Spring naar bijdragen

playback-31-augustus-1964


franje

Aanbevolen berichten

The Supremes staan deze week bovenaan in Amerika, dus het is terecht dat dit 1e uur begint met Where Did Our Love Go. En voor de echte Motown-fans doen we van een van hun vaste componisten ook nog een solo-singletje: Candy To Me van Eddie Holland.
En elke week zijn er weer sterren uit het verleden die opnieuw proberen te scoren, in een tijd waarin vooral beatgroepen de toon aangeven. Zo heeft Chubby Checker een ‘nieuwe’ dans ontdekt, de Swim, waarmee hij het succes van de Twist hoopt te evenaren. Ooit nog van gehoord? En The Ventures brengen zelfs een remake uit van hun oude Walk Don’t Run. Niet echt nodig, zou je zeggen, maar ze halen er wel degelijk de Top 10 mee. Rare jongens, die Amerikanen.
Twee aanraders: het vrolijke Knock Knock (Who’s There?) van The Orlons, en luister vooral naar de Four-Evers, een club die nu onder het management van The Four Seasons valt, en dat is te horen ook!

Heel veel geweldige muziek in het 2e (Europese) uur. De eerste single van Joe Cocker bijvoorbeeld, een uitstekende Beatles-cover, Iâ€ll Cry Instead, met gitaristen van naam en faam. En we horen ook voor het eerst van Them, met Don’t Start Crying Now. De grote hits van het moment komen natuurlijk voorbij, Manfred Mann, Rolling Stones, Honeycombs, maar ook het minder bekende werk, een mooie ballad van Kenny Lynch, What Am I to You, en iets van de ‘Spaanse Beatles’, Los Brincos(foto). Flamenco heet het nummer. Orenspitser van de week is Françoise Hardy met haar eigen Et Même.

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6415
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Gerard Groeneveld
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.