Spring naar bijdragen

Playback 21 Juni 1965


frans39

Aanbevolen berichten

 

Hm, interessante nummers weer, deze week! Bijvoorbeeld het origineel van Baby I'm Yours. Wij kennen het van Peter & Gordon. Of misschien wel van The Arctic Monkeys, wie weet. Maar luister dit eerste uur naar Barbara Lewis die het een half jaar vóór P & G uitbracht.

Nog zo'n origineel is Sitting in the Park, waar Georgie Fame eind 1966 een fraaie versie van maakte. Hier de componist zelf, Billy Stewart. Wie was dat ook alweer? O ja, die later die rare versie van Summertime maakte. Dezelfde hikjes die hij daarin gebruikte hoor je hier ook al.

Een aanrader is ook Reno Nevada, van en door Richard Farina, met hulp van Mimi Farina, die eigenlijk een zusje was van Joan Baez, en die hier op een beetje Yoko Ono-achtige manier meeneuriet. Maar dan niet vals of krijserig! Overigens zijn zowel Farina als Billy Stewart jong omgekomen in het verkeer.

Merkwaardige orenspitser: My Mom van The Osmonds. Klinkt niet goed, hè? Toch maar eens luisteren, het is echt geen US versie van Heintje's Mama. Bobby Darin schreef het en Terry Melcher produceerde het. En dat hoor je!

Nou, nog ééntje dan. The Modern Folk Quartett met This Could Be the Night. Absoluut geen standaard folk, door een paar grote namen, en geproduceerd door Phil Spector, Wagneriaans.

In het tweede uur o.a. de haastig teruggetrokken single Not To Find van The Golden Earrings. Er was iets mis mee... Maar we beginnen met The Everlys met hun eigen nummer The Price of Love. Niks aan de hand met de krachtige performance van de broertjes. Ooit gehoord van The Untamed? Of van Force Five? Onbekende bandjes, maar niet onverdienstelijk hoor, ze gingen alleen onder in het geweld van Beatles, Stones etc. Dat geldt in iets mindere mate voor The Escorts. Ten slotte kwam hun zanger, Terry Sylvester, uiteindelijk bij The Hollies terecht. Dit Come On Home Baby (Addrisi Brothers!) is niet hun allerbeste nummer, maar luister naar de uitstekend verzorgde zang.

 

Osmond brothers.jpg

SPEELLIJST 21061965.doc

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.