakker worden. Sinds november vorig jaar werk ik thuis voor een Vlaamse grensradio. Min of meer ambachtelijk op FM: we hebben zelfs geen website. En ook zonder reclame. We betalen het gewoon zelf. Vanwege m'n broze gezondheid was ik al blij weinig contact met anderen te hoeven hebben. Er waren namelijk meer virussen rond. Twee jaar geleden belandde ik tijdens de zware griepgolf in het ziekenhuis. Tienduizend mensen stierven toen. Ik leef dus tijdens deze coronacrisis gewoon, redelijk comfortabel door in mijn eigen wereldje. En om mij heen zie ik de een zwoegen onder de omstandigheden en de ander er beter van worden, zoals die ene bekende met dat telecombedrijf. Vandaar mijn opmerking.
 5. Beetje dwangmatige man. Je hebt toch wel aan zijn verzoek gehoor gegeven Juul?
 6. Bedankt voor deze RNI opnames
 7. Voor mij een onbekende opname dus heel veel dank hiervoor ..
 8. Ik moest even denken aan de KL538 van de Veronica Fight In Show 😉
 9. Dat ontvangstrapport heb ik dus niet bewaard. Deze wel. Ik heb er veel uit de USA. En in 1970 kreeg ik er één uit Denver - Col. En vorig jaar kwam ik weer in kontakt met die meneer en hij is nog steeds luisteramateur !!!
 10. Juul

  9 April 1971 RNI

  Hé Douwe,.............."DV", ik dacht dat je daar nou wel van af was ? Zo streng ben je toch niet? Ik zit er tussen in, nog even....................
 11. Negatief of niet, letterlijk iedereen gaat de gevolgen van een diepe economische recessie voelen die zijn weerga niet kent. Ik denk dat we met zijn allen over een jaar héél anders in de wereld staan dan we tot nu toe gewend zijn geweest.
 12. Het is inderdaad een interessante discussie, mijn beste' verkorte naamgenoot' uit hetzelfde geboortejaar. In de zeezender geschiedenis gaat het voornamelijk om Engelse, Duitse en Nederlandse schepen met hun namen. De Engelsen hebben een traditie om al hun schepen vrouwelijk te noemen, omdat een moederfiguur of godin goed voor het schip en bemanning zou zijn/zorgen. In Duitsland is het altijd mannelijk. In Nederland is het afhankelijk van de naam, maar de tendens in alle landen is toch dat het 'onzijdig' is. https://www.iwm.org.uk/history/why-do-ships-have-a-gender Salut Leendert
 13. In plaats van zo'n negatieve reactie kan je ook zeggen dat er goed gereageerd wordt door de diverse radiostations op de ontstane situatie en dat ze de luisteraars aan zich weten te binden. Ik werk nu al 5 weken verplicht thuis en met NPO Radio 2 op is dat best vol te houden. Klopt. Om even aan te geven: sinds de uitbraak en de invoering van een lockdown in Europa zijn de reclame inkomsten van deze site, waar we de kosten mee dekken, nog maar 20% van wat het was. Nu gaat het hier gelukkig niet om grote bedragen maar aan het einde van het jaar als alle rekeningen weer binnenkomen zullen we zeer waarschijnlijk voor het eerst moeten bijpassen. Dat overleven we wel omdat het hier niet om grote bedragen gaat. Maar je zal maar als mediaonderming geconfronteerd worden met 80% omzetdaling. Dat hou je niet lang vol. Dat betekent in het gunstigste geval nu (diep) snijden in je kosten en nog een aantal jaren nodig hebben om weer te komen waar je stond voor de crisis.
 14. Volgens mijn notitie's zat je er tot 16 april. Benieuwd of er de komende dagen een programma van je langskomt. Gr.Bo
 15. Dat was de KL204 van Peter Koelewijn
 16. Alleen profiteren de radiostations daar niet commercieel van. De reclame inkomsten zijn dramatisch teruggelopen.
 17. Dat schijnt om de 11 jaar zo te zijn Ben. Mijn zoon Marcel werd op 2e Paasdag 1999 geboren en vierde zijn 11e verjaardag op Tweede Paasdag 2010 en volgend jaar DV zijn 22e verjaardag ook weer op Tweede Paasdag (En voor de Feinschmecker, er schijnt eens in een heel langere periode dan weer een keer een uitzondering op te zijn).
