Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 24 december 1982


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Dertig jaar terug in de tijd deze keer, met de Top 40 uitzending van 24 december 1982. Volop kerstsfeer uiteraard, stemmige jingles en een aantal artiesten had een speciale kerstgroet achtergelaten. Ook opvallend: vaste presentator Lex Harding had haast want hij moest op vakantie. Daarom presenteerde hij het programma van Erik de Zwart dat voor in de middag werd uitgezonden, met naamjingles van de originele presentator. Erik zelf nam de presentatie van de Top 40 die week over, maar onder de naam en met jingles van Lex Harding…..

De lijst was weer prima van inhoud, met De Bom van Doe Maar op nummer 1. Het was de definitieve doorbraak van het viertal. Phil Collins steeg naar 2 met de remake van het oude Supremes-succes You Can’t Hurry Love en Marvin Gaye bleef op 3 met het prachtige Sexual Healing.

De evenknie van Doe Maar, Het Goede Doel, steeg met België naar nummer 5 en ABBA denderde voor de zoveelste keer de Top 10 binnen, toen met Under Attack. Ook Donna Summer in de Top 10 met het uitstekende The Woman In Me.

De hoogste nieuwe die week was Time van The Culture Club, op nummer 20. Ook een persoonlijke all-time favourite aanwezig die week, Old And Wise van The Alan Parsons Project op nummer 21. Veel beweging in de lijst, maar liefst achttien stipnoteringen en een aantal forse zakkers. De langst genoteerde was Pass The Dutchie van Musical Youth, met slechts 11 weken. Maakte wel een enorme duikeling, van 15 naar 35.

Opvallend die week: de eerste hit van Wham, Andre Hazes met een kersthit als cover van een ABBA-nummer en Vicky Leandros na jaren weer aanwezig maar nu met een Nederlandstalig (nou ja….) nummer. Sowieso veel Nederlandstalig materiaal, ik tel er maar liefst elf stuks!

De lijst eindigt, en de uitzending begint met één van de leukste kerstplaten die ik ken: Het Hoort Met Kerstmis Ook Te Sneeuwen van Henk & Henk, als b-kant van Sinterklaas Wie Kent Hem Niet. Daarom misschien wel te weinig in de belangstelling geweest destijds en daarom ondergewaardeerd.

De opname komt vanaf oude Philips cassettes, dus tegen het eind van de band piepen en kraken, helaas. Uitstekend gedigitaliseerd door Amigo Dick, dit zijn de links:

1500-1630: http://www.mediafire.com/?kp4ggcwxh290442

1630-1800: http://www.mediafire.com/?9dwcwwk1d2opkuw

Veel plezier met deze erg leuke Top 40 uitzending, een goed weekend verder en alvast hele fijne feestdagen!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6415
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Gerard Groeneveld
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.