Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 11 december 1981


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Met dank voor de altijd weer leuke en positieve reacties, wederom een ouwe Top 40 vandaag, de uitzending van 11 december 1981. Met een prachtige nummer 1, van Queen en David Bowie. Diana Ross lag al nadrukkelijk op de loer, zij steeg met een dikke vette stip van 7 naar 2 en Alvin Stardust haakte af, hij zakte van 1 naar 3.

Erg veel beweging in de lijst toen, net onder de top 3 wordt de zaak totaal door elkaar gehusseld. Miggy maakte met Annie een reuzensprong naar 4, Tenpole Tudor deed hetzelfde naar 5 en ook Hamilton Bohannon en Shakin’ Stevens deden het uitstekend die week.

Veel sterke stijgers in de top 10 betekent ook een aantal forse zakkers, met name Rose Royce en The Police donderden naar beneden. Een beetje kerstsfeer werd al gebracht door The Pretenders met I Go To Sleep en de klapper die week was One Of Us van ABBA op 18.

Ook Anita Meijer had een mooie stemmige hit met They Don’t Play Our Love Song Anymore op 19 en zelfs The Stones deden het rustig aan met Waiting On A Friend. Boney M kwam binnen met het toch wel mooie We Kill The World en op 36 nog het zeer aparte O Superman van Laurie Anderson.

Naar 33 zakte Ain’t No Mountain High Enough van The Boys Town Gang, alleen draaide Lex nu eens de andere kant Cruisin’ The Streets. Terecht, ik vond ‘m in ieder geval veel beter! Ook nog erg leuke herinneringen aan, wat te maken heeft met het Veronica schip de Norderney. Nu weer veel in het nieuws, maar ook toen in de belangstelling. Het was net gered van de sloop en lag in Zoutkamp om verbouwd te worden tot discotheek. Na een proefperiode gedraaid te hebben in de haven van Zoutkamp, kwam het in het najaar van 1982 voor een aantal maanden naar Doesburg. Ik ben toen regelmatig aan boord geweest en dit nummer van The Boys Town Gang werd daar erg veel gedraaid. Iedere keer als ik Cruisin’ The Streets hoor denk ik daar weer met veel plezier aan terug!

Presentatie van Lex Harding, gedigitaliseerd door Vincent. Dit zijn de links:

1530-1700: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-EXUNWATPVKZV.mp3

1700-1800: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-A7YYVHGVRLL7.mp3

Veel plezier met deze mooie oude Top 40 en een prettige zondag!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6429
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Turtur
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.