Spring naar bijdragen

3DOC: Rolling Stones – Crossfire Hurricane


Vincent

Aanbevolen berichten

Tip voor de liefhebbers:

Uitzending: zaterdag 19 september 2015, 22.30 uur, NPO 3
 
Regisseur Brett Morgen maakte deze nieuwe documentaire naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de Rolling Stones (2012). Hierin probeert hij te achterhalen hoe het was om een Rolling Stone te zijn en kijkt terug op het leven van de band. Een muzikale reis, bestaande uit uniek archiefmateriaal, ondersteund door openhartig commentaar van de bandleden. De stroom aan zelden vertoonde beelden van de Rolling Stones vormt het hart van de documentaire Rolling Stones – Crossfire Hurricane.
 
De documentaire laat zien hoe de Rolling Stones met nummers als ‘Angie en ‘Satisfaction’ uitgroeiden tot een van de grootste Britse rock-‘n-roll bands aller tijden. Door een rijk archief aan krantenartikelen en spetterende optredens wordt duidelijk dat de Rolling Stones, als muzikale tegenhangers van de “beschaafdere” band The Beatles, in hun beginjaren net zoveel fans als vijanden hadden. We zien hoe de jonge Stones “de lelijkste band op aarde” wordt genoemd en dat hun buitensporig drugsgebruik veel negatieve aandacht oplevert. Al snel veranderen deze oude mediafragmenten van toon, want de Stones werden van de band waar iedereen een hekel aan had, de band die iedereen liefhad. De documentaire gaat terug naar de tijd waarin de Stones, overal waar ze kwamen, hysterische vrouwen met “natte slipjes” troffen die de longen uit hun lijf gilden en bij bosjes flauwvielen.
 
Met een aaneenschakeling van oude fragmenten en commentaar van de Stones zelf, blikt de documentaire terug op indrukwekkende momenten uit de carrière van de band. Het gratis optreden in Altamont haalt herinneringen naar boven van een angstaanjagende avond waarbij de Hells Angels slaags raakten met een uitzinnig publiek. Door de bijzondere archiefbeelden van Mick Jager in glitterpak, onthullende kleedkamer-scènes en persoonlijke anekdotes over de ups en downs van het leven van een Stone maken we op een nieuwe manier kennis met de jongens achter de ‘extraverte karakters’ die binnen een paar jaar grenzeloos populair werden.
 
Herhaling van 15 december 2012

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6406
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Jozef
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.