 18. Mooie opname Ben, bedankt voor het delen.
 19. Deze is van 08-06-1976. Van 0607-0700 Tony Allan met Ook goeiemorgen deel 1. Jan van der Meer met het nieuws. En dan tot 0704 Jan van der Meer met Ook goeiemorgen deel 2
 20. Radioluisteraars luisterden in week 14 bijna 5 uur (291 minuten) per dag naar radio. Dit is gemiddeld 17% meer dan in de weken voor de coronacrisis en maar liefst 21% meer ten opzichte vorig jaar. Een vergelijkbaar beeld is zichtbaar onder alle Nederlanders: in week 14 gemiddeld 178 minuten per dag, 11% meer dan het week-gemiddelde van voor de coronacrisis (week 1 t/m 10) en 15% meer dan het gemiddelde van week 14 in 2019. Onder de noemer ‘NLO Trends’ zijn analyses verricht naar de gemiddelde luistertijd en het bereik van radiozenders op weekbasis. Lees meer hierover op de RAB website. Exploitanten steunen adverteerders In de afgelopen weken zijn er vanuit de radio-exploitanten meerdere initiatieven ontplooid om bedrijven bij te staan in deze onzekere periode die de uitbraak van het coronavirus met zich meebrengt. Ster biedt gratis zendtijd aan brancheorganisaties die opkomen voor de belangen van ondernemers en sluit zich hiermee aan bij Door Dik & Dun. Alle commerciële en regionale stations bieden retailers een gratis 5” tagon, naast de hoofdspot, met als doel om de online verkoop van retailers een boost te geven of te verwijzen naar corona-maatregelen in de winkel. Ons Engelse collegabureau Radiocentre presenteert vier gedachten om adverteerders te helpen de concurrentie de komende maanden voor te blijven en hoe radioreclame hierin een belangrijke rol kan spelen. profiteer van het gestegen luistervolume blijf investeren in reclame voor een betere marktpositie na de crisis evalueer je mediamix; radio kan snel schakelen en vergroot je campagne-effect denk aan de lange termijn, blijf investeren in merkbouw Lees het volledige document op de RAB-website. RAB en Screenforce steken planners hart onder de riem Campagnes plannen en inkopen is niet zo eenvoudig vanuit de thuiswerksituatie met de nodige afleiding, krakende wifi en inlog-obstakels. Voor de brancheorganisaties van de radiozenders (RAB) en tv-zenders (Screenforce) reden om de mensen van de mediabureaus te verwennen met een lunch aan huis. Dat werd enorm gewaardeerd, in drie dagen tijd zijn meer dan 300 lunches uitgedeeld. Wij vroegen aan de deelnemers welk radiomoment zij persoonlijk het meest indrukwekkend vonden in deze tijd. Verreweg het meest genoemd werd 'het door alle radiozenders gelijktijdig draaien van de song You'll Never Walk Alone'. Een toonvoorbeeld van de verbinding met anderen die je voelt door radio te beluisteren. En dan nog enkele mooie radio-quotes: “Dat ondanks het feit dat de werkdagen er heel anders uitzien dan op kantoor, de enige stabiele factor is dat ik ook thuis de radio naast me aan heb staan.” “Ik mis de dagelijkse autoritjes naar mijn werk, hard meezingend met de radio. Nu ga ik soms gewoon een rondje rijden, om mee te kunnen zingen met de radio!” “Radio als heerlijke positieve muzikale ondersteuning tijdens het thuis werken.”
