Spring naar bijdragen

Januari 1970, KRBE Houston, Texas


Paul

Aanbevolen berichten

Hier een eigenaardig stukje radiogeschiedenis. Dit is een opname van KRBE, een FM-station uit Houston, Texas, in januari 1970. Niet veel later zou het een top 40-station worden (een van de eerste op FM), maar op dat moment draait het albumrock. Een van de deejays op het station heet trouwens Tom Collins. Hoe kom je erop om een deejay zo’n naam te geven!

Maar goed, dit is een nachtelijk programma van dj Ritch Bryan. Het begin van de opname is vrij slecht, met nogal wat haperingen, maar later wordt het beter.

Maar nu het eigenaardige: Bryan kondigt aan dat hij het nieuwe album van The Beatles gaat draaien, in zijn geheel. Het vorige album was Abbey Road, dus je verwacht dat hij met Let It Be komt aanzetten. Maar nee, in plaats daarvan draait hij ‘Kum Back’, een verzameling outtakes van de Let It Be-sessies die bekend is geworden als bootleg.

Het woord ‘bootleg’ wordt nergens genoemd (het hele verschijnsel is rond die tijd ook nog vrij onbekend), en de deejay denkt kennelijk echt dat het een officieel nieuw album is. Meer informatie over Kum Back hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Kum_Back . Daaruit blijkt onder andere dat KRBE niet het eerste station was dat die tape draaide.

Pikant is nog dat het programma volgens Bryan wordt gesponsord door Capitol, Harvest en Apple Records. Apple zal vast niet heel blij zijn geweest met de verspreiding van die opnames, die nooit voor het grote publiek bedoeld zijn geweest.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-YCHQUMXWVSUY.mp3

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6410
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ljf
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.