Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 15 september 1989


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Deze week een Top 40 uitzending uit 1989, 15 september was de uitzenddatum. Met een soort Je ’t Aime Moi Non Plus deel 2 op de eerste plaats, van Lil Louis. Twintig jaar na dato bleek dit hijggebeuren wel goed voor een eerste plaats, maar volgens mij heeft ie toch een minder prominente plek in de hithistorie verworven als de toen zeer spraakmakende voorganger!

Lil Louis stootte die week Jive Bunny van de eerste plaats met de zoveelste hitmedley. Dat het genre populair was bleek uit het feit dat ook de derde plek werd ingenomen door een medley-achtig gebeuren, al was deze van een compleet andere orde: Ben Liebrands Dance Classics The Mix. Direct daarachter als runner-up Kaoma met Lambada. Eén van de zomerhits, zo niet de grootste, van 1989.

Stipnoteringen in de top 20 van The Rolling Stones en Rod Stewart. De rockdino’s deden het best in 1989! Qua leeftijd kon ook BZN daar onder worden geschaard. De hoogste nieuwe was van Queen, de hoogst genoteerde Nederlandstalige plaat stond pas op 28. Ook dat was een nieuwe, de Hotdog van Andre van Duin.

Erg veel retro trouwens in die lijst. Als origineel, als mix of als compleet nieuw opgenomen versie: Swing The Mood, Reflections, Rapper’s Delight, De Hotdog en op de onderste plaats Hepie en Hepie.

Een opvallende re-entry van Guns ’n Roses. Sweet Child Of Mine is nog steeds een ijzersterk nummer, één van mijn all-time favorites!

Presentatie door Erik de Zwart, gedigitaliseerd door Amigo Dick. De links:

1500-1600: http://www.mediafire.com/?gccl2id0ahdqfgk

1600-1700: http://www.mediafire.com/?769vdubzcdnrcvm

1700-1800: http://www.mediafire.com/?gdw1hp06ejo65w5

Dit was voorlopig even de laatste oude Top 40, ik hoop eind oktober de draad weer op te pakken. Veel plezier met deze nieuwe oude Top 40 uitzending!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6429
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Turtur
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.