Spring naar bijdragen

De Non Stop 40 uitzending van 13 januari 1996


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Een opname voor “de jeugd†deze keer, de Non Stop 40 uitzending op Radio 538 van 13 januari 1996. Alles gebeurde destijds nog op cassettes, en omdat de reguliere uitzending vier uur duurde en de non stop variant drie, nam ik liever de laatstgenoemde op.

Hoe je ook over het muziekaanbod van destijds mag denken, er zitten wel weer wat juweeltjes tussen! Op de hoogste positie Linda, Roos en Jessica, drie dames uit GTST. Blijft een leuk nummer! Overigens hoor je aan het begin van de opname de laatste minuten van de voorafgaande uur, wat eindigt met een pracht persiflage op deze hit! Op 2 een hit van Mariah Carey met Boyz II Men en op 3 een staaltje hollandhouse van Paul Elstak.

Verder in de top 10 twee persoonlijke favorieten, Miss Sarajevo van The Passengers (wat een uniek samenwerkingsverband was tussen U2 en Pavarotti) en I Got 5 On It van Luniz. Een nummer dat nog door iedereen meegezongen kan worden staat op 12, Het Is Altijd Lente van Peter de Koning. Ook Andre van Duin was aanwezig met De Buurtsuper, op nummer 14. Daartussenin een prima ex-nummer 1 van Coolio, Gangsta’s Paradise. Het Bond-theme uit Goldeneye van Tina Turner op 19 en op 20 dat prachtige Wonderwall van Oasis.

Paul de Leeuw was er met een duet en een dubbele a-kant en wat ikzelf nog altijd erg leuk vind is de nummer 23, Extince met Spraakwater. De hoogste nieuwe was ook een erg lekker nummer, I Wish van Skee-Lo. En zelfs The Beatles stonden in de lijst, Free As A Bird zakte naar 27. Ook de eerste kennismaking met Guus Meeuwis stond nog in de lijst, Het Is Een Nacht was de langstgenoteerde met maar liefst 24 weken.

Als staartje van kerst nog hits van Queen en Charly Lownoise en Mental Theo. Ook bijzonder: maar liefst tien Nederlandstalige platen aanwezig! Na de Top 40 heb ik de laatste cassette volgemaakt met het toenmalige Wonderful Radio London.

Al met al toch weer leuk om dit nog eens terug te horen! Gedigitaliseerd door Vincent, zijn dit de links:

1600-1700: http://www.mediafire.com/?jevclnh2ibx6tz6

1700-1800: http://www.mediafire.com/?12xv7r3832b6f25

1800-1900: http://www.mediafire.com/?bu2gvtimqpt75pe

Veel plezier en een prettige zondag!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6422
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    cafereindonk
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.