Spring naar bijdragen

Playback, 15 juni 1964


franje

Aanbevolen berichten

De zomer breekt aan, in de VS zijn de scholen al dicht, en dus is het daar tijd voor vooral vrolijke muziek. Groepen als The Rip Chords en The Beach Boys staan daar garant voor, met resp. Hot Rod USA en I Get Around. Die laatsten komen nog een keer voor, met een alternative versie van Don’t Back Down. Een oude held als Freddie Cannon bezingt Summertime USA, en met French Riviera van country-grootheid Webb Pierce zijn we helemaal op bekand terrein. Orenspitser van de week is Susan Lynne (foto), die haar vriendje smeekt om toch op te houden met dat drag-racen, Don’t Drag No More. Verder aandacht voor twee ‘originals’: Irma Thomas krijgt tot haar chagrijn geen hit met Time is On My Side, de Stones natuurlijk wel. En het origineel van Go Now komt van Bessie Banks. The Moody Blues hebben er erg goed naar geluisterd….

Tweede uur. Ijzersterke binnenkomer met The Beatles, en Slow Down. Frankrijk laat zich vertegenwoordigen door Claude Francois ( J’y Pense et Puis j’Oublie) en Richard Anthony met Les Garçons Pleurent. Dat huilen wordt overigens meteen afgestraft door Tony Roos (Tranen Helpen Niet). The Applejacks en The Mojos komen met wat achteraf wellicht hun beste singles zijn: Like Dreamers Do en Why Not Tonight.

Orenspitser van de week is I’ll Remember Tonight, een compositie van Chris Andrews, waarin The Roulettes laten horen dat ze wel wat meer kunnen dan Adam Faith instrumentaal bijstaan. Dit nummer wordt aan de overkant van de oceaan opgepikt door The Mugwumps, een groepje waar de latere Mamas and Papas uit voortkwamen…

Presentatie: Dirk van Dijk en Frans de Graaff

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6415
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Gerard Groeneveld
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.