Spring naar bijdragen

Playback 27 september 1965


frans39

Aanbevolen berichten

Het gebeurt maar al te vaak dat je totaal onbekende namen tegenkomt in een platenlijst, maar dat ze toch niet zo obscuur blijken te zijn als je eerst dacht. Deze week bijvoorbeeld: wel eens van Jonathan Marcus gehoord? Hijzelf ook niet, hoor, want het is één van de vele schuilnamen van Joe Pesci, die later veel prijzen zou krijgen als filmacteur. Maar hij wilde ook zingen, en werd korte tijd opgenomen in de Four Seasons stal. Bob Gaudio (die naam moet u kennen) schreef en produceerde dit What About Me.

Of The Back Porch Majority. Bedoeld als een soort backup-groep voor The New Christy Minstrels, maar bleken goed genoeg voor een stuk of 9 singles, de meeste geproduceerd door Randy Sparks, de leider van de Minstrels.

O ja, de Thomas Group, kent u die? Nee hè, maar dat is niet terecht, ze maakten uitstekende Amerikaanse surf-sunshine-pop, onder leiding van P.F. Sloan (foto) en Steve Barri, u hopelijk welbekend. De falsetstem op dit nummer is van Sloan zelf. En verder hoort u onder andere Larry Knechtel en Hal Blaine.

Eigenlijk is alles dit uur een aanrader, zo goed en creatief is dit popjaar. Behalve misschien The Lurch, maar dat mag u zelf bepalen...

 

Ook het 2e uur is van hoge kwaliteit. Eén van de beste nummers van Them, een prima Beatles-cover van Silkie, de eerste van vele Dylan-covers door Manfred Mann (nou ja eerste op single dan, op EP was er eentje eerder), The Golden Earrings, The Phantoms, ook de Nederlandse groepen laten van zich horen.

Drie orenspitsers dit uur: David & Jonathan, oftewel de heren Cook en Greenaway, met hun eerste single, het prachtige Lauging Fit To Cry, en dan I Don't Need That Kind of Lovin'. Geschreven door Chris Andrews, en begeleid (en hoe!) door The Roulettes. Die lekkere Duane Eddy-achtige gitaar is van Russ Ballard. Een stevige rocker.

En dan Françoise. U weet wel. Dit is een van haar mooiste. En wie schreef het? De man van die spaghetti-westerns, Ennio Morricone!

27091965.doc

p.f. sloan.jpg

bewerkt door frans39
zin vergeten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6430
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    AppieK
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.