Spring naar bijdragen

Popmuziek wordt volwassen in Playback 26 juli 1965


frans39

Aanbevolen berichten

Experts zeggen wel eens dat de pomuziek omstreeks deze tijd volwassen wordt. Juli 1965. Luister bvb. eens naar You Were On My Mind van the We Five. Ook de folk wordt volwassen en wordt folk-rock.

Verder een paar premieres vandaag. Wat dacht je van de eersteling van ene Reginald Dwight? In het tweede uur te genieten, net zoals de eerste verschijning in de Top 40 van Fröken Fräken, of althans de vertaling daarvan. Duidelijk genoeg?

En in uur 1 horen we voor het eerst de stem van Bruce Johnston bij de Beach Boys (foto). Johnston (die eigenlijk Benjamin Baldwin heet, maar dat klonk niet commercieel genoeg) mag nog niet genoemd of gefotografeerd worden als Beach Boy, vanwege andere contracten. Hij komt trouwens Glen Campbell vervangen. Wisten we dat wel, dat Glen Campbell bas speelde bij de Beach Boys?

Dit uur ook de echte single-versie van Help van The Beatles. Oh, is-tie anders dan? Jazeker, een subtiel verschil in de tekst. En hij is mono, natuurlijk. Playback is er voor de echte versies!

OK, nog één premiere het eerste uur: Like a Rolling Stone, Dylan's grootste hit verschijnt op nr. 91 in Amerika.

Huiskamervraag: wat is Dylan's grootste hit in Nederland geweest? Eerst nadenken, dan kijken naar het antwoord onderaan dit bericht.

In uur 2 nog zo'n juiste versie: van Summer Nights (Marianne Faithfull) hoor je meestal een verkeerde uitvoering. Bij ons niet! Oh ja, en nóg een premiere: Dave Berry's opvolger van Little Things, This Strange Effect. Geschreven door Kinks-baas Ray Davies, natuurlijk.

Bruce-Johnston.jpg

650726 lijst.doc

bewerkt door frans39
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.