Spring naar bijdragen

Playback 6 september 1965


frans39

Aanbevolen berichten

Jody Miller had een grotere hit met Home of the Brave, maar ik vind de versie van Bonnie and the Treasures veel beter. Zo'n typisch teenage-thema (haar vriendje wordt scheef aangekeken omdat hij te lang haar heeft) moet natuurlijk door een schel damesgroepja a la The Shangri Las worden vertolkt, en niet door een bravig country-zangeresje.  Lekker hard zetten en liefst meebrullen.
Dat laatste kun je beter niet doen bij N-E-R-V-O-U-S van Ian Whitcomb, want dat gaat niet lukken. Alleen een neuroot als Whitcomb is (of neerzet) kan dat. Intussen is een een best lekker bluesje, dat wel.
Nog een bluesnummer is Treat Her Right van Roy Head. Als Yesterday van The Beatles niet was uitgebracht had dit nummer bovenaan de Top 100 gestaan.

In het tweede uur weer genoeg klassiekers, zoals één van de allerbeste van Herman's Hermits, en ook zo een van The Hollies. Ook The Rockin' Berries mogen er zijn, met een Tokens-nummer uit 1964, You're My Girl, flink veel falset-werk.
Tja, geen idee hoeveel liefhebbers er zijn van Tears van Ken Dodd, maar ja, het wordt een hit, dus moet een keer gedraaid worden. Daarvoor en daarna valt er gelukkig genoeg te genieten, met als orenstreler van de week Untrue Unfaithful van Nita Rossi, onbekend zangeresje uit Bournemouth. Dit obscure singletje werd trouwens een paar jaar geleden opnieuw uitgebracht, 47 jaar na dato! De reden: het was gebruikt in een promotiefilmpje van de Britse soap Emmerdale, en dat sloeg aan.


Frans de Graaff

nita-rossi-then.jpg

nita rossi 45.jpg

platenlijst 6 sept..doc

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.