Spring naar bijdragen

PLAYBACK 14 juni 1965


frans39

Aanbevolen berichten

Och, wat was dat 1965 toch een heerlijk jaar voor ons pubers en jongvolwassenen. Misschien achteraf niet het favoriete jaar, dat was voor mij meer 1966, maar er gebeurde zoveel nieuws in 1965! Althans, voor óns was het nieuw. We vonden Beatles-nummers als Bad Boy en Dizzy Miss Lizzy verfrissende muziek, terwijl het eigenlijk gewoon covers van Amerikaanse ouwetjes waren. Maar ja, wisten wij veel? En dan hoorden we hier maar weinig van Amerikanen als The Shangri-Las, of van Terry Black (wie?). Maar we hoorden gelukkig wel elke nieuwe Kinks-single als eersten, terwijl de Amerikanen daar vaak op moesten wachten. Maar ja, die hadden dan natuurlijk The Byrds en The Beach Boys in huis. En The Guess Who, van wie we vandaag Shakin' All Over draaien. Hé! Shakin' All Over, dat is toch een Brits deuntje? Inderdaad, Johnny Kidd die het met z'n Pirates uitbracht schreef dit nummer zelf. Dus de transatlantische bestuiving vond eigenlijk in beide richtingen plaats. Wisten we dat toen?

Grappig nummer vandaag is Sherry She Needs Me, van The Beach Boys. Ja, echt een nummer uit 1965, hoor! Dat wil zeggen, dat alleen de backing track toen werd opgenomen. Pas 20 jaar later werden er vocalen aan toegevoegd. Vooral het tweede deel is echt Beach Boys oude stijl. Luisteren!

Frans de Graaff

650614(1).doc

Shakin All Over Music Guess Who.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.