Spring naar bijdragen

Het einde der radiopiraten is nakend!


Alex

Aanbevolen berichten

Ja ja, geen gebrek aan opvallende koppen boven de rond 60 nieuwe artikelen die deze week weer digitaal gemaakt zijn.

'Het einde der radiopiraten is nakend! ' was een kop boven een artikel uit de reeks over offshore radio uit het Belgische Zondagsblad van 1970.

Al eerder plaatste ik wat artikelen uit deze serie en deze week het restant. Over de forten, Radio London, Caroline, Nordsee, Veronica, Uilenspiegel, Hauraki en nog veel meer. Met dank aan Juul.

19660522_ZB_Einde_Radipiraten_nakend_01_19700712_ZB_SOS_drama_in_piratenstation019700816_ZB_Hulp_wij_hebben_Dolleman_aan19700628_ZB_Piratenstorydeel1_02_sm.jpg?19700628_ZB_Piratenstorydeel1_01_sm.jpg?

Met de hernieuwde media-aandacht voor Radio 10 Gold ben ik ook eens gaan zoeken in de oude Radio 10 Gold Magzines. Ook daar opvallende koppen boven artikelen zoals:

"AVRO Hielp Bull Verweij Achter De Tralies" een stuk uit december 1994. Maar ook interviews met Peter Holland, Kas van Iersel, Peter van Dam, Tineke en redactionele stukken met de naam 'Geboren als commercieel kindje', 'Gouden tijden in de ether' en 'De gloriejaren van Hilversum 3'. Ook nog de Top 675 van Radio 10 Gold uit 1995.

19941001_R10Gmag_commercieel_kindje02.jp19950101_R10Gmag_Peter_van_Dam_gangmaker199412_R10Gmag_AVRO_hielp_Bull_Verwey_ac

Diverse artikelen over o.a. Mi Amigo/Caroline, de VOO met 'Staande Bij' (Ad Bouman en Mispoes) en Abi Nathan onder de opvallende kop: 'Ik ben een agressieve pacifist', maar ook iets uit de Volkskrant van juli 1987 over een jonge Hans Knot. Verder nog wat algemene NOS en RCD folders van de Firato 1976, polls uit de Tuney Tunes van 1960 en een folder over de zeer prille start van satelliet televisie in Nederland en Europa. In die dagen, 1987, moest men nog een zeer fors bedrag neertellen voor een ontvanger.

19750222_LD_Abie_Nathan_agressief.jpg?m=19770813_ME_UK_Pirate_convention.jpg?m=1

Even nog een tip. Aan de rechterkant van de beginpagina op Please login or register to see this link. staat een optie Please login or register to see this link. of per album. Daar kunt u zelf volgen welke nieuwe items er zijn geplaatst. (de volgorde van plaatsten is niet altijd de juiste volgorde van de items en kan in diverse albums zijn)

Weer veel lees en kijk plezier op

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6417
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Albertb
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.