Spring naar bijdragen

Playback 9 augustus 1965


frans39

Aanbevolen berichten

Onvermijdelijk is dat we wat draaien van die nieuwe LP van The Beatles, je weet wel. Maar wat pakt het verschijnsel Beatles toch onfortuinlijk uit voor bepaalde groepen. Denk bijvoorbeeld aan The Bobby Fuller Four. Toch een prima groep? OK, we kennen ze hier vooral van I Fought the Law, maar ze hebben nog heel wat meer op hun geweten. Vandaag Let Her Dance. De opkomst van de Brise groepen plus het vroegtijdig overlijden van Bobby zelf (in 1966) hebben een zeer bloeiende carriere in de weg gestaan.

Of The Scott Bedford Four, een groep uit Pennsylvania. Nooit van gehoord, hè? Nee, hadden wij ook niet. Maar luister naar Last Exit to Brooklyn en dan weet je dat dat niet terecht is.

Oorstreler dit uur is I Don't Wanna Lose You Baby van Chad and Jeremy, ondergeschoven kindjes van Peter & Gordon.

Midden augustus kunnen de zomerplaten niet ontbreken. The Beach Boys zijn er natuurlijk, maar ook The Beach Nuts. Hele andere noten dus! Lekker zon-nummertje.

Voor velen van ons (van een zekere leeftijd bedoel ik dan) was Capri C'est Fini dé zomerplaat van 1965. Is dus prominent aanwezig in het tweede uur. Een andere Fransman, Johnny Hallyday, doet een franstalige versie van Bring It On Home to Me, en dan is er ook nog Duitse rock van Tommy Kent. Je hoort in Sag Endlich Ja diverse invloeden, van Buddy Holly tot The Ronettes en nog wel meer.

Bij het Nederlandstalige werk overheerst het sentiment. Willeke A. Bezingt haar liefdesverdriet, en als je Patsy van Rein de Vries nog kent ( wie niet?), dan weet je wat je van Arm en Rijk kunt verwachten...

Aanraders: The Bo Street Runners met Baby Never Say Goodbye, cover van Unit 4 + 2 (eigenlijk andersom, want de Unit schreef het voor de Runners) en het bijzondere Do You Love that Girl van Johnny Carr (foto), de Britse Gene Pitney. Zie ik daar nou de plaatselijke slager in zijn begeleidingsgroep??

Heel veel plezier gewenst!

Please login or register to see this link.

0908 speellijst.txt

johnny carr.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6431
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    broodjekaas92
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.