Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 22 december 1989


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Bijna het einde van het jaar, daarom nog een Top 40 uit de jaren 80. En wel de allerlaatste, uitgezonden op 22 december 1989. Een lijst met een mooie nummer 1 van David A. Stewart & Candy Dulfer. Het was de titeltrack uit de film De Kassiere. Op 2 staat Lisa Stansfield en op 3 een mooie van Phil Collins.

UB40 was terug te vinden in de top 10 met een remake van Homely Girl, al blijf ik het origineel van The Chi Lites beter vinden. Roxette had weer een prima hit en het sfeerplaatje voor de feestdagen dat jaar was The Message Is Love van Arthur Baker & Al Green. Op 10 weer één van mijn eigen all-time favorites, Don’t Know Much van Linda Ronstadt & Aaron Neville. Behoorlijk wat duo’s dus in de top 10 die keer!

De Havenzangers combineerden het carnaval met het komende WK voetbal en stonden al in de lijst. Zowel het plaatje als het toernooi zijn gelukkig allang vergeten…Exposé zakte die week uit de top 10 met het prachtige When I Looked At Him en The B-52’s hadden een lekkere vrolijke up-tempo hit met Love Shack.

De klapper van de week was voor twee ex-leden van BZN, Cees en Thomas Tol. Eleni was hun grootste hit en ook uitermate geschikt voor de feestdagen. Ook Billy Joel stond genoteerd met een prachtplaat en het contingent Rockdino’s werd opgevuld door Eric Clapton en The Rolling Stones.

Vier Nederlandstalige platen die week. Het langst genoteerd in de lijst was Lambada van Kaoma. In de jaarlijst hoefde Kaoma alleen The Bangles maar voor te laten gaan. Eén originele gouwe ouwe aanwezig die week, het prachtige Over De Muur van Het Klein Orkest. Opnieuw uitgebracht naar aanleiding van de val van de muur in 1989, origineel was het in 1984 een hit.

Dimitri van Toren had zijn Hé Kom Aan uit 1973 afgestoft en opnieuw op de plaat gezet in samenwerking met Flairck. Een leuk resultaat, al was de hit kleiner dan destijds. De echte kersthit dat jaar was Do They Know It’s Christmas van Band Aid II. Een nieuwe samenstelling en een nieuwe hit, al was die wel beduidend kleiner dan vijf jaar eerder.

Al met al weer een heerlijke uitzending om zoveel jaar na dato nog eens te beluisteren. De presentatie was van Erik de Zwart, af en toe “drie om drieâ€, en het geheel is destijds gedigitaliseerd door Amigo Dick.

Allen bedankt voor de vele en positieve reacties op de oude Top 40 uitzendingen dit jaar, zolang er nog voorraad is blijven ze ook volgend jaar nog komen!

Voor iedereen een hele prettige jaarwisseling gewenst en alvast het allerbeste voor 2013!!

Dit zijn de links:

1500-1630: http://www.mediafire.com/?m9i12glry18zldz

1630-1800: http://www.mediafire.com/?dj64w8n66y5uwv7

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6423
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    rynnus
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.