 21. Album2Daagse op NPO Radio 2 Tijdens de Album2Daagse op NPO Radio 2 (paaszondag en -maandag) draaien de dj’s telkens twee tracks van een album: het bekendste nummer én een liedje dat luisteraars graag willen horen. Denk aan klassiekers van Pink Floyd, Tina Turner, Dire Straits, of Fleetwood Mac, maar ook recentere albums van bijvoorbeeld Ed Sheeran, Kensington of Coldplay kunnen voorbij komen. NPO 3FM Serious Request Paasmaandag begint NPO 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Vanwege de coronacrisis komen de 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman tot en met zaterdag 18 april in actie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie. Kijk voor meer informatie op 3fm.nl/seriousrequest. Troost en hoop bij NPO Radio 4 NPO Radio 4 brengt tot en met zondag 12 april een aantal nachten op rij van 00:00 tot 07:00 uur de mooiste religieuze muziek die troost, rust en hoop biedt nu concertzalen en ook de meeste kerken gesloten zijn. Elke nacht staat er een componist en een muziekstuk centraal. Met Harmony of the Spheres van Joep Franssens, de Johannes Passion van Arvo Pärt, Musica Callada van Federico Mompou en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach. Ook (overdag) terug te luisteren via nporadio4.nl. Nu de liefhebbers van klassieke muziek niet naar optredens kunnen, brengt het voor iedereen toegankelijke on demand-platform NPO Start de concertzaal in huis. In nauwe samenwerking met NPO Radio 4 en NTR presenteert NPO Start vanaf elke zondag vanaf 12.00 uur een opname uit het rijke archief van de publieke omroep. Het spits van de nieuwe reeks NPO Radio 4 Concert wordt paaszondag afgebeten met het laatste concert in Nederland van dirigent Bernhard Haitink en het Radio Filharmonisch Orkest. Haitink dirigeert liederen van Richard Strauss en de Zevende symfonie van Anton Bruckner. NPO Radio 5 Op NPO Radio 5 wordt op Goede Vrijdag de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt in Volgspot (KRO-NCRV, 20.00 uur) nu het Amsterdamse Kleinkunst Festival is geannuleerd. Paasmaandag steekt Tom Herlaar in Open Huis (EO, 14:00 uur) mensen die thuis zitten een hart onder de riem met verzoekplaten en persoonlijke boodschappen van luisteraars.
 22. Domien Verschuuren presenteert vanaf vanmiddag Qmusic's Quarantaine Quiz. Twee keer per week verschijnt er een nieuwe quiz, waarbij steeds twee bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. Onder anderen Maan, Kraantje Pappie, Fred van Leer, Bas Smit, Suzan en Freek, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Geraldine Kemper spelen mee in de quiz. Thuisblijven is noodzakelijk en soms ook wat saai, dat heeft Qmusic-dj Domien Verschuuren aan den lijve ondervonden. Door een verkoudheidje bracht hij twee weken in zelfquarantaine door. Domien: "Ik hou van spelletjes, maar kan slecht tegen mijn verlies. Dus toen dacht ik: wat nou als ik een spelletje host? Zo kreeg ik het idee om een quarantainequiz te organiseren. Wat is er nou leuker dan een spelletje spelen met collega's die nu wat minder te doen hebben en gelijk even kijken hoe het met hun zelfisolatie gaat?" Aflevering 1: Maan vs. Kraan Elke aflevering doen twee bekende spelers mee via een videoverbinding vanuit huis. Vandaag is het de beurt aan artiesten Kraantje Pappie die het opneemt tegen Maan. Bij beiden heeft de coronacrisis flink huisgehouden in de agenda. Maan heeft erdoor een bijzondere nieuwe hobby ontplooid en Kraantje Pappie heeft een vreemde soort shopverslaving ontwikkeld. Er zijn verschillende rondes. Zo moeten de spelers quizvragen over elkaar beantwoorden, lijstjes invullen, foto's raden en songteksten afzingen tijdens de 'Quarantaine Karaokeronde'. De winnaar gaat naar huis - of eigenlijk blijft thuis - met de Gouden Qmusic Handgel. Naast de quiz geven de spelers een kijkje in de thuissituatie. Naast Maan en Kraan spelen onder anderen ook Fred van Leer, Bas Smit en Suzan en Freek, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Geraldine Kemper mee. Qmusic's Quarantaine Quiz verschijnt na vandaag elke woensdag en zondag om 16:00 uur op het YouTube kanaal van Qmusic en op Qmusic.nl. Afbeelding: Domien Verschuuren (foto Qmusic)
 23. Hi a recording of Tony Allan from June 1 1976 Steve https://mega.nz/file/I5cXQIBL#DCsIXbFzjrjMEB89Uk3Y8Mqjiza4nK7q6Wmsv-kcZWY
 24. Hi fist one i've shared any issues let me know. Thanks to everyone for sharing . Steve https://mega.nz/file/htkVkRTJ#WooiGNOvoVEPhECq1oSLc7Z9Bu-0giN9vXTC_CaJPzo
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.