Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 12 augustus 1988


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Een oude Top 40 deze keer waarvan het belangrijkste deel helaas mist…. Het geheel staat op 2 D90 cassettes, kant 2 van de tweede cassette bleek in Cool Edit slechts uit een lange streep te bestaan…. Maar het wel opgenomen gedeelte is erg leuk en het resterende gedeelte zal in de toekomst nog wel volgen….

Het is de uitzending van 12 augustus 1988. Wat we dus helaas missen is de eerste plaats van The Pasadenas, wat de Top 10 betreft laten we het daar maar even bij. De hoogst genoteerde die we horen is Aanvallen van Holland op nummer 11. Een mooie collage van een zeer enthousiaste Jack van Gelder, samengesteld uit zijn radiocommentaar tijdens de wedstrijden van Oranje op het EK in Duitsland.

Nog twee andere platen in die lijst met hetzelfde thema, Het Oranjelied van de Hollanders op 18 en Hazes zakte met Wij Houden Van Oranje naar 23. Alle drie op hun retour, het EK was alweer twee maanden voorbij en het nieuwe voetbalseizoen stond inmiddels voor de deur. Michael Jackson maakte een reuzensprong naar 14 met Another Part Of Me, en de 1988 versie van Oh What A Night van The Four Seasons bleef staan op 16.

Don’t Be Afraid Of The Dark van Robert Cray kon het eerdere succes van Right Next Door niet evenaren en steeg slechts één plaatsje naar nummer 20. De hoogste nieuwe die week stond op 21, de live versie van Is She Really Going Out With Him van Joe Jackson. De volgende nieuwe was een re-entry van Louis Armstrong, What A Wonderful World kwam in de 13e week notering binnen op 22.

Bovengemiddeld veel retro toen, want ook The Contours stonden in de lijst met een gouwe ouwe. Al zakte Do You Love Me wel, naar 24. Heat It Up van The Wee Papa Girl Rappers kwam binnen op 31, ik blijf het nog steeds een erg aardige plaat vinden. Diesel was aanwezig met Samantha op 34, en misschien wel de mooiste van die week zakte naar 36, Pamela van Toto.

Ondanks het ontbreken van de Top 10 dus een erg aardige uitzending, bij afwezigheid van Lex Harding gepresenteerd door Bart van Leeuwen. Gedigitaliseerd door Vincent, zijn dit de links:

1500-1600: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-POERK8JAQJQ7.mp3

1600-1700: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-SPTP3W4JWMXQ.mp3

Veel plezier met deze twee uurtjes Top 40 uit 1988, en een prettige zondag!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6411
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    jankwarts
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.