Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/31/2014 in Events

 1. until
  Muziek draaien die je niet elke dag, elk uur hoort. Dat is wat Leo Blokhuis verstaat onder verrassende radio. Vanaf zondag 3 januari 2016 om 22:00 wil hij dat gaan maken op NPO Radio 2.
  5 points
 2. until
  Op vrijdag 15 januari brengt Radio Veronica een uniek eerbetoon aan David Bowie, die afgelopen zondag op 69-jarige leeftijd overleed. Tussen 16:00 en 20:00 uur is een speciale David Bowie Top 40 te horen, samengesteld door de luisteraars van het radiostation. Naast alle grote Top 40-hits van de zanger bevat de lijst ook albumtracks en publieksfavorieten. Het nummer Heroes staat op nummer 1. De nieuwe single Lazarus, die eerder deze week verscheen, is direct naar de 14e plaats in de lijst gestemd.
  1 point
 3. until
  Frits Spits is een van de bekendste radiomakers van Nederland, generaties jongeren groeiden op met ‘De Avondspits’. Voor zijn boek ‘De Standaards van Spits’ koos hij negentig van de mooiste Nederlandse liedjes. Op 11 en 12 april speelt in Het Concertgebouw de gelegenheidsband Nederpop Allstars, die bestaat uit voormalige leden van Nederpopbands, een selectie uit deze keuze van Spits. Hij vertelt tussen de liedjes door over de tekst en de muziek.
  1 point
 4. until
  Op 17 januari 2016 opent in Museum RockArt een grote tentoonstelling over Muziek Expres, het popblad dat zestig jaar geleden het levenslicht zag, en Paul Acket. Deze laatste was de oprichter van het blad dat vooral in de roemruchte jaren zestig van de vorige eeuw voor een belangrijk deel het beeld van de tienercultuur in ons land bepaalde. Bij deze expositie wordt uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van de muziekbladen waar Paul Acket bij betrokken was. Van Tuney Tunes dat al tijdens de Tweede Wereldoorlog verscheen, via Muziek Expres, Teenbeat en Popfoto naar het progressieve jongerenblad TIQ dat slechts een kort leven beschoren was. Paul Acket was als uitgever, redacteur en impresario de spil in het web van de Nederlandse jazz- en popmuziek. Zo was hij degene die het roemruchte concert van The Rolling Stones in augustus 1964 in het Kurhaus organiseerde. Maar naast de vele top acts die hij in die tijd naar ons land haalde, heeft hij toch voor een belangrijk deel zijn bekendheid te danken aan zijn passie voor jazz. Al in de jaren vijftig wist hij internationale iconen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Miles Davis, Dave Brubeck en Duke Ellington te contracteren voor optredens in Nederland. Na de verkoop van zijn succesvolle muziekbladen in 1974 stortte hij zich volledig op het North Sea Jazz Festival dat onder zijn inspirerende leiding uitgroeide tot een van de belangrijkste jazz festivals ter wereld. De expositie “60 jaar Muziek Expres” loopt tot en met eind juni 2016. Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag, iedere 1e zondag van de maand en op woensdagmiddag in de schoolvakanties van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is 6,50 per persoon.
  1 point
 5. until
  Op kerstochtend komt Ekdom In De Ochtend met een goede dosis kkerstmuziek en draait de dertig nummers met de meeste stemmen.
  1 point
 6. until
  Op Pinksterzondag van 8 tot 16 uur Rolling Stones - dag op Radio Veronica
  1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.