Spring naar bijdragen

Playback 17 mei 1965


franje

Aanbevolen berichten

We hebben al eerder gezien dat zeker 20 % van de pop-productie in deze periode bestaat uit cover-versies. Ook vandaag is dat weer het geval. Zo brengen The Animals een Sam Cooke compositie, terwijl Dion iets van Willie Dixon voor zijn rekening neemt. Paul Rever & The Raiders nemen een klein hitje uit 1961 op, Sometimes, van Gene Thomas, die overigens eigenlijk Thomasson heette. Maar de groot-leverancier van ‘coverbaar’ materiaal wordt natuurlijk Bob Dylan. Zowel The Byrds als Peter, Paul and Mary hebben daar gretig gebruik van gemaakt.
Orenstreler nr. 1 is Laurie, van Dickey Lee, een bovennatuurlijk verhaal. Luister maar. En nr. 2: Sometimes. Weliswaar lijkt dit nummer van Paul Revere & The Raiders hier nog niet zo op de hits die weldra gaan komen, het is wel een heel prettige versie. Productie van Terry Melcher…
Huiskamervraag: welke twee nummers van uur 1 zijn eigenlijk titelsongs van films?
Opmerkelijke nummers uit het 2e uur zijn Crying in the Rain van Richard Anthony (weer een cover, nu van The Everly Brothers), en La Ragazza del Clan van I Ribelli, een nummer dat mij sterk aan The Monster Mash doet denken, maar het niet is! Maar er zijn ook zeker drie orenspitsers: een heel obscuur pre-psych nummer van The Image, Come to the Party; dan The Quiet Five (die overigens met z’n zessen waren, zie foto) met When The Morning Sun etc, eigen nummer, en tot slot de onovertroffen maar o zo ondergewaardeerde Unit Four Plus Two, met één van hun fraaiste eigen composities: You’ve Never Been in Love Like This Before.

Frans de Graaff

Quiet Five.jpg

speellijst 17 mei 1965.doc

bewerkt door franje
speellijst vergeten toe te voegen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Vergelijkbare bijdragen

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6429
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Turtur
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.