Spring naar bijdragen

Playback 23 augustus 1965


frans39

Aanbevolen berichten

Als tweede plaat vandaag draaien we Love is Strange van The Everly Brothers. Als je dan ziet dat ie op de 135e plaats staat in de Amerikaanse Top 100, dan denk je: dat is natuurlijk omdat ie pas deze week is uitgekomen, die moet nog beginnen aan z'n opmars. Mooi niet, hoger dan 128 haat dit plaatje het niet! Wel in Engeland, waar ie bijna de Top 10 haalt, maar in de VS doet het niks. Dat is niet het beeld dat wij hier van The Everly Brothers hadden, maar het klopt wel: ook The Price of Love, eerder dit jaar uitgekomen, haalt de Top 100 niet.

Ook net uit is The Eve of Destruction van Barry McGuire. Staat 'slechts' op 58, maar ja, dat is natuurlijk een ander verhaal. Die komt echt wel op 1.

En zowaar vandaag: het debuut van The Lovin' Spoonful. Do You Believe in Magic doet het meteen goed, knap voor een nieuwe groep.

Orenspitser is vandaag misschien This Is What I Was Made For van The Iguanas. Totaal onbekende groep; er werd lang aan getwijfeld if het wel een bestaande groep was. Op A- en B-kant staan de namen van Sloan en Barri als schrijvers (net als bij McGuire's a.s. wereldhit), maar dit hyper-actieve duo kan net zo goed de hele opname voor hun rekening hebben genomen. Folk rock in optima forma!

Zeer veel smaken komen aan hun trekken in uur 2. Zoek gerust wat moois uit, maar let op minstens twee orenspitsers: Er is een nieuwe LP uit van The Everly Brothers, Beat and Soul. Er staat welgeteld één eigen nummer op: Man with Money. Prima nummer, later gecovered door The Who.

En dan het verschijnsel Nico. Het bekendst werd ze later als lid van The Velvet Underground, maar ze had al een gevarieerde carriere achter de rug, als model (foto) en actrice (o.a. in de film La Dolce Vita(foto)) toen ze in 1965 Brian Jones ontmoette. Die ontmoeting leidde tot de opname van I'm Not Saying, onder leiding van Jimmy Page, die ook vaardig de bepalende 12-snarige gitaar speelt. Het nummer is van Gordon Lightfoot.

Nico in La Dolce Vita.jpg

Nico als model....jpg

2308 lijst.doc

bewerkt door frans39
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.