Spring naar bijdragen

Playback 24 mei 1965


franje

Aanbevolen berichten

Uitzending zondag 24 mei 1965/2015:

Ach, dat groepje Freddie & the Dreamers wordt natuurlijk beschouwd als lichtgewichten, een derderangs-club vergeleken met grootheden als The Beatles of The Rolling Stones. Terecht ook, natuurlijk, qua repertoire staken ze daar maar magertjes bij af. Toch zijn er genoeg leuke Freddie-nummertjes, en A Little You is daar zeker één van, aan het begin van uur 2. Uur 1 daarentegen begint met een minder exemplaar: Do the Freddie speelt in op het vooral in Amerika populaire spel: Laten we eens een nieuwe dans introduceren. De Twist en de Watusi waren ten slotte een groot (lees: commercieel) succes. De Freddie zag er wel erg onnozel uit, en ongetwijfeld nam Freddie Garrity zelf het niet erg serieus, maar proberen kan altijd, nietwaar? Nou, het werd niks, zelfs niet toen Chubby Checker (altijd in voor een nieuwe dans, nietwaar) een steentje bijdroeg met Let’s Do the Freddie.

Niet dat The Freddie het enige domme nummertje is vandaag. Wat dacht je van Ian Whitcomb’s You Turn Me On? OK, het swingt welk lekker. Gelukkig zijn er ook minstens twee oude getrouwen die altijd kwaliteit afleveren: Gene Pitney en Jackie DeShannon.
Maar als het om een constante stroom lekkere kwaliteitsmuziek gaat, krijgt deze keer Uur 2 mijn stem. Hoogtepunten: The Uglys met Wake Up My Mind, Something Better Beginning van The Honeycombs (nou ja, eigenlijk van Ray Davies), The Nashville Teens met hun fraaie Little Bird, en de onvermijdelijke stamper The Price of Love van The Everly Brothers. En dan laten The Scorpions (foto) ook nog eens horen dat ze wel wat meer konden dan de echoknop op vol zetten en Hello Josephine de microfoon in lachen…

Frans de Graaff

speellijst 650524.doc

Scorpions met Jos Brink.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.