Jump to content
Vincent

Het Internet Radiocafé gaat verbouwen

Recommended Posts

Binnenkort gaan wij over naar de nieuwe software versie van onze radio community. Omdat deze versie een aantal technische beperkingen oplost hebben wij besloten om rond de upgrade gelijk een aantal aanpassingen door te voeren. Sommige doen we er voor, een aantal doen we tijdens en na upgrade.

 

We hebben al een aantal maanden mogen testen met de nieuwe versie. Onder het motto 'binnen twee klikken daar zijn waar je wezen wilt' hebben een testopstelling ingericht. Na een oproep hebben een aantal van jullie meegekeken en ons feedback gegeven. 

 

Wanneer start de verbouwing?

Wanneer we precies de upgrade uitvoeren kunnen we niet vooraf aangeven. Met het opzetten van de testopstelling kwamen we er achter dat niet alle browsers goed werken. Met name bij IE 11 gebruikers zijn er problemen. De ontwikkelaars van de software zijn nog bezig met het zoeken van een oplossing. Zodra deze beschikbaar is willen wij over. Dan zijn we mogelijk een aantal uurtjes even niet bereikbaar.

 

Maar tot dat moment gaan jullie al een aantal dingen merken omdat we al starten met de voorbereidingen. 

 

Wat gaat er allemaal veranderen?

Omdat er best veel gaat veranderen een opzicht van wat we gaan doen:

 • Er komt een nieuwe voorpagina (na de upgrade)
 • Een betere scheiding van de site onderdelen (na de upgrade)
 • Snelle navigatie door een slim opgezet menu (na de upgrade)
 • Alle forums en clubs komen overzichtelijk op één pagina (na de upgrade)
 • Een aantal clubs worden 'gepromoveerd' tot (sub)forum (voor de upgrade)
 • Er komen een aantal nieuwe forums bij (voor de upgrade)
 • De website Hitnoteringen.nl wordt opgenomen in de community (is al zichtbaar)
 • De site krijg een nieuwe naam die beter past bij onze radio community (voor de upgrade)


Voorpagina
Op de nieuwe voorpagina vind je straks het laatste radionieuws uit Nederland en België, aangevuld met de Columns en Recensies. Daarnaast vind je er overzicht van de laatste berichten op het forum en de clubs waar je lid van bent. 


Forums
Er komt één pagina met het overzicht van alle forum, inclusief alle Club forums. Door deze overzichtelijk standaard indeling ben je, na het openen van de website, met twee muisklikken in je favoriete forum onderdeel. 

 

Ook kan je zelf de indeling van de forum pagina aanpassen. Wanneer je kiest voor de variabele indeling kan je rechts in de zij-balk de forums aanvinken waar je interesse naar uitgaat.


Er worden een aantal nieuwe forum onderdelen toegevoegd (Radio Veronica, Podcast, Internet Radio, Tweedekans en Help). Een forum komt te vervallen: In andere media. De inhoud van dit onderdeel wordt ondergebracht in Stamtafel.

 

 • Internet Radio
  Internet Radio is bestemd voor alles wat met internet radio te maken heeft. Dat zijn de internet only stations, stream discussies enz. Ook zijn er twee sub-forums toegevoegd: Radio Extra Gold en 192Radio. Beide stations waren tot nu toe in de Clubs ondergebracht maar verdienen een beter bereikbare plek in dit nieuwe forum.
   
 • Podcast
  Veel radioprogramma's worden tegenwoordig als podcast aangeboden. Daarnaast komen er steeds meer podcast-only programma beschikbaar. Dit nieuwe forum onderdeel is speciaal voor tips en discussies over podcasts, voor makers en luisteraars.
   
 • Radio Veronica
  Met het nieuwe forum onderdeel Radio Veronica hopen wij een aantal problemen die er spelen rondom de 'Veronica's' op te lossen. Globaal kunnen we de naam Radio Veronica onder verdelen in drie categorieën: zeezender, publieke omroep en commercieel.

  Allereerst de zeezender Veronica (1959-1974). Voor veel liefhebbers is het op dit moment moeilijk om deze met de huidige indeling terug te vinden. Daarnaast wordt de naam 'Stichting Norderney' niet door iedereen gelinkt aan de zeezender Veronica. Daarom hebben wij, in overleg met de Stichting Norderney, besloten om dit weer terug te brengen in een eigen (sub)forum. Alle berichten van de zeezender Veronica vind je hier terug. Zonder de 192Radio berichten, want die worden ondergebracht in het Internet Radio forum.

  Dan de commerciële periode (na 1995). Daar bestaat al een club voor. Ook deze wordt ondergebracht als sub forum bij Radio Veronica.

  En dan kunnen we er niet om heen om ook voor Publieke tijd (1976-1995) een sub-forum te maken. Daarmee hebben alle varianten van dit roemruchte Nederlandse radiostation een eigen plek in het nieuwe forum onderdeel Radio Veronica.
   
 • Tweedekans
  Tweedekans wordt een marktplaats voor spullen die raakvlak hebben met dit forum. Radio's, vinyl, cds, cassettes, banden, antennes, boeken, hitlijsten enz. kunnen hier worden aangeboden of naar worden gevraagd. 


Menu
Het menu om te navigeren tussen de diverse site onderdelen wordt vereenvoudigd. Deze wordt zo opgezet dat je op een logische wijze met twee muisklikken op de plek bent waar je wilt zijn. Werk je liever met een eigen tijdlijn of maak je gebruik van een van de standaard tijdlijn instellingen? Geen probleem. Deze zijn nog steeds allemaal terug te vinden in het menu onder de kop Activiteit.


Een nieuwe naam?
Het internet Radiocafé is inmiddels uitgegroeid tot een echt 'trefpunt voor radioliefhebbers' met Radionieuws, discussies, foto's, een historisch knipselarchief en een radio encyclopedie (Radiopedia.nl). Daarom gaan we na de upgrade verder onder de naam 'Radiotrefpunt'. Vanaf dat moment zijn we bereikbaar via Please login or register to see this link. . En wil je liever inloggen met Please login or register to see this link. ? Geen probleem, deze naam blijft gewoon beschikbaar.

 

Een aantal voorbeelden van hoe het er uit gaat zien:

 

De voorpagina

 

Selectie_320.thumb.png.94ff3a59cdddd9e0558e92552a3d1454.png

 

 

 

Het forum met de standaard indeling:

 

Selectie_321.thumb.png.d7cd8174a0a74b70d306a49d502d03b7.png

Selectie_322.thumb.png.98b268b4fc42d177ffbd59c409b573f9.png

 

 

 

En het forum met het keuze menu. Door aan te vinken welke forums/clubs je wilt volgen krijg je alleen berichten te zien uit deze forums en clubs:

 

Selectie_323.thumb.png.09278be663bf17244c757018b803d660.png

 

 

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man, man, wat een ellende. Ik kan met geen mogelijkheid mijn eigen station terugvinden. Waar moet ik in vredesnaam op drukken om gewoon Veronica en 192radio te zien? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op forums drukken dan op radio (bijna onzichtbaar balkje) en dan op radio veronica of internetradio

 

Gr.    Bob

Edited by Bob
correctie
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

radio kun je overslaan, dus in 2 clicks ben je waar je wilt zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze topic is om te informeren over de aanpassingen die wij op dit moment doorvoeren. Deze zijn inmiddels bijna allemaal afgerond. Wat er nog komt is de AVG (privacy verklaring) en de wijziging van de domeinaam.

 

Wat de AVG aangaat: zodra wij de privacy verklaring publiceren krijgt iedereen hiervan een melding met verzoek deze door te nemen en een akkoord op te geven. Sorry, wettelijke verplichting, moeten we allemaal aan voldoen. Kost jullie een paar minuten, wij zijn er al weken mee bezig. De verwachting is dat wij dit voor 25 mei hebben afgerond.

 

De domeinnaam wijziging naar www.radiotrefpunt.nl doen wij waarschijnlijk komend weekend (26/27 mei). Via www.internetradiocafé.nl blijven we overigens gewoon bereikbaar.

 

Een van de veranderingen die we nog niet hebben vermeld is een aparte Help-forum. Deze is in twee muisklikken te bereiken: In de menubalk kies je Forum, als de pagina is geladen scrol je naar beneden en dan op Help klikken. In het scherm wat zich dan opent kan je vragen stellen over de werking van deze radio community.

 

Deze topic is gestart om jullie te informeren over de aanpassingen en is niet bestemd voor vragen over de werking. Daarom sluit ik de discussie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inmiddels zijn alle werkzaamheden die jullie direct raken door ons afgerond. Als laatste hebben wij vanavond de domeinnaam aangepast naar radiotrefpunt.nl.

 

Mocht er iets niet werken of zijn er nog vragen, geef deze dan aan ons door middels de Help pagina: Please login or register to see this link.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies. • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,557
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Cor Draijer
